Два интернета едновременно
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Два интернета едновременно
Имам нужда от два интернета (бекъп, като спре единия
). Връзвам се и към двете WiFi мрежи, но ако спре единия, лаптопа не се "сеща" автоматично да започне да ползва втория. По възможност търся начин автоматично (максимално бързо) да превключва от единия на другия. Малко объркано го написах, но мисля ме разбрахте
Ако има някакво значение, резервния рутер е "бисквитка" на Виваком.

Re: Два интернета едновременно
Като избереш влизайки в прежата да се connect-ва автоматично и на двете, би трябвало като спре едната директно да влиза в другата. Така е при мен, аз съм с Windows 8.1 и някой път като ми забие рутера и изчезна без да разбера даже веднага лаптопа се свързва към Wi-Fi-a на съседа, който няма парола. 

- TNT
- младши ентусиаст
-
А ако "основния" интернет е свързан с кабел към лаптопа? Тогава съм вързан и към двете мрежи, но когато "кабела" спре, не минава автоматично към бисквитката. Трябва да махна кабела май май 

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Идеята е разбрах, но не става така.
Трябва ти рутер с dual-wan поддръжка.
Примерно asus RT-AC68U.
Може да се ползва режим failover, който всъщност е идеята която искаш да постигнеш или loadbalancer, което ще увеличи скороста на връзката.
Трябва ти рутер с dual-wan поддръжка.
Примерно asus RT-AC68U.
Може да се ползва режим failover, който всъщност е идеята която искаш да постигнеш или loadbalancer, което ще увеличи скороста на връзката.
Последна промяна Giovanni на 07 Мар 2015, 20:41, променена общо 1 път
- TNT
- младши ентусиаст
-
Благодаря. Значи бисквитката ще стои в готовност и ако стане нещо - бързо свързване 

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
С 2 отделни рутера няма да постигнеш това към което се целиш.
Реално за да нямаш прекъсване при лаптопите, мрежите трябва да са с еднакви параметри - еднакви имена,пароли, канали. Това обаче се прави когато рутерите са в режим WDS bridge(някои по стари не го поддържат), който се ползва в мрежи с 2 или повече рутера с цел разширяване на обхвата. Това не трябва да се прави при конфигурация с 2 отделни рутера всеки с негов си доставчик и еднакви настройки защото ще си пречат един на друг и вместо да постигнеш целта си, всъщност ще си създадеш проблем с прекъсващ интернет.
При теб с 2 различни рутера и 2 доставчика няма как да стане автоматично превключване, защото ако само интернета ти спре на единия, лаптопа няма да се разкачи от него защото той все още ще предава радио сигнал. За да се свърже лаптпо автоматично към следващия запомнен, трябва този на който си свързан да спре да предава сигнал, а не просто да му спре интернета.
За да имаш наистина непрекъсната връзка с 2 доставчика, ти трябва рутер поддържащ dual-wan със съответните настройки. Бисквитката ще му дава интернет от виваком, а другия доставчик директно го включваш към този рутер, и когато единия интернет прекъсне, той просто ще пренасочва трафика към доставчика чийто интернет е ок.
Този рутер, който дадох за пример дори има възможност за 3G мобилен модем, който може да се ползва за бекъп.
Реално за да нямаш прекъсване при лаптопите, мрежите трябва да са с еднакви параметри - еднакви имена,пароли, канали. Това обаче се прави когато рутерите са в режим WDS bridge(някои по стари не го поддържат), който се ползва в мрежи с 2 или повече рутера с цел разширяване на обхвата. Това не трябва да се прави при конфигурация с 2 отделни рутера всеки с негов си доставчик и еднакви настройки защото ще си пречат един на друг и вместо да постигнеш целта си, всъщност ще си създадеш проблем с прекъсващ интернет.
При теб с 2 различни рутера и 2 доставчика няма как да стане автоматично превключване, защото ако само интернета ти спре на единия, лаптопа няма да се разкачи от него защото той все още ще предава радио сигнал. За да се свърже лаптпо автоматично към следващия запомнен, трябва този на който си свързан да спре да предава сигнал, а не просто да му спре интернета.
За да имаш наистина непрекъсната връзка с 2 доставчика, ти трябва рутер поддържащ dual-wan със съответните настройки. Бисквитката ще му дава интернет от виваком, а другия доставчик директно го включваш към този рутер, и когато единия интернет прекъсне, той просто ще пренасочва трафика към доставчика чийто интернет е ок.
Този рутер, който дадох за пример дори има възможност за 3G мобилен модем, който може да се ползва за бекъп.
- msonic
- Потребител
-
- Кара: е46
- Мечтае да кара: 34 alpina B10
- Детайли за колата: ех. е39
Проблема ти, е че като ти спре интернета на кабела не ти спира свързаноста (към рутер-а - cable disconect) и за това не се усеща да превключи. Колегата горе ти е дал едно решение 

- TNT
- младши ентусиаст
-
8 мнения
• Страница 1 от 1