Как постъпвате с некоректни майстори?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Как постъпвате с некоректни майстори?

Мнение от rzr » 06 Дек 2014, 2:18

Здравейте, пичове. Знам, че почти всеки в този форум е брал ядове с майстори, на мен обаче от това, което ми се случи последно ми преля чашата и реших да се допитам за съвет до вас, преди да направя някоя простотия, може пък да излезе нещо.

Няма смисъл да влизам в подробности, накратко колата ми беше за ремонт, който налагаше вадене на мотора и отделно смяна на още няколко неща. Преди няколко дена си я взех и вчера, като беше на повдигач по друга причина, по случайност забелязах, че мотора изобщо не е чувал за вадене. Впоследстие това беше потвърдено и от човек, който е бил наблизо през цялото време, докато е стояла колата в сервиза - за един месец почти не е пипана, закърпена е колкото да спре да трака като ярмомелка.

Все съм виждал нагляри, ама тоя изкърти мивката. Дайте ми съвет как да си прибера почти 1к от тоя п*дал, който продължава да се кълне, че бил сменил всичко и няма да ми издържат нервите.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Re: Как постъпвате с некоректни майстори?

Мнение от u`F`o » 06 Дек 2014, 2:57

Нямаш вариант по съдебен път, ако нямаш договор/фактура/касова бележка за конкретно извършени ремонтни дейности. Дали е сменил мотора, можеш да видиш по номера на двигателя.

Потребител
Аватар

Мнение от rzr » 06 Дек 2014, 3:17

Казах, че съм отишъл за ремонт на мотора, който налага изваждането му, а не смяна на самия мотор, колега.

Иначе нямам никакъв документ, точно затова питам, ако някой е минал по подобен път и се е справил по някакъв начин.

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 06 Дек 2014, 3:18

Колега, правиш следните неща в ред - най-меко към по-твърдо отношение.
1. Правиш още един опит да се разбереш с човека, но с мек и настоятелен тон. Все едно убеждаваш баба ти, че не си гладен. :mhihi:
2. Ако ти откаже, казваш му, че ще се видите в съда.
3. От тук има две възможности:
3.1 Да се върже и да оправите сметките, или
3.2 Да не върже и наистина да се опиташ да заведеш дело срещу него, но има голям шанс да загубиш. (Задължително ти трябва фактура или касов бон или някакъв документ).
4. Пропускаш цялата т.3 и почваш със заплахите.
4.1 Заплаха за нанасяне на имуществени щети,
4.2 Заплаха за физическа саморазправа.
5. Ако пак се инати, просто си тръгваш по средата на изречението му и идваш след някво време и чупиш имушеството, докато не се изплати сумата (но не прекаляваш).

Колега, написаното е доста "мутренско", но като се опариш от такива майстори и на 5-6 път вече ти идва повече и следващите пъти вече ги гледаш като по-долно качество хора. Затова и понякога се налага да прилагаш някоя от точките.
Аз лично никога не съм стигал до физическата саморазправа, защото съм наясно с последиците.

И като съвет - ходи в по-чисти сервизи и такива, които са материално по-добре. Просто като видиш, че има хигиена и е поддържано мястото, веднага трябва да правиш преценката, че не биха те излъгали за някви 1000лв. Просто защото ще загубят много повече.

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 06 Дек 2014, 3:24

Но все пак бъди дипломатичен и не бъди емоционален и мисля, че няма да има проблеми.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 06 Дек 2014, 3:39

Ден година храни при масовите майстори в днешно време..радвам се, че тук открих хора, които разбират и обичат марката при което с кеф си оставям колата и знам, че ще се отстрани проблема.

Колега, ако нямаш някакви документи, които да удостоверят по абсолютен начин измамата..или забрави или действай до точка 3.1 от на колегата плана :) Ако се получи, супер ама не ми се вярва..той щом да направи толкова нагла измама предполагам или е запознат, че нищо не можеш да направиш по законов ред или е адски тъп :) нищо не пречи да опиташ..

жокер : говори с тоя, който твърди, че нищо не е правено по колата /поне за това за което е оставена т.е. нищо/, но там вече има много вариации за по-нататъшното развитие. Ако се застъпи въпросния "свидетел" мооооже и да имаш някакъв минимален шанс..ама тея хора май са на изчезване и само ще се вкараш в разход да покриеш разноските по делото..а ако има наистина толкова акълче да направи такава мизерия може после да пусне иск за клевета срещу теб :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 06 Дек 2014, 10:19

Абе знам,че сега ще дойдат батките с бухалките и всичко им е ок. :mhihi:

Само ще споделя моя опит с Майстор! Пиша го с главна буква защото наистина е майстор и го уважавам много. Направил ми е над 100автомобила супер доволен съм от цени и т.н.Спасявал ме е и из Европа. Но и при най-добрите има пукнатини.
Сега винаги имам едно на ум от един автомобил който стоя при него 6 месеца ,всеки път беше "всеки момент го почваме".И накрая ми писна и го преместих при друг :yes:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 06 Дек 2014, 15:55

Нема оправия!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 06 Дек 2014, 18:30

Колеги, говорите за фактури и касови бележки, но според мен такива издават малко автосервизи и са основно скъпи.
Аз не съм запознат с изискванията за откриване и работа на автосервиз и е полезно ако някой знае да напише. Все пак това е вид обект за упражняване на трудова дейност. Вероятно е възможно да се подаде жалба където е необходимо.
Ако обаче се касае за самозванец работещ в гаражче шансовете са само, както е посочено по-горе, но внимателно със силовите действия. :|
Противно на всякаква логика българските закони са писани да защитават виновните и измамниците. Лично съм го изпитвал върху гърба си!
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 06 Дек 2014, 19:05

Преди години,баба ми осъди един майстор,беше й заварял магарето и на следващия ден докато кара се къса и катастрофира,но нищо не му каза,отиде и му поиска касова бележка или фактура,не помня,под предлог,че и трябва за фирмата или нещо такова,но си мълчи за злополуката и после адвокат,медицинско,съд и си го осъди.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 06 Дек 2014, 20:24

SPEED_GABROVO написа:Преди години,баба ми осъди един майстор,беше й заварял магарето и на следващия ден докато кара се къса и катастрофира,но нищо не му каза,отиде и му поиска касова бележка или фактура,не помня,под предлог,че и трябва за фирмата или нещо такова,но си мълчи за злополуката и после адвокат,медицинско,съд и си го осъди.

Toва е добър начин :yes:
Аз също си изпатих от много такива. Последния ми искаше 1500 лв за акумулатор :mhihi: Бил свършил сума ти работа, колата по-зле от преди и вика 1500 лв, а само един акумулатор беше купил и то дори не какъвто трябва да бъде, малко по-слаб, но поне е нов. Първо си взех колата, като му казах, че ще му платя на другия ден и така другия ден не дойде. Идеше ми на място да го оставя, реших, че за да няма ядове ще пия една бутилка студена вода, върна ме в първи клас, но никой няма как да знае и може да се случи на всеки. Иначе все още тайно в себе си искам да го натоваря в багажника и да го откарам на мина Радка или на мина Елшица и от там историята да замълчи :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 06 Дек 2014, 21:06

Според мен, ако не разбира от дума най-елегантно е да му организираш проверки от данъчни, инспекция по труда и всякакви други държавни институции, за които се сетиш. Те и без това сервизите масово са в сивия сектор, все ще намерят за какво да се хванат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 06 Дек 2014, 21:11

Фидел Кастро написа:Колеги, говорите за фактури и касови бележки, но според мен такива издават малко автосервизи и са основно скъпи.
!

Няма проблем,с документ 360лв,без документ 300лв. Избирай ;) Познай колко често се избира вариант 1 :mrgreen: и дали някой въобще се сеща за тия работи :wave:

SPEED_GABROVO написа:Преди години,баба ми осъди един майстор,беше й заварял магарето и на следващия ден докато кара се къса и катастрофира

Баба ти що не извади лев да си вземе ново "магаре"?А тоя,дето е заварял "магаре" (ако тва е преден мост) си е за осъждане :ranting:
Но има и такива,на които им се обяснява,че кенефът им е ненадежден/опасен за каране,ама те си знаят тяхното :kuku: Кво ги правим?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JohnnyBlack » 06 Дек 2014, 21:16

немо написа:Но има и такива,на които им се обяснява,че кенефът им е ненадежден/опасен за каране,ама те си знаят тяхното :kuku: Кво ги правим?

Отказваш да им правиш колата. Освен ако не държиш да им прибереш паричките на всяка цена де...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Дек 2014, 11:59

Не съществува ли вариант, в който автомобила ти да е оправен, без да се е налагало вадене на двигателя?
Защото може и така да е станало, след като отиваш за проблем някакъв и след някакво време виждаш/чуваш че проблема не съществува, значи е оправен.

Следваща

Назад към Извън Темата