Анкери за тухла?
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Анкери за тухла?
Обмислям да си взема уред за кофички за вкъщи и разгледах всички варианти подвижни, сгъваеми, за монтиране, цели и тн. Установих, че най-добра работа би ми вършил този модел, който се хваща за стената. Проблема е, че живея в нов блок (тухлен) и стената, за която искам да го хвана е външна (до прозорец). Казаха ми, че се хваща с анкери за да стане здраво, като не се съмнявам в издръжливоста на анкера, а на тухлата и тъй като не съм правил нещо подобно до сега исках да се допитам дали ще може да ме издържи без да се пречукам някой път?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Анкери за тухла?
Като знам с кви тухли строят най-много да си гътнеш стената
Аз бих обмислил вариант за анкери в тавана, че поне е по-здраво и гимнастически халки. Хем ще имаш и къде да се набираш, кофички и безброй други упражнения. Като не ги ползваш махаш коланите и ти остават само халките в тавана.

Аз бих обмислил вариант за анкери в тавана, че поне е по-здраво и гимнастически халки. Хем ще имаш и къде да се набираш, кофички и безброй други упражнения. Като не ги ползваш махаш коланите и ти остават само халките в тавана.
10х150 са ти предостатъчни ама не анкери а пластмасови. И по важното е да пробиваш без удар щото става на сол таз тухла и после не държи , не заради дюбела.
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Теоретично няма как да се пречукаш при вертикално натоварване ... (има вариант ама не ми се вярва да слагаш дюбели 6х30)
И за да си 100% сигурен, пробии дупките с наклон на долу и възможно най-дълъг винт/дюбел/анкер ...
идеята на бум бум за тавана е много добра ! аз на терасата имам два 14ки анкера който ползвам за люлка, но чат пат им връзвам лост на вериги и не мърдат
И за да си 100% сигурен, пробии дупките с наклон на долу и възможно най-дълъг винт/дюбел/анкер ...
идеята на бум бум за тавана е много добра ! аз на терасата имам два 14ки анкера който ползвам за люлка, но чат пат им връзвам лост на вериги и не мърдат

5 мнения
• Страница 1 от 1