Курс по немски език
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Курс по немски език
Здравейте.
Моля, колегите, които са посещавали курсове по немски език в София да дадат по едно мнение за това къде са били, нивото на обучение, цената и преподавателите. Аз съм съвсем начинаещ, това което съм учил в училище вече се е изпарило. Английският ми език е на ниво С1 и искам да мина на немски.
Благодаря.
Да добавя че Гьоте институт не е опция, за напълно начинаещи, или поне за мен.
Моля, колегите, които са посещавали курсове по немски език в София да дадат по едно мнение за това къде са били, нивото на обучение, цената и преподавателите. Аз съм съвсем начинаещ, това което съм учил в училище вече се е изпарило. Английският ми език е на ниво С1 и искам да мина на немски.
Благодаря.
Re: Курс по немски език
Аз съм минал 3 нива в Гьоте - А1, А2 и В1.1. Нивото е сравнително добро, макар че зависи много в каква група попаднеш и какво е нивото на цялата група. Не знам защо мислиш, че не е опция за начинаещи, аз знаех само азбуката и личните местоимения като започнах. Цената за ниво е около 600 лева. Имам някакво намерение да мина и оставащите нива до В2, че в момента говоря като индианец, а определено ми трябва езика. От преподавателите имаше една сравнително млада, която правеше уроците супер интересни, с игри, диалози, позволяваше повече свободни диалози и изобщо при нея научих най-много с минимум усилия, казваше се Ирина, фамилията не помня обаче.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
anttonev написа:Здравейте.
Благодаря.
Дай да започнем от "защо".
Защо ти трябва ? С други думи - какво искаш да постигнеш ?
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Както мога да превключа на английски език по вряко време и да работя с него, както е в момента, искам и с немския език да достигна ниво, при което ще мога да превключвам неусетно. Като начало искам ако попадна в среда, да мога да провеждам разговори на ежедневни теми и да се оправям в магазина, метрото, при лекаря, с приятели...
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
anttonev написа:Както мога да превключа на английски език по вряко време и да работя с него, както е в момента, искам и с немския език да достигна ниво, при което ще мога да превключвам неусетно. Като начало искам ако попадна в среда, да мога да провеждам разговори на ежедневни теми и да се оправям в магазина, метрото, при лекаря, с приятели...
имай на предвид че немския е в пъти по сложен и богат език от английсия и за да можеш неусетно да превключваш от единия в другия на професионално ниво ще са ти необходимо поне 2 пъти повече време в сравнение с английския.
Това "като за начало" изобщо не си мисли че е като с английския....за да ги разбираш наистина немците ти трябва Б2 ниво а що горе да ги разбаш - Б1. Това за човек който почва от абсолютната нула означава минимум 2 години и то ако ти се удават езиците.
А за да си виртуоз и на професионално ниво бих казал че ще ти трябват поне 3-4 години с тоя език и то ако прекарваш повече време в немска среда.
Ако си мислиш че в България и с курсове ще го научиш от сега ти казвам че си в грешка.
Не искам да те отказвам, напротив, стискам ти палци щото е труден език. Първите 2 нива има много места на които да ги изкараш и ще си доволен. От Б1 обаче нагоре препоръчвам едно от Гьоте, Престиж или ИЧС към СУ.
Успех и не се отчайвай!

- Перник power
- Потребител
-
В Изоблок можеш да минеш на курс по немски език, майка ми преди няколко месеца завърши там. При нея курса беше безплатен, защото мина по програмата Аз мога повече, къде се финансира от ЕС. В момента как стоят нещата не мога а ти кажа, трябва да ги питаш относно цените. Там те почват от началото (азбуката) и ако не ме лъже паметта могат да те подготвят чак до Гьоте.

6 мнения
• Страница 1 от 1