Правец 64Бит - Лаптоп/Таблет/Настолен
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Правец 64Бит - Лаптоп/Таблет/Настолен
Видях го днес и се шашнах, изглежда доста добре, но все пак ако някой има инфо, къде, от кой, от кога се прави ще е интересно.
http://www.pravetz.bg/02-Pravetz-Laptop.html
http://www.pravetz.bg/02-Pravetz-Laptop.html

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Re: Правец 64Бит - Лаптоп/Таблет/Настолен
Това са китайски "Clevo", със стикери "Правец"
както на Plesio - Turbo X серията.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Пълна глупост е това!!! Не ми се обяснява, защото ще се изнервя, а не смятам да го правя
Само идиот би си го купил. Пък и няма нищо българско в него!!! Ама нищо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Само идиот би си го купил. Пък и няма нищо българско в него!!! Ама нищо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
То е ясно че не се правят в БГ. Интересното е, че му искат 1000 лв. за най-слабата конфигурация.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И аз като колегата ще се изнервя, но все пак ще обясня.
Въпросните изглежда че искат да ударят по национализма на хората и под предлог "купете българското" да ви набутат китайска марка, брандирана като български, по-скъпо от Леново със същите показатели.
Така че хич не си мислете че е някаква добра сделка.
Въпросните изглежда че искат да ударят по национализма на хората и под предлог "купете българското" да ви набутат китайска марка, брандирана като български, по-скъпо от Леново със същите показатели.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Е.Димитров написа:И аз като колегата ще се изнервя, но все пак ще обясня.
Значи същата история като ловешките отпадъци?
На всички возила от цеховете на Ловешкото с.Баховица пише ''Made in България'', а те 99.99% китайски!!!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Какво е това недоразумение, че е и адски скъпо на всичко отгоре 

..Bayerische Motoren Werke..

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
преди години когато за първи път се заговори за това имаше статия как е станала цялата работа. Някой си нашенец (забравих му името) се светнал че търговската марка "правец" вече може да не се притежава от държавата, проверил и наистина можел да я купи, което и направил. След това с части внос от китай сглабя моделите и почва да ги предлага (естествено, наема хора ала бала нали) и т.н
Тва е с 2 думи, мисля обаче че има подробно инфо в нета ама не ми се търси.
Тва е с 2 думи, мисля обаче че има подробно инфо в нета ама не ми се търси.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Нищо не сглабят дори, вземат ги готови, брандирани с името Правец, и разчитат на патриотизъм да продават. Има и шанс гаранцията да важи обратно в Китай..
а бе който е играл с дни на правец 8 или по късно на великата 16-ка сигурно ще се изкефи да седне пред някой лаптоп с този надпис. Чудя се дали да не си поръчам и аз някъде лепенки за по-евтино 

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Гледах ги преди няколко седмици и като човек, през чийто ръце са минали не 1 и 2 лаптопа мога да кажа, че по нищо не отстъпват на леново, НР, и т.н. машинки от тоя клас - поне на вид.
Как се е появила марката, кой стои зад нея и т.н. не съм се интересувал - гледах го чисто технически - пластмасите са ОК, чарколяка вътре е ясно, че идва от intel, seagate и т.н. производители - далеч съм от мисълта че и някой в Правец е седнал да проектира дънна платка и да я поръчва да му я изработват, после да я тества, сертифицира по 394222 директиви и стандарти и на края да го пусне на пазара - това просто не е по силите на нито една прохождаща фирма, каквато е тази в момента.
За разлика от повечето народ, обаче си поговорих с момчетата относно бъдещите планове на фирмата и са оказа, че плануват нещо смислено - лаптоп с пасивно охлаждане и алуминиев/манезиев корпус- това ако види бял свят ще съм пръв на опашката.
А относно маркетинга и шансовете им да пробият на пазара - ако си направят добре гаранционните условия и предложат добра поддръжка, ще им се получат нещата - счетоводителите поне отдавна не робуват на марки, а гледат да получат максималното за парите си и ако за 1000 лева фирмата може да вземе лаптоп с 5 години гаранция няма да се замисли, нищо че ще трябва на всеки 6 месеца да минава профилактика за по 20 кинта, за да му почистят вентилатора и да сменят термопастата/лепенката.
Това, което малко не ми хареса бяха тъчпада и клавиатурата, но аз съм се разглезил с моя ThinkPad и мнението ми не е меродавно - в ниския клас всичките клавиатури и тъчпадове са един дол дренки.
Как се е появила марката, кой стои зад нея и т.н. не съм се интересувал - гледах го чисто технически - пластмасите са ОК, чарколяка вътре е ясно, че идва от intel, seagate и т.н. производители - далеч съм от мисълта че и някой в Правец е седнал да проектира дънна платка и да я поръчва да му я изработват, после да я тества, сертифицира по 394222 директиви и стандарти и на края да го пусне на пазара - това просто не е по силите на нито една прохождаща фирма, каквато е тази в момента.
За разлика от повечето народ, обаче си поговорих с момчетата относно бъдещите планове на фирмата и са оказа, че плануват нещо смислено - лаптоп с пасивно охлаждане и алуминиев/манезиев корпус- това ако види бял свят ще съм пръв на опашката.
А относно маркетинга и шансовете им да пробият на пазара - ако си направят добре гаранционните условия и предложат добра поддръжка, ще им се получат нещата - счетоводителите поне отдавна не робуват на марки, а гледат да получат максималното за парите си и ако за 1000 лева фирмата може да вземе лаптоп с 5 години гаранция няма да се замисли, нищо че ще трябва на всеки 6 месеца да минава профилактика за по 20 кинта, за да му почистят вентилатора и да сменят термопастата/лепенката.
Това, което малко не ми хареса бяха тъчпада и клавиатурата, но аз съм се разглезил с моя ThinkPad и мнението ми не е меродавно - в ниския клас всичките клавиатури и тъчпадове са един дол дренки.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Cyberloner написа:За разлика от повечето народ, обаче си поговорих с момчетата относно бъдещите планове на фирмата и са оказа, че плануват нещо смислено - лаптоп с пасивно охлаждане и алуминиев/манезиев корпус- това ако види бял свят ще съм пръв на опашката.
Cyberloner написа:Това, което малко не ми хареса бяха тъчпада и клавиатурата, но аз съм се разглезил с моя ThinkPad и мнението ми не е меродавно - в ниския клас всичките клавиатури и тъчпадове са един дол дренки.
Тези двете!
Но засега не мисля да рискувам с прохождащ производител, както и не вижда смисъл все още да сменям моето Леново.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ръб написа:Това са китайски "Clevo", със стикери "Правец"както на Plesio - Turbo X серията.
Колега що не вземеш един, нали разправяше, че не робуваш на марки там по темите за телефоните?

Иначе интересни материали ползват тия:
https://www.youtube.com/watch?v=uTfPBWM ... page#t=139

- ръб
- младши ентусиаст
-
Ма ти к'во си мислиш, че може да си купиш техника, която не е произведена в Китай ли ? Аз си ползвам ASUS G750JZ Republic of Gamers, и това Clevo, не може да предложи хардуера в Асуса ми. В нито една точка. Но ако бюджета ми беше ограничен до техните цени, и ми предложат нещо, което другите на тази цена не могат, щях да си взема, да.
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4