Пътна полиция Пловдив заснема от 500 м. с нови Сони камери
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Пътна полиция Пловдив заснема от 500 м. с нови Сони камери
Пловдивските катаджии вече са снабдени със супермодерни видеокамери. Техниката е в състояние за заснеме номера на кола на разстояние от половин километър благодарение на високата резолюция, научи „Марица”.
16-мегапикселовата камера се побира в едната ръка на униформения, видя вчера на място екип на ”Марица”. Техниката е с оптично и цифрово увеличение на обектива, което позволява сниманият обект да бъде приближен 54 пъти. „Сега, дори ако някой нарушител опита да се измъкне от проверка, можем да го заснемем отдалече”, доволни са пътните ченгета.
Камерите са по-практични от таблетите, които бяха въведени наскоро в патрулите на КАТ. За разлика от таблета малките заснемащи устройства се държат само с едната ръка. Освен това батериите им издържат много по-дълго и имат възможност да правят много повече записи.
Две коли на „Пътна полиция” в Пловдив пък вече са оборудвани и със записващи камери, големи колкото яйце, инсталирани на предното и задното стъкло на автомобилите. Така по време на движение патрулката заснема всичко, което се случва пред и зад нея. В бъдеще така ще бъдат оборудвани всички коли на пътните полицаи.
Вчера техниката за заснемане беше изпробвана на бул. „Кукленско шосе”. В акцията до митницата бе с цел да се следи и за използването на предпазни колани и детски столчета в автомобилите. Повечето от заловените в крачка водачи обаче бяха спирани заради натиснатия по-здраво педал на газта./Марица.бг
16-мегапикселовата камера се побира в едната ръка на униформения, видя вчера на място екип на ”Марица”. Техниката е с оптично и цифрово увеличение на обектива, което позволява сниманият обект да бъде приближен 54 пъти. „Сега, дори ако някой нарушител опита да се измъкне от проверка, можем да го заснемем отдалече”, доволни са пътните ченгета.
Камерите са по-практични от таблетите, които бяха въведени наскоро в патрулите на КАТ. За разлика от таблета малките заснемащи устройства се държат само с едната ръка. Освен това батериите им издържат много по-дълго и имат възможност да правят много повече записи.
Две коли на „Пътна полиция” в Пловдив пък вече са оборудвани и със записващи камери, големи колкото яйце, инсталирани на предното и задното стъкло на автомобилите. Така по време на движение патрулката заснема всичко, което се случва пред и зад нея. В бъдеще така ще бъдат оборудвани всички коли на пътните полицаи.
Вчера техниката за заснемане беше изпробвана на бул. „Кукленско шосе”. В акцията до митницата бе с цел да се следи и за използването на предпазни колани и детски столчета в автомобилите. Повечето от заловените в крачка водачи обаче бяха спирани заради натиснатия по-здраво педал на газта./Марица.бг
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Re: Пътна полиция Пловдив заснема от 500 м. с нови Сони каме
Бе то хубаво,вече и портрети могат да ни правят!
Но не мога да разбера сега дали имат право да ме спират когато си поискат,защото уж трябваше да са два екипа с камери на обозначено място. Само тогава можело да спират,а те ме карат наред! 

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Да им изгори дано....

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
.
Последна промяна bmw325tds на 04 Авг 2016, 11:40, променена общо 1 път
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Да се развалят дано 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Камерите лесни, пътищата кога ще оправят?
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
.
Последна промяна Valentin_Peev на 03 Юли 2020, 16:18, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Такава компактна камера може ли изобщо да метне на 500 метра с такава резолюция, че да се чете номер?
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Колата от снимката се продава и имам същите джанти.
Иначе честито на полицаите дано камерата да снима качествено, че не ми се плаща за лошо направена снимка.

Иначе честито на полицаите дано камерата да снима качествено, че не ми се плаща за лошо направена снимка.

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- peshobmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M1
И на тях ще им видят сметката.Дано стане по-бързо.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Демирев написа:http://www.technomarket.bg/products/09141310/sony-hdr-pj620b

Имам същата камера, много съм доволен че има и проектор.
По темата
Нека да имат камери и всичко необходимо, но като гледам, катаджиите просто не си вършат работата, или я вършат избирателно.
Примери много, много често се вижда следната ситуация, Т образно кръстовище и 3 ленти, като едната лента е само за ляв завой, след левият завой стоят полицаи и не спират нито един, дето дори от най-дясна лента завива на ляво (към тях), като разбира се обърква цялото движение, както и често не се спират по-луксозни големи автомобили.
Има и друго интересно нещо, на нито една полицейска кола не съм видял винетка, стикер за преглед или гражданска отговорност...
За гражданската поне знам, че са с една обща всички МВР коли.
Live it like you Love it
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
е тва за гражданската и винетките е малко прекалено..кво значение има, все пак са от полицията.
ако патрулка ти удари колата и е тяхна вината, едва ли ще имаш проблем със застрахователите.
ако патрулка ти удари колата и е тяхна вината, едва ли ще имаш проблем със застрахователите.

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Е.Димитров написа:Демирев написа:http://www.technomarket.bg/products/09141310/sony-hdr-pj620b
![]()
Имам същата камера, много съм доволен че има и проектор.
По темата
Нека да имат камери и всичко необходимо, но като гледам, катаджиите просто не си вършат работата, или я вършат избирателно.
Примери много, много често се вижда следната ситуация, Т образно кръстовище и 3 ленти, като едната лента е само за ляв завой, след левият завой стоят полицаи и не спират нито един, дето дори от най-дясна лента завива на ляво (към тях), като разбира се обърква цялото движение, както и често не се спират по-луксозни големи автомобили.
Има и друго интересно нещо, на нито една полицейска кола не съм видял винетка, стикер за преглед или гражданска отговорност...
Така са всички автомобили на силовите министерства включително и тези на НСО. Карах веднъж една на НСО на тест драйв, един полицай за малко да ме спре и се отказа

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3