Неволи с фотоапарат на батерий. Колеги помощ.
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
Неволи с фотоапарат на батерий. Колеги помощ.
Преди да започна ще помоля шефовете, ако темата не е на правилното място да бъде преместена, ако пък има такава с отговори в нея да изтрият моята, няма да се сърдя.
Здравейте колеги, преди около месец си взех любителски апарат SONY DSC-H300 който се захранва от 4 батерий. Към апарата като подарък ми дадоха 4 батерии ''Сони'' зареждаеми АА, позлвах ги докато не се изхабиха, и понеже старият ми апарат също беше на батерии и тогава купих 4 батерии с зарядно - марка ''Sanyo'',реших да го ползвам това зарядно и за сегашните батерии,пробвах го, стана всичко,зареждах ги 1-2 пъти батериите но забелязах че трайността на действието им всеки път намалява малко, но реших че просто искат повече време.Когато един ден свалих батериите от зарядното и ги поставих в апарата при пробата да го пусна просто не се случи нищо (все едно е без батерии - никаква реакция), зачудих се да не би да не са заредени достатъчно и тръгнах да ги свалям,чак тогава забелязах че едната се беше разтекла. От тук следват моите въпроси:
1.Зарядното ли не е наред, или батериите са били дефектни ?
2.Може ли една такава батерия да се спука по някакъв начин ако се изпусне, защото ми се случи един път ги изпуснах всичките,може ли от това да се е спукала?
3.Дали разтеклата се батерия е навредила по някакъв начин на апарата, въпреки че не виждам следи по леглата от ''течността'' на батерията?
4.Вече изцапаното с течността зарядно може ли да се ползва пак или е за боклука ? (Препоръчайте някое универсално добро зарядно за такива батерии.)
Ако сте стигнали до тук благодаря ви много за вниманието, знам че въпросите са ми меко казано малоумни но за първи път се сблъсквам с подобно нещо и си нямам дори и 1% представа за какво иде реч. Към целия този роман прикачвам снимки за да видите за какво иде реч. Благодаря ви отново !

1.Зарядното ли не е наред, или батериите са били дефектни ?
2.Може ли една такава батерия да се спука по някакъв начин ако се изпусне, защото ми се случи един път ги изпуснах всичките,може ли от това да се е спукала?
3.Дали разтеклата се батерия е навредила по някакъв начин на апарата, въпреки че не виждам следи по леглата от ''течността'' на батерията?
4.Вече изцапаното с течността зарядно може ли да се ползва пак или е за боклука ? (Препоръчайте някое универсално добро зарядно за такива батерии.)
Ако сте стигнали до тук благодаря ви много за вниманието, знам че въпросите са ми меко казано малоумни но за първи път се сблъсквам с подобно нещо и си нямам дори и 1% представа за какво иде реч. Към целия този роман прикачвам снимки за да видите за какво иде реч. Благодаря ви отново !

- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Re: Неволи с фотоапарат на батерий. Колеги помощ.
Моя апарат е по същия начин с четири батерии. Ползвам го с обикновенни алкални батерии. Преди съм имал подобна случка с такива като твоите батерии, зареждах ги няколко пъти и почнаха се по-малко да държат и затова се отказах да ги ползвам.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Предполагам за саньо Енелуп става въпрос за предишните батерии... Пробвахте ли апарата с тях?
Разтекла батерия няма да работи, а и съответно комплекта. Не стана ясно кой е този модел сони батерии... но най-добре ги махай.
Зарядното на Саньо, ако е за Енелуп, зарежда комплект батерии около 10-12 часа, понеже заряда е по-слаб. Въпреки всичко е идеално зарядно, и надали му е станало нещо, просто почистване, и отново ще работи.
Горното зарядно няма отказ, и може да върне към живот батерия, която "умните" зарядни квалифицират като умряла, така че си го запазете. Най-евтиното умно зарядно е Троник от Лидъл, за 30лв, и горе-долу става. Има много модели по-нагоре, като се смяата за топ-модел една Маха, но ако имате интерес, ще проучите нещата.
Като съвет: почиствате си зарядното, взимате един комплект Енелуп, или Имедион, и няма скоро да се притеснявате
Разтекла батерия няма да работи, а и съответно комплекта. Не стана ясно кой е този модел сони батерии... но най-добре ги махай.
Зарядното на Саньо, ако е за Енелуп, зарежда комплект батерии около 10-12 часа, понеже заряда е по-слаб. Въпреки всичко е идеално зарядно, и надали му е станало нещо, просто почистване, и отново ще работи.
Горното зарядно няма отказ, и може да върне към живот батерия, която "умните" зарядни квалифицират като умряла, така че си го запазете. Най-евтиното умно зарядно е Троник от Лидъл, за 30лв, и горе-долу става. Има много модели по-нагоре, като се смяата за топ-модел една Маха, но ако имате интерес, ще проучите нещата.
Като съвет: почиствате си зарядното, взимате един комплект Енелуп, или Имедион, и няма скоро да се притеснявате

- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви колеги за бързите отговори !
Ето и обещаните снимки, погледнете.
Модела на батериите ''Сони'' е ''Stamina Plus '' @Владо - Имате ли някаква идея как да го почистя това зарядно ? 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна daniel_e30 на 30 Ное 2014, 17:43, променена общо 2 пъти

- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
Ето го зарядното 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Отзад са 4 кръстати малки болчета, развивате, и отделяте гърбът, а с това трябва да се отделят и контактите на батериите. Почиствате, сглобявате, и готово.
Ако случайно не зарежда, имайте в предвид, че тук батериите се зареждат х2. Ако искате да проверите дали зарежда зарядното, слагате 2 батерии в лявата или дясната двойка гнезда, включвате, трябва да светне лампичката за зареждане. Ако не светне, тази двойка гнезда не работи.
Цената на това зарядно заедно с батерии е никаква, ако е необходимо, купувате комплект.
Сонитата подарявате на който ви е неприятен...
Ако случайно не зарежда, имайте в предвид, че тук батериите се зареждат х2. Ако искате да проверите дали зарежда зарядното, слагате 2 батерии в лявата или дясната двойка гнезда, включвате, трябва да светне лампичката за зареждане. Ако не светне, тази двойка гнезда не работи.
Цената на това зарядно заедно с батерии е никаква, ако е необходимо, купувате комплект.
Сонитата подарявате на който ви е неприятен...
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Обърни внимание на идеално почистване на зарядното от протеклата батерия .В момента дори и да няма видимо нищо в последствие корозират контактните пластини . Най добре де се отвори и почисти със подходящ препарат .Преди време ми гръмна една батерия в зарядното и точно това се получи въпреки че го почистих .
Енелопа са батериите за цифров апарат .
Енелопа са батериите за цифров апарат .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Аз ползвам зарядно на VARTA и съм доволен,не съм имал проблеми,ама моето е с по две гнезда за два вида батерии,някъде към 30 лева беше по спомен,по-скъпо от апарата ми .
Сигурно има модели и с четири гнезда.Между другото никога не оставям батериите в зарядното,като не го ползвам,че така на роднина ,пак с VARTA зарядно,му се бяха разтекли ,само оставени на зарядното,не знам защо и затова си държа моите в апарата и нямам проблем,става въпрос за оригиналните батерии на зарядното.

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- maloumnik
- Потребител
-
- Кара: E39 M51D25
Батерията, която си снимал е алкална, но не и зарядна. За това е изтекла. Провери каква е разликата между алкална и презареждаема батерия. Успех
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за полезната информация колеги, отворих и почистих да се надяваме да избегна корозия, това зарядно ще остава за резерва и докато събера кеш за по-добро зарядно, ученик съм още се пак, ама пуста краста да ги снимам тези БМВ-та, докато все още не мога ( законно) да ги карам ! 

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
maloumnik написа:Батерията, която си снимал е алкална, но не и зарядна. За това е изтекла. Провери каква е разликата между алкална и презареждаема батерия. Успех
Точно...този модел батерии Сони са просто алкални,а не презареждащи се...за това внимавай какви батерии слагаш в зарядното

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Колегите са прави! Опит за зареждане на алкални батерии може да доведе и до доста опасни последици, така че внимателно 

- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
Ето това вече не го знаех, както казах съм доста бос в тези среди,но е доказано че тези батерий след зареждане пак си работят !
Една цяла сесия на Калояново изкарах с тях !
Благодаря на всички колеги за бързите отговори !
Малко снимки от тогава - https://www.facebook.com/daniel.dimitro ... 689&type=3 . 

14 мнения
• Страница 1 от 1