Пазаруване от Aliexpress.com?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Пазаруване от Aliexpress.com?

Мнение от Bokrael » 22 Дек 2014, 16:56

Здравейте, харесал съм си доста работи от този сайт, предимно за по 2-10$, обаче никога не съм пазарувал от такъв сайт и исках да попитам някой неща, след като се образовах леко от Google.

1. Какво е мнението ви за сайта, като цяло, тъй като много хора из нета го бяха оплюли?

2. Сайта не предлага плащане чрез PayPal, какво е мнението ви за плащане директно с дебитна карта (ВизаЕлектрон)?

3. Каква валута е трябва да е сметката в картата ми, за да мога да пазарувам от сайта?

4. Има ли как да избирам стоките да идват по пощата, защото прочетох, че с куриер, често пратката се оскъпява и се случва да остане на границата и да трябва да отида до там да си я взема?

5. По пощенския код ли разбират в коя поща да отиде пратката?

6. Как пощата ме извесята, че пратката е пристигнала?

7. Предполагам всяка обява в сайта е на различен търговец, както в Ebay, а не че самият сайт е един голям онлайн магазин и ако поръчам 10 неща за по 5$, няма да дойдат в една пратка, а в 10 отделни?

Отворен съм за всякакви съвети относно пазаруването от сайта.
Весели празници. :D

Потребител
Аватар

Re: Пазаруване от Aliexpress.com?

Мнение от momchilg » 22 Дек 2014, 18:04

1. Има голям шанс да получиш реплика или развален мобилен телефон, ако поръчваш нещо такова. Иначе са дребните неща не съм имал проблеми.
2. Аз плащам с Visa Electron, пак съм нямал проблеми.
3. Няма значение валутата, взимат ти от сметката като обменят по курса за деня.
4. Доставката зависи от това какви опции е предоставил продавача, при China Post Registered Air Mail доставката ти е безплатна.
5. Ти си въвеждаш пълния адрес и доставката ти идва в пощенската станция по местоживеене.
6. Получаваш една бележка, в която пише къде да се явиш да си вземеш нещата.
7. Всяка обява е оттделна доставка, освен ако не е от един и същи човек, но пак не е гаранция, че ще дойдат заедно.
Ако поръчваш нещо по-скъпо (над 30 лв), пишеш на продавача да ти го прати като gift, на стойност $3-5, че може да иде на митницата и да си платиш мито и ддс. Но пък ако пратката изчезне, ще ти изплатят само тия $3-5. Препоръчвам ти да ползвзш dx.com, там си имаш посредник пейпал, доставките са безплатни и всичко идва или в пощата, а ако е малко идва на адрес. Подобни са и http://www.tinydeal.com/ http://www.focalprice.com/. И трите са проверени многократно от мен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 22 Дек 2014, 20:09

Благодаря ти много!
Видях къде е опцията дали да дойде по пощата или чрез куриер, има различни начини на доставка където е FREE, даже на еднин продукт беше "Shopper own free shipping method", интересува ли ме какво пише или просто гледам да пише FREE и да не е чрез куриер?
Случи ми се на 1-2 неща преди да влезна в обявата да пише, free shipping, а като влезна да избирам начин на доставка и всички варианти са платени, предполагам по-голяма значение отдава, като в обявата пише, че е безплатна, а не преди да си влезнал в нея?

ПС. Как е правилно да се напише блок ,така че да го разбера, като си пиша адреса в профила? Sofia, Kvartala, blok 123, floor 5, apartament 10 - примерно или...?

Потребител
Аватар

Мнение от momchilg » 22 Дек 2014, 20:16

Да адреса така се пише, а като влезеш в обявата тогава те разпознава от къде си (България) и ти показва наличните начини на доставка за съответната държава.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 22 Дек 2014, 21:39

Когато пише free shipping найстина ли е free и в пощата не ми искат нито стотинка? И всичко, което плащам е само цената на стоката, която ми взима от дебитната карта?

Предполагам от пощата ми пускат бележка в пощата, че съм получил нещо?

Какви данни за индетифициране ми искат в пощата за да ми дадът практата, тъй като освен 2 имена и телефон в сайта не се посочва почти нищо лично? Може ли някой да я отмъкне? :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от momchilg » 22 Дек 2014, 21:59

Няма как да ти вземат пари в пощата, това не е еконт да има доставка за сметка на купувача. Единствено ако си поръчаш нещо за над 35лв и продавача напише реалната стойност МОЖЕ да ти го задържат в митницата и да платиш ддс и мито, както ти бях написал по-нагоре. А бележката е чисто информационна, като ходиш да взимаш пратката ти искат лична карта, бележката им служи да видят кой номер ти е пратката, че в нашите пощи все още пратките се записват в тефтери. Виж ако някой ти вземе бележката, личната карта и прилича на тебе, може и да ти вземе пратката :D. Аз си поръчах 10 протектора за iPhone 5 за $0,7 и си ми дойдоха с безплатна доставка. Не знам от къде печелят, тук най-евтиният протектор е 5 лв/бр

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 22 Дек 2014, 22:42

Шипинга си е фрий да, ако ти над 15Е/20$ им казваш да ти го пишат като подарък/gift за да не те хванат на митницата, по принцип китайците са разбрани. А инак продават много ментета, един приятел си поръча наскоро пауър банки за зареждане на телефон, от 3 различни търговеца и 3те бяха ментета - поне му върнаха част от парите де
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 22 Дек 2014, 23:16

Редовно пазарувам от Алиекспрес. Пазарувай само от търговци които имат висок рейтинг и няма да имаш проблеми ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 23 Дек 2014, 9:40

stefanoff написа:Шипинга си е фрий да, ако ти над 15Е/20$ им казваш да ти го пишат като подарък/gift за да не те хванат на митницата, по принцип китайците са разбрани. А инак продават много ментета, един приятел си поръча наскоро пауър банки за зареждане на телефон, от 3 различни търговеца и 3те бяха ментета - поне му върнаха част от парите де

А някъде на пакета пише ли какво има в него, че ако е нещо по-скъпо на границата да се сетят, че реално не е на парите, който го взимам?

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 23 Дек 2014, 10:21

Ако си поръчаш пратката в офис идва тя, а не бележка. Поне при мен винаги са идвали пратките, а не бележки.
Като получиш стоката трябва да потвърдиш в сайта, че си я получил.
momchilg написа:... Но пък ако пратката изчезне, ще ти изплатят само тия $3-5. ...

Не е така. Правиш dispute в сайта и от там ти връщат всичките пари. Ако не си на doulble/tripple refund. Тогава повече.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 23 Дек 2014, 11:29

Пилев написа:Ако си поръчаш пратката в офис идва тя, а не бележка. Поне при мен винаги са идвали пратките, а не бележки.
Като получиш стоката трябва да потвърдиш в сайта, че си я получил.
momchilg написа:... Но пък ако пратката изчезне, ще ти изплатят само тия $3-5. ...

Не е така. Правиш dispute в сайта и от там ти връщат всичките пари. Ако не си на doulble/tripple refund. Тогава повече.

Демек служител на пощата ще дойде до нас да ми я донесе? Ако не съм си вкъщи звънят ли по телефона, за да кажат, че са идвали или..?

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 23 Дек 2014, 13:08

До вас едва ли. Ако я поръчаш до адрес на офис сграда, най-вероятно да. Не звънят, направо идват.
Оставят бележки в коя поща да си потърсиш пратката.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 23 Дек 2014, 16:02

Bokrael написа:
stefanoff написа:Шипинга си е фрий да, ако ти над 15Е/20$ им казваш да ти го пишат като подарък/gift за да не те хванат на митницата, по принцип китайците са разбрани. А инак продават много ментета, един приятел си поръча наскоро пауър банки за зареждане на телефон, от 3 различни търговеца и 3те бяха ментета - поне му върнаха част от парите де

А някъде на пакета пише ли какво има в него, че ако е нещо по-скъпо на границата да се сетят, че реално не е на парите, който го взимам?

Ами ако си поръчаш телефон, примерно ти пишат калъфче за телефон, пишат че е подарък на стойност 10Е примерно и така. Много е важно, да е подарък, защото инак на митницата може да ти го отворят да гледат вътре какво има, като са подаръци не ги гледат.
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 23 Дек 2014, 17:24

Гледам на някой дрехи пише примерно:
3$ / piece, a на други 3$ / lot?
Piece e ясно, че е 1бр. Какво значи това lot?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 23 Дек 2014, 20:46

lot означава комплект от няколко бройки-3, 5 и т.н.

Като гледам какви лаишки въпроси задаваш бих ти препоръчал да погледнеш в бгмама-форума.
Там има изключително изчерпателна тема относно пазаруването от Алиекспрес.
Има някои подводни камъни, за които можеш да се информираш там.

Плащането не е през ПейПал, но е абсолютно сигурно.
Парите ти се превеждат по ескроу сметка на Али и не се превеждат на търговеца докато ти не потвърдиш, че си получил стоката и всичко с нея е наред.
Имаш срок за защита на плащането /в повечето случаи е 60 дни/ през който парите ти стоят в тая сметка.
Ако стоката не е пристигнала в рамките на тези дни отваряш диспут за неполучена поръчка.
В тоя случай или ти възстановяват парите или търговеца ти удължава срока за защита.

Не се подвеждай по нереално ниски цени на някои обяви- има и измамници
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата