Chromebook - някой сблъсквал ли се е?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Chromebook - някой сблъсквал ли се е?

Мнение от DriftoMania » 14 Ное 2014, 18:08

Значи имам нужда от някакъв бърз и лек лаптоп. Нямам никакви изисквания към хардуер, тоест единствено ще го ползвам за нет и за текстообработка. Имам си компютър за останалите цели и нужди. Така попаднах на оферта за Chromebook Acer C720. За който не знае - това е класическа форма на лаптоп, само че с доста примитивен хардуер и ОС Chrome. На хартия ще покрива нуждите ми - лек е, добра е батерията достатъчно за да ме издържи през деня. Само че имам нужда от инфо от първо лице дали се държат добре тия машинки. Таблет си имам, не ми предлагайте, според мен е нелепо да му слагам клавиатура и да го ползвам така, а и една идея по-голям екран ми трябва. Лаптопа ми е голям и тежък, батерията му повече от два часа не издържа и това, че хромбука зарежда от изключено до работещо състояние за десетина секунди ме спечели (освен батерията и теглото де).
Ако е голяма пръчка, то какво препоръчвате? Много пари не ми се харчат, както казах лаптоп си имам, но той си седи вкъщи и не ме кефи идеята да го разнасям постоянно с мен, защото доста обикалям и пеша.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Re: Chromebook - някой сблъсквал ли се е?

Мнение от skipper » 14 Ное 2014, 19:42

Хромбука не са му лоши характеристиките, само паметта не знам дали ще ти стигне, ако използваш много документи. Иначе zа нормална работа под Linux предостатъчни са : двуядрен процесор над 1 GHz , 1024 MB RAM , 8 GB хард и дисплей с разделителна способност над 1024x768. Разбира се може и с по-ниски характеристики - е на е това https://www.olimex.com/Products/OLinuXi ... e-hardware в момента цъкам Ubuntu 14.04 и честно казано върви гладко, а характеристиките му не са кой знае какви ;)
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

Назад към Извън Темата