животът и скромните коли
Модератор: Общи модератори
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
животът и скромните коли
Привет колеги,
Попаднах на едно изказване от гурото на социалните мрежи - Марк Зукърбърг:
Какво мислите вие? Колко скромна кола можете да карате, в зависимост от вашите доходи? И изобщо, прав ли Зукърбърг според вас?
Поздрави,
Попаднах на едно изказване от гурото на социалните мрежи - Марк Зукърбърг:
Зукърбърг написа:“Използвайте скромна кола.” - Дори основателят на Facebook живее пестеливо по много начини.
Един от които е фактът, че Марк кара скромен седан Acura за $30,000. Той със сигурност може да има всяка кола, която да го закара където си поиска, той може да има дори и флотилия, но вместо това Зуки избира този простичък практичен автомобил.
Какво мислите вие? Колко скромна кола можете да карате, в зависимост от вашите доходи? И изобщо, прав ли Зукърбърг според вас?
Поздрави,
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: животът и скромните коли
"Баба знае 2 и 200.." - по принцип не всеки е способен на подобно нещо, без това сериозно да му пречи на душевният комфорт... при Зукърбърг това може да е чиста проба позьорство, и то по специфичен начин, че да се прави на скромен... така или иначе всички го знаят, че е много богат, няма сми да го показва по подобен начин... кучките няма да избягат от седан-а, най-малкото няма да го карат те 
Иначе както карам BMW-то, така си карам и дъртата ръждясала Корса за 200лв...

Иначе както карам BMW-то, така си карам и дъртата ръждясала Корса за 200лв...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз карам скромна кола, щото събирах с някаква цел. Всичко потъна в КТБ. Тъй, че карай възможно най-хубавата която можеш да си позволиш 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Той Зуки кара скромна кола, но сигурно е тестов пилот на прототипните процесори на Интел. Всеки си има интереси в живота. Шефът ми (е егати пича) е меко казано "милионер" и си кара една баничарка из града за има-няма два три бона + един джип от средния клас за извънградско. На негово място аз щях да карам нещо дето го няма на свободния пазар 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Глупости са за мен това. Всеки се разполага според чергата си. Аз не виждам колко показателно може да е шофирането на определен автомобил с определена цена. Както и в колко скъпа къща живееш, и колко скъпи дрехи носиш, и колко скъпа храна ядеш и т.н. Така че аз не съм сигурен какво иска да каже тоз пич. 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
При нас българите е въпрос на комплекси.Може да нямаш обувки на краката,но трябва да имаш хубава кола,независимо,че не можеш да я поддържаш и мизерстваш за да изплащаш кредита по нея
Същото е с телефоните и много други позьорщини.
А Зукенберг може да си кара каквото му е кеф,без да му навреди на имиджа.Ако кара кенеф ще е ексцентричен,ако пък кара нещо за 1000000 и нагоре...що да не го кара може да си го позволи

Същото е с телефоните и много други позьорщини.
А Зукенберг може да си кара каквото му е кеф,без да му навреди на имиджа.Ако кара кенеф ще е ексцентричен,ако пък кара нещо за 1000000 и нагоре...що да не го кара може да си го позволи

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не става въпрос за това дали си струва да караш кола, която не ти е по-възможностите, а дали ако можеш да си позволиш нещо много по-добро има смисъл да караш нещо далеч по-евтино.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Mollov написа:... при Зукърбърг това може да е чиста проба позьорство, и то по специфичен начин, че да се прави на скромен... така или иначе всички го знаят, че е много богат....
Нещо повече, той дори носи една и съща тениска и едни и същи дънки, за да освободи съзнанието си и взима само важни решения. Аз имам специално мнение за него, което ще го запазя за по-късно, за да не влиая на отговорите.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
bum_bum написа:Не става въпрос за това дали си струва да караш кола, която не ти е по-възможностите, а дали ако можеш да си позволиш нещо много по-добро има смисъл да караш нещо далеч по-евтино.
Схванах замисъла.Просто не мога да пропусна да оплюя простата част от населението.
Иначе мисля,че когато си много богат можеш да си караш и жигулка.Ексцентричност и това е.
Въпроса е в средната класа,тук вече играят други фактори.
ПС Аз лично за мен съм си взел решение и карам една идея по-евтина кола от колкото мога да си позволя.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Какво значение има материалното в тоз живот !?
Няма да го носим "горе" ..
Колата за мен има до толкова значение, колкото да стигам безпроблемно за където съм тръгнал ..
Не бих си купил нещо само да ми кажат "Браво, колко струва" ..
Единият от шефовете ми кара Мерц Е клас и един хибрид Тойота ...
Виж другите двама са "по-интересни" ...
Просто си е до самият човек ..
По-скоро бих си взел нещо old and gold

Няма да го носим "горе" ..
Колата за мен има до толкова значение, колкото да стигам безпроблемно за където съм тръгнал ..
Не бих си купил нещо само да ми кажат "Браво, колко струва" ..
Единият от шефовете ми кара Мерц Е клас и един хибрид Тойота ...
Виж другите двама са "по-интересни" ...
Просто си е до самият човек ..
По-скоро бих си взел нещо old and gold

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Един кара скъпа кола, друг хвърля пари по скъпа жена, трети не знае защо е жив
Всеки си има мания и хоби - аз съм много ЗА старата поговорка - яж,пии и си носи новите дрехи, че не знаеш кога ще ... се ожениш

Всеки си има мания и хоби - аз съм много ЗА старата поговорка - яж,пии и си носи новите дрехи, че не знаеш кога ще ... се ожениш

- chefoto
- Потребител
-
- Кара: G26 M440i xdrive
Май му е омръзнало от Акурата, защото преди време четох тая статия http://fakti.bg/avto/106512-mark-zukarb ... ani-huayra

- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Аз пък мисля, че това, че изкарваш много пари, не значи автоматично, че трябва да се возиш в супер скъпа кола. Или да носиш само дизайнерски дрехи. Всеки си има приоритети. Еднакво ми е, че Зукърбърг кара Хонда за стотинки и че комшията дето живее в краен квартал кара Панамера/Х6/Кайен, обаче живее в панелка. Всеки си прави и купува квото му върши работа и обикновено има една страст, в която си позволява да набива повече пари. За Зуки или тази кола е поза, както споменаха по-горе, или наистина грам не му дреме в ква кола си вози гъза, както на вас примерно ви е все тая от какъв материал е направена масата за хранене вкъщи - нали върши работа
Мисълта ми е, че все повече почвам да свиквам с това (доскоро не можех да го приема), че на повечето хора наистина не им дреме ква им е колата, стига да да върви и да не им харчи прекалено много. Повечето хора не могат да направят разлика между бензин и дизел, не виждат смисъл в това да си купят лети джанти и тн, и тн..
И аз в момента карам евтина, бавна и скучна кола, но не ми пречи. Важно ми е да ми върши работа и да се съсредоточа върху по-належащи неща, които един ден дай Боже ще ми осигурят лукса да мога да си взема скъпа, бърза и харчеща кола без да го мисля и без да е big deal.

Мисълта ми е, че все повече почвам да свиквам с това (доскоро не можех да го приема), че на повечето хора наистина не им дреме ква им е колата, стига да да върви и да не им харчи прекалено много. Повечето хора не могат да направят разлика между бензин и дизел, не виждат смисъл в това да си купят лети джанти и тн, и тн..
И аз в момента карам евтина, бавна и скучна кола, но не ми пречи. Важно ми е да ми върши работа и да се съсредоточа върху по-належащи неща, които един ден дай Боже ще ми осигурят лукса да мога да си взема скъпа, бърза и харчеща кола без да го мисля и без да е big deal.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Прав си, но говорим за хора които ако си купят по-хубава кола нито ще им навреди на финансите, нито ще им изяде парите за инвестиции. За какво са ти много пари като не ги ползваш за да си осигуриш стандарта, който могат да ти донесат? Все едно е, че ги нямаш.
За човек, който не е любител на автомобилите е нормално да няма особено значение каква кола кара. Важното е да го придвижва надеждно и да не му е неприятно да я шофира. Същият тип хора, дори и да седнат зад класен автомобил, не биха могли да оценят достойнствата му, не биха използвали и половината от мощността му, понеже не им е готино да си вдигат адреналина по такъв начин, а и нямат та^^ци за това. Няма нищо лошо в това и не ми се струва странно
.
Точно обратното, ако едно нещо не те влече и не виждаш смисъл в него, е пълна глупост да си харчиш парите за него.
Ама дали не си е купил възможно най-гърмящият компютър?
Което аз примерно не бих направил, колкото и пари да имам, просто защото ми е все тая, важното е да ми върши безпроблемно работата, за която го ползвам
.

Точно обратното, ако едно нещо не те влече и не виждаш смисъл в него, е пълна глупост да си харчиш парите за него.
Ама дали не си е купил възможно най-гърмящият компютър?

Което аз примерно не бих направил, колкото и пари да имам, просто защото ми е все тая, важното е да ми върши безпроблемно работата, за която го ползвам

Последна промяна Делян на 14 Ное 2014, 22:05, променена общо 1 път