Чувствате ли се дискриминирани?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 320d, e46 325i
Мечтае да кара: M3 E92

Чувствате ли се дискриминирани?

Мнение от kinetism » 05 Апр 2015, 9:29

Здрасти,

Според правата нямам право на расистки теми или да засягам други хора, етноси и тн.
Ето затова пускам тема, в която не целя да всявам омраза към даден етнос, а просто защото аз самият се чувствам дискриминиран.

Ето и моите размисли и страсти:

Дискриминацията (от лат. discriminatio - „правене на разлика“) към или спрямо даден човек или група е третирането или възприемането му на базата на класа, категория, раса, етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация или нещо друго вместо спрямо неговите лични качества.

Дискриминация има тогава, когато е налице официално или неофициално разделяне на хората в отделни групи по някакъв техен общ признак, при което им се ДАВАТ ИЛИ ОТНЕМАТ ДАДЕНИ ПРАВА, ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ВЪЗМОЖНОСТИ, СПОРЕД ГРУПАТА КЪМ КОЯТО ПРИНАДЛЕЖАТ. Отношението към хората от различни групи трябва да е различно, неравноправно и нерационално.

Тази група не е с цел оплюване или насаждане на омраза към определен етнос или група от хора, а защото се чувствам дискриминиран.

Чувствам се дискриминиран от държавата, от електро, топло и водоразпределителните дружества. Всеки месец те ми отнемат правото да НЕ си плащам сметките, да НЕ си плащам осигуровките и данъците.
Аз не мога да продавам аптечки, светлоотразителни жилетки пред органите на реда (КАТ), без да издавам касова бележка и без разрешение за тази дейност. Аз не мога да си харесам някоя поляна и там да си издигна къща без нужните разрешения от държавата и без да съм закупил тази земя. Дори ми е отнето правото да си прекарам ток, сам, без да намесвам електро разпределителните дружества.
Чувствам се дискриминиран, че в градски транспорт се налага да си купувам билет и ако не го сторя ми бива налагана глоба.
Чувствам се дискриминиран, че не мога да отида да си насека дърва за зимата от където ми падне и без никакви последствия.
Чувствам се дискриминиран, че всяка година ми се налага да плащам данък сгради, данък смет, данък на автомобила, който карам.
Чувствам се дискриминиран, че държавата ми дава всички тези задължения, които трябва да спазвам, след като има групи от хора, които не са задължени да го правят. Спрямо горе написаното определение на думата Дискриминация, това означава, че към мен има отношение, което е различно и неравноправно с други хора в държавата.
Или трябва да се направи промяна и горе изброените неща да бъдат задължение на всички в Република България или всички граждани на страната, трябва да бъдат освободени от тези задължения.

Предполагам има и доста други хора, които се чувстват дискриминирани. Нека се съберем и евентуално можем да поискаме защита от някоя от организациите за защита от дискриминация. Искрено се надявам да може да се повдигне дело за защита против дискриминация на мнозинството, а не само на малцинствата.
Все пак дискриминираме малцинствата, като им даваме права и задължения различни от нашите, а никой не иска да дискриминира малцинствата. Нали за това се борят Български Хелзенски комитет, както и много други организации, направени не с цел прибиране на субсидии.

Дори направих фейсбук група, ама не съм сигурен дали мога да я споделя, да се съберем повече дискриминирани хора.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Чувствате ли се дискриминирани?

Мнение от zazomazo » 05 Апр 2015, 11:13

Хах... можеше по-простичко да си формулираш тезата: "Искам Анархия!" :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Апр 2015, 11:21

Сега наближава Великден и гледай как на теб никой, нищо няма да раздаде пред църквите, а други групи хора по тези празници, плюс задушниците правят пари и трупат храна. :mhihi:
Дават им се помощи за отопление, а жените им понеже не работят(те самите също рядко работят, извън сферата на някоя дребна далавера), получават толкова помощи и привилегии(защото не работят пак повтарям)че просто ако се хванат на работа ще се набутат. Парите знаем от на кой джобовете идват.
По разни кампании за орехи и други сезонни неща, те спокойно си брулят орехите с клоните, но ако ти идеш да събереш един чувал орехи и си на дело директно. Отделно ако бъдат хванати да крадат нещо дребно, просто никой не се занимава с тях и толкова. Я изядат по един бой, я не и пак са на терена.
И още, и още, и още...
А тези неща ще стават все по-зле защото някои групи се множат прогресивно, а други се стапят.
Според мен няма какво да се направи, работата отдавна е изтървана. Горе-долу към 89-та са го направили това, понеже после всеки беше зает да краде колкото може и не обръщаше внимание на този проблем. А и на други проблеми, които пък в опит да бъдат решени, създадоха партии като Атака. Сега все по-често ще чуваме за проповядване на тероризъм и тем подобни производни.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: Каквото има

Мнение от v1e9s8o8 » 05 Апр 2015, 11:54

И работата отива към бой това в кавички :mhihi: в България дискриминация има само към хора които са данъкоплатци и живеят що годя в ред.Като се погледна в огледалото виждам банкомат :mrgreen: давам и не получавам нищо на среща.
Като умреш, ти не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите...
.същата работа е и като си тъп!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Апр 2015, 12:18

Често тези, които са "дискриминирани" искат по-големи права от останалите и още по-често с тях постигат точно обратния ефект.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kinetism » 05 Апр 2015, 12:19

В случая при нас е обратна дискриминация, аз така го тълкувам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Апр 2015, 12:27

Да де, тя е в резултат, че на "дискриминираните" им се дават повече права от на останалите ;)
Иначе аз съм поддръжник на идеята, че ролята на държавата в живота на индивидуалния човек, трябва да се намали до минимум. То от там идва най-голямата дискриминация (по-скоро липса на свобода), щото всеки си прокарва я регулацийка, я законче, което него го устройва и после се крие зад държавата и накрая всички му плащат сметката.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 05 Апр 2015, 13:42

Пусната бомба, която не се знае кога ще гръмне. Защото тези шоколадовите (които никой не споменава, а само загатва, че става дума за тях) са пълна сган, която рано или късно трябва да се изчисти. Има толкова много случаи, които мога да разкажа (а и всички вие) как за тях закони няма, как за тях всичко е песен и докато ние бъхтим като луди, за да можем да изхраним семействата си, те ма'ат гюбеци и си живеят живота, защото знаят, че никой нищо не им казва.. Защо, защото всички 240 говеда ги подкрепят, само за да имат гласове на изборите. Защото на всеки му е през кора за тая държава, важното е да са пълни с пари и власт. Рано или късно, ще стане гражданска война и тогава не ми се мисли... А аз чакам с нетърпение момента, в който бомбата ще гръмне, и све що видя черно ще мре...

Защо ония мангалчета където викат "Българите на кайма" не им се направи нищо, а ако излезна аз да викам "Циганите на сапун" отивам на съд?

Смърт за циганската сган!

Ако искате ме банвайте за тоя пост, това е моето мнение. Това е и мнението сигурен съм на всички БЪЛГАРИ.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kinetism » 05 Апр 2015, 15:00

Ами вчера точно преди да си легна и гледах това http://www.vesti.bg/bulgaria/medii/vodeshtite-na-sutreshniia-blok-na-nova-obvineni-v-diskriminaciia-6034122 .
Супер много се нервирах, как се мери с двоен аршин и как някви дет се чудят ква глупост да кажат и да обяснят, защо от сутрешният блок са наказани за дискриминация. Твърденията бяха абсурди и леко казано малоумни. Явно няма как да кажат, ми ние взимаме пари, да защитаваме циганите и ако не обвиняваме някой в дискриминация от време на време, ще излезе, че само прибираме пари. Това много ме напрегна, аман от такива "правозащитни" организации с цел прибиране на пари и потъкване на интересите и законите на Република България. Защо мен никой не ме защитава, а трябва да си плащам сметки, актове и да спазвам законите в страната. Защо не се приложими за всички тези закони.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 05 Апр 2015, 18:14

kinetism написа:Ами вчера точно преди да си легна и гледах това http://www.vesti.bg/bulgaria/medii/vodeshtite-na-sutreshniia-blok-na-nova-obvineni-v-diskriminaciia-6034122 .
Супер много се нервирах, как се мери с двоен аршин и как някви дет се чудят ква глупост да кажат и да обяснят, защо от сутрешният блок са наказани за дискриминация. Твърденията бяха абсурди и леко казано малоумни. Явно няма как да кажат, ми ние взимаме пари, да защитаваме циганите и ако не обвиняваме някой в дискриминация от време на време, ще излезе, че само прибираме пари. Това много ме напрегна, аман от такива "правозащитни" организации с цел прибиране на пари и потъкване на интересите и законите на Република България. Защо мен никой не ме защитава, а трябва да си плащам сметки, актове и да спазвам законите в страната. Защо не се приложими за всички тези закони.

Защото ако се приложат законите на циганите така, както върху нас, българите, онези в парламента нали се сещаш колко гласа ще загубят. И тогава мангала пак ще реве, че е дискриминиран, щото няма пари за ток, вода, пък те видиш ли наглите му го спират. :bang:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW X5 3.0d - 2002г.

Мнение от room101 » 05 Апр 2015, 20:58

Докато в България са разрешени соросоидни НПО-та като БХК и др. подобни, както и се допускат антиконституционни партии в парламента, нашата родина ще продължава да е най-бедната и най-бързо топящата се нация в Европа. Тук от 25 години методично се провежда геноцид към българското население, което отдавна е превърнато в колония. Жалкото е, че процеса вече е необратим, държавата отдавна я няма и всичко е продадено, освен ако не стане гражданска война.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 05 Апр 2015, 21:05

Искам само едно - да кажат, че следващата събота и неделя е открит ловния сезон за орки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :censored: :censored: :censored: :ranting: :ranting: :ranting:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 06 Апр 2015, 10:48

На времето цинго манго си знаеха мястото и си стояха в гетата, имаше работа и за тях. Тихо, кротко страх ги беше от държавата, а сега има демокрация и всеки се спасява както може.
Така стана живота, че държавата ни клати нас и ние нея с каквото можем (борба за оцеляване), като имаме този пример от политиците...
За съжаление в нашата родина имаме само задължения, но не и права.

Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Апр 2015, 11:37

Само дето тва за щатите реално ако е 7000 данъците са 3000 и остават 4000...
А във Франция ако заплатата е 4500, данъците за 2000 и остават 2500 :)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Апр 2015, 13:18

Изображение
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Следваща

Назад към Извън Темата