Помощ! Трябва ми съвет за щета пред застрахователите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: 530D '03г.

Помощ! Трябва ми съвет за щета пред застрахователите

Мнение от grigorov90 » 23 Ное 2014, 14:07

Здравейте колеги, наскоро си взех е39 и я застраховах преди 10-тина дни в ЛЕВинс (пълно автокаско). Снощи обаче при една доста малоумна маневра при движение на заден ход съм "обкрачил" един голям камък, който в тъмното не съм видял и поради значително по високата задница на колата почти съм успял да премина, но когато стигна до предницата на колата ..... ПРАСССС - счупи ми бронята, която е доста ниско до земята. Събрах си чарковете (измежду, които и едната решетка до десния халоген) и се прибрах. Сега говорих с един приятел и той ми каза, че е брал ядове с БУЛСТРАД защото при удар в бордюр не е регистрирал ПТП и застрахователите не са му го зачели. Вие какъв опит имате и как бихте ме посъветвали да постъпя?

Благодаря ви предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Re: Помощ! Трябва ми съвет за щета пред застрахователите

Мнение от larry_boy » 23 Ное 2014, 15:24

grigorov90 написа:Здравейте колеги, наскоро си взех е39 и я застраховах преди 10-тина дни в ЛЕВинс (пълно автокаско). Снощи обаче при една доста малоумна маневра при движение на заден ход съм "обкрачил" един голям камък, който в тъмното не съм видял и поради значително по високата задница на колата почти съм успял да премина, но когато стигна до предницата на колата ..... ПРАСССС - счупи ми бронята, която е доста ниско до земята. Събрах си чарковете (измежду, които и едната решетка до десния халоген) и се прибрах. Сега говорих с един приятел и той ми каза, че е брал ядове с БУЛСТРАД защото при удар в бордюр не е регистрирал ПТП и застрахователите не са му го зачели. Вие какъв опит имате и как бихте ме посъветвали да постъпя?

Благодаря ви предварително!

В смисъл? Какво да те посъветваме, как да шофираш по внимателно на заден ход? Отиваш при застрахователя утре казваш му че си катастрофирал леко и го питаш - " И сега к'о праим?"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 23 Ное 2014, 15:26

Можеш да се направиш на луд - как някой на паркинга те е подпрял с теглича си на заден, примерно. При мен номера мина, бях доста помлял моята предна броня, но ми преведоха мижави пари.
Добре е да имаш твой човек при застрахователите! :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от grigorov90 » 23 Ное 2014, 15:39

mishoval написа:Можеш да се направиш на луд - как някой на паркинга те е подпрял с теглича си на заден, примерно. При мен номера мина, бях доста помлял моята предна броня, но ми преведоха мижави пари.
Добре е да имаш твой човек при застрахователите! :bchug:

Да, това беше смисълът на въпроса ми. Дали да кажа как точно е станало (демек, че аз съм си виновен) или да го играеме, все едно е станало например през нощта на паркинга. За пръв път ми е просто и не съм запознат с пинизите на застрахователите. Колкото до внимателното шофиране на заден ход - внимателен шофьор съм, не съм хамалин, но въпросния камък нямаше как да видя на тъмня тясна улица в междублоковото пространство на ж.к. "Младост", движейки си назад :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2014, 16:03

Измисли си случката, звънни в КАТ. Там ще те питат дали има други пострадали и като кажеш, че няма ще ти кажат че няма да идват и ще заведат протокола. Питай кога да си го вземеш и с него отиваш при застрахователя.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 23 Ное 2014, 19:20

Моят съвет е да се свържеш със застрахователния брокер и да обясниш какво всъщност е станало. Ако е печен ще ти обясни какво да напишеш и дали ще минеш без КАТ.
Във форума на Ауди има един Тони също към Лев Инс и знам, че е разрешавал доста спорни казуси.
Успех!
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Потребител
Аватар

Мнение от grigorov90 » 23 Ное 2014, 19:51

Много благодаря на всички. Ще пробвам първо да се чуя с брокера и да му кажа наистина какво е станало пък ако номера не мине, ще пробвам след 10-тина дни да "пропадна" в някой коловоз около Владая :lol:
Ще пиша после да кажа какво се е случило, може да е от полза и на други колеги ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 23 Ное 2014, 20:22

Такива неща в публичен форум не се пишат.Умната

Потребител
Аватар

Мнение от grigorov90 » 23 Ное 2014, 21:04

Хахах за коловоза се шегувах. Ако ме орежат брокерите ще я оправям аз, няма начин. Поздрави и благодаря на всички :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 23 Ное 2014, 21:04

memorex написа:Такива неща в публичен форум не се пишат.Умната

Докато пишех поста ми се наложи спешно да оправям един контакт и забравих да му напиша точно това. Много си прав колега! :yes:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Назад към Извън Темата