Камера при спрял автомобил при леки ПТП

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Камера при спрял автомобил при леки ПТП

Мнение от kofucii » 09 Яну 2015, 21:55

Здравейте,
живея в квартал с тесни улици, претъпкан с автомобили и безумно бездарни шофьори. Не знам, може би защото BMW-то е по-голямо от другите коли, но независимо как и къде я паркирам колата, все се намира някой да я очука. Вече имам около четири-пет такива произшествия и естествено от шофьорите, които ме блъскат няма нито следа. За съжаление няма къде на близко да си намеря гараж, а и са прекалено скъпи в моя квартал.

Интересува ме дали съществуват някакъв тип камери за автомобил, които да работят при спряло превозно средство? Т.е. да са с ниска ел. консумация, по възможност с 360 градусов обхват. Ако могат да работят и в нощни условия ще е идеално. А ако имат и сензор да се включват само при раздрусване на колата ще е перфектно. Съществуват ли подобни устройства? Също така ако успея да заснема по-подобен начин, кой ме блъска, подобен запис важи ли пред КАТ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Re: Камера при спрял автомобил при леки ПТП

Мнение от Nasko_ » 10 Яну 2015, 15:06

Има видеорегистратори, които вършат чудесна работа и за твоя проблем. Имат сензор за движение и ще се включва, само когато нещо се движи около колата. Аз обаче не те съветвам да вземаш от евтините, които са по 60-80лв, защото въпреки че пише нощно виждане, ако е тъмно няма пак да видиш номера на неможача.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Яну 2015, 15:48

В повечето ревюта казват, че камерите са безполезни за подобно нещо тъй като се "будят" твърде бавно за да успеят да заснемат нещо съществено.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 10 Яну 2015, 16:54

bum_bum написа:В повечето ревюта казват, че камерите са безполезни за подобно нещо тъй като се "будят" твърде бавно за да успеят да заснемат нещо съществено.

Може и да има нещо вярно в тези твърдения, но е много важно накъде е сложена да гледа камерата, защото сензора ( поне на моята ) се задейства, ако има движение само в обхвата на обектива. Моята се задейства 2 сек след движение, което не мисля, че е бавно!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Яну 2015, 20:20

Нямам идея. :dunno: Но ако автомобила, който те удари се движи да кажем с 25-27км в час докато камерата започне да снима той ще е на около 8-9 метра от колата. При слабо или никакво осветление от това разтояние може ли да се види номера?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 10 Яну 2015, 22:57

Може, да...с хубава камера за 250 - 300лв можеш да му видиш и кътните зъби :)
Разбира се, че никога няма 100% гаранция, че ще видиш това, което те интересува. Пак казвам, зависи как е насочена камерата, защото ако снима само напред, а някой забърше задницата, няма как да го заснеме :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 11 Яну 2015, 0:09

Nasko_ написа:Има видеорегистратори, които вършат чудесна работа и за твоя проблем.

И да му се случи нещо подобно...

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 11 Яну 2015, 22:23

Тая камера ще изчезне много бързо барбар с некой джам. По-добре ако имаш възможност си монтирай камера на балкона , макар че като го снимаш калъфа какво, трябва сам да си го търсиш полицията нема да си мръдне пръста
Не Мы такие, Жизнь такая

Назад към Извън Темата