Возене на дете на предната седалка.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Возене на дете на предната седалка.

Мнение от kikianev » 28 Фев 2015, 11:37

Здр колеги .Искам да питам ,дали мога да возя дете на 7години напредната седалка със детско столче.Питах куките от един патрул -гледат се мигат ,абе имаше нещо за килограми ,за височина ама така като го гледаме нема да има проблем.Е аз не посмях да го кача .На други места пише ,че може за деца над 10-12години ,на трето ,че въобще не може.А проблема е че малкият като се вози от зад му става лошо и почва цирка .Та въпроса ми е мога ли да го возя без да се притеснявам ,че от МВР като ме спрат нема да ме карат да се навеждам на предния капак.Благодаря предварително
BMW не е страст , BMW е диагноза !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Возене на дете на предната седалка.

Мнение от bum_bum » 28 Фев 2015, 11:46

Както сам си видял, дори те нямат никаква идея по въпроса. :mhihi:

Няма ограничения за това на коя седалка ще поставиш столчето на което возиш дете под 12 години. Освен ако автомобила ти няма възможност да се използва столче, но тва приемаме че не те интересува.

По-скоро помисли ако недай си боже стане нещо какво правим с еърбега. Законово нямаш никакъв проблем.

Тия проблясъци, които са получили са относно до и над 150см са за возенето в необезопасен автомобил или такси, а килограмите са за съответните групи обезопасителни системи за деца. Второто тях изобщо пък не ги касае.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Фев 2015, 12:08

Повечето или дори всички коли имат опция за изключване на еърбега на пасажерската седалка, точно когато се вози дете в столче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 28 Фев 2015, 12:57

Чл. 133. (1) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранява се превозването на по-голям брой пътници от определения в свидетелството за регистрация на моторното превозно средство.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Превозването на деца до 12-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка.

П.П.: БМВ нямат опция за изключване на пасажерския еърбег от водача на автомобила. Разчита се на т. нар. "кантар" в пасажерската седалка, който в повечето случаи е или прекъснат (не работи), или "лекуван" (отчита човек постоянно), или "лекуван грешно" (отчита, че няма никой постоянно, но лампата не свети на таблото), или не е ясно как ще реагира при килограмите на детето. Мислил съм си да изключвам буксата под седалката, но не е много добра идея, защото е много вероятно после да си остане да свети на таблото грешката.
Принципно изключването се прави, когато се возят бебета в столче/кошче, което е поставено обратно на движението и реално се опира в таблото на автомобила и респективно в еърбега. Ако детето се вози по посока на движението не би следвало да има проблем, защото неговата инерция ще е по-малка от тази на голям човек при възникване на ПТП и би се блъснало в еърбега с по-малка сила, но може и да бъркам. Важно е обаче да се ползва задължително обезопасителният колан.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 28 Фев 2015, 13:00

http://avtoinstruktor-bg.com/pravilnik9.htm

Тук пък е дадено така:

Чл. 180. (1) Забранява се превозването на по-голям брой пътници от определения в свидетелството за регистрация на моторното превозно средство. Допуска се в лек автомобил да се превозват допълнително на задната седалка още две деца до 7 години или едно - до 14 години. (2) Превозването на деца до 10-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 28 Фев 2015, 13:40

По-скоро помисли ако недай си боже стане нещо какво правим с еърбега.

И за мен това е основният проблем- детето ще тръгне напред, защото няма опъване на коланите на столчето, ще го посрещне еърбега, не на най-удачното място...Направо да не си го мислим...От зад е много по-сигурно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Фев 2015, 13:59

https://www.youtube.com/watch?v=di0dSVJm-Rc

Ето как реагира детското тяло в седалка с посока на движението. Не ми се мисли ако отпред го посрещне бега с неговата сила. Ако возя дете там бих му извадил кабелите за по-сигурно или направо целия :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 28 Фев 2015, 15:53

Ако еърбег-а "посрещаше" пътниците със скоростта си на отваряне от 300км/ч, едва ли щеше да се нарича система за безопасност! Еърбег-а е напълно отворен, когато тялото тепърва полита към него!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 28 Фев 2015, 16:36

Nasko_ написа:Ако еърбег-а "посрещаше" пътниците със скоростта си на отваряне от 300км/ч, едва ли щеше да се нарича система за безопасност! Еърбег-а е напълно отворен, когато тялото тепърва полита към него!

:yes: Точно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Фев 2015, 17:09

Е аз пък съм виждал разкървавени муцуни и бушони от еърбег. Т.е. ако това нещо се отвори срещу насочена ръка или наведена глава не вярвам да е на добре. Вие като имате деца ако искате ги возете и седнали върху бега. Аз само казвам какво бих направил. Пък и някои марки за да имат система за изключване на пасажерският сигурно са имали нещо в предвид.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kikianev » 28 Фев 2015, 17:24

Аз от дясно нямам .А мой приятел с S8 ца отреза една топола с 190км ,и на въпроса какво е почуствал като се е отворил каза ,че 10 минути си е мислил ,че е умрел.
BMW не е страст , BMW е диагноза !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 28 Фев 2015, 17:26

И каква е разликата ако е възрастен за разкървавеното лице ? Нещо бъркате бега с колана май , само едното или другото не дава максимално добър резултат. Неправилно поставен колан дори и на възрастен пак ще "помогне" на бега да направи поразии. Има клипове с колан под мишницата и правилно поставен на дете , разликата е огромна след отварянето на възглавницата. Що някои коли имат бегове и отзад какво да си возим децата в багажника ли. Трябва да се има предвид големината на детето чисто физически и да се прецени на столче или само с колан да бъде , но бега няма да му навреди ако е правилно обезопасено . Все пак не говорим за бебета нали.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 28 Фев 2015, 17:28

kikianev написа:Аз от дясно нямам .А мой приятел с S8 ца отреза една топола с 190км ,и на въпроса какво е почуствал като се е отворил каза ,че 10 минути си е мислил ,че е умрел.

И каква ти е идеята ?

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Фев 2015, 17:39

Е и аз нямам избор, возя отпред със столче. За щастие или не, Е46-цата не става за две деца, така че използвам друга марка, на която изключвам еърбега отпред. По принцип ако се зачетеш в интернет, ще се откажеш да возиш детето си отпред със столче или не, но винаги има риск, караш внимателно и това е. Ако детето е малко, столчето трябва да има собствени колани, защото стандартния въобще не е за дете.
Полицаите са последния проблем, много е малка вероятността за проблем при тях. Обикновено са снизходителни за къде къде по-големи нарушения когато превозваш деца

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 28 Фев 2015, 17:43

bum_bum написа:Е аз пък съм виждал разкървавени муцуни и бушони от еърбег. Т.е. ако това нещо се отвори срещу насочена ръка или наведена глава не вярвам да е на добре. Вие като имате деца ако искате ги возете и седнали върху бега. Аз само казвам какво бих направил. Пък и някои марки за да имат система за изключване на пасажерският сигурно са имали нещо в предвид.

Аз не давам мнение, дали е правилно или не, да се вози дете на предната седалка! Що се отнася до изключването на пасажерският еърбег, то е с цел, точно ако возиш дете на предната седалка със столче, защото столчето се слага обратно на посоката на движение и облегалката му е на сантиметри от еърбега.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Следваща

Назад към Извън Темата