Audi A3 - за жената?
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Audi A3 - за жената?
Питам тук, а не в Ауди форума, защото смятам, че тук ще получа безпристрастно мнение, а там ще изкарат колата златна. Та, решили сме да сменяме Корсата с малко по-голям хечбек и жената се е спряла на Ауди А3 (първите около 2000г) и исках да попитам за повече инфо. Спряли сме се на бензиновите двигатели, като колата ако няма газ, ще и бъде сложена такава. Съотвено отпадат ли вариантите с турбо? Гледам, че от най-малката от 101кс до най-голямата от 180кс са напраскали 10/100л градско, та искам да помоля и за реални данни за разхода. Двигателите са:
1.6 101кс
1.8 125кс
1.8Т 150кс
1.8Т 180кс

1.6 101кс
1.8 125кс
1.8Т 150кс
1.8Т 180кс

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Re: Audi A3 - за жената?
Луксозният Голф е по еталон с 1.8 Тръц 150 к.с.
п.с.След Корсата ще се видите в приключение

п.с.След Корсата ще се видите в приключение

- EH0260BB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пил
- Мечтае да кара: пил и да стигне жив
- Детайли за колата: мътни
1.6 101к.с. АKL . Няма по-прост и здрав двигател, освен това идеален за газов инжекцион. Малко клапани, малък данък, сравнително нисък разход на газ. Разполагаме с идентичен Голф 4, с ГИ Ланди Ренцо - разход градско 9-10газ, извънградско 7-8газ. Проблеми механически засега няма (50 000км), а като слабости мога да посоча неравномерен празен ход (нужда от почистване и обучаване на дросела), скоростните кутии към тези двигатели ("гриин кап" код DUU) не се славят с издръжливост, но вече се намират употребявани на приемливи цени ок. 200лв. Нашата ск.кутия засега не показва никакви признаци на дефекти, които се изразяват с разхлабване на нитовете (!!!) на короната на диференциала, откъсването им, което води до пробойни в корпуса на кутията. В сервизите на Фолксваген гаранционно тези нитове са заменяни с болтове с гайки и лепило, но това е отделен въпрос. Oстаналите двигатели също не са лоши, но са и много по-сложни и скъпи за евентуални ремонти. Някои електронни дефекти са типични за концерна VW - стъклоповдигачи, отобучаващи се ключове с имобилайзери, но като цяло ако намериш поддържана кола, ще имаш по-малко проблеми. Ходовата част на моделa с предно предаване е издръжлива и евтина за ремонт, спирачките също. Толкова от мен 

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Колега това ауди А3 с мотор 1.6 AKL e такова дърво че ти е бедна фантазията.За другите мотори не знам обаче 1.6 ако ми го дават подарък пак не бих го взел.Имах такова и толкова пари вкарах в него че не ми се мисли дори 
П.п +Това е единствената кола в книгата за подръжка на която си пише че е нормално да гори 1L масло на 1000км,не на 10 000 на 1000км .
Таралясник

П.п +Това е единствената кола в книгата за подръжка на която си пише че е нормално да гори 1L масло на 1000км,не на 10 000 на 1000км .
Таралясник
Последна промяна mfandakov на 05 Май 2015, 19:44, променена общо 1 път
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- Sportakus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5, Е46 330 XI
- Мечтае да кара: X6
Имал съм 1.6 и 1.8 само4е на qолф 4
1.6 - qрадско бензин 8 на qаз 10
1.8 - qрадско бензин 8-10 на qаз 10-12
Вси4ко зависи от qрада и на4ина на каране разбира се, но имаи впредвид, 4е 1.8 е доста шумен мотор
1.6 - qрадско бензин 8 на qаз 10
1.8 - qрадско бензин 8-10 на qаз 10-12
Вси4ко зависи от qрада и на4ина на каране разбира се, но имаи впредвид, 4е 1.8 е доста шумен мотор

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
1.6 сменят скоростни кутии за норматив ... 2 ма приятели имам с въпросният мотор и 2 мата смениха тази "част"
За моята приятелка гледахме също въпросните колички и много хора ме отказаха от тоя мотор 1.6

За моята приятелка гледахме също въпросните колички и много хора ме отказаха от тоя мотор 1.6
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Жена ми преди Акорда имаше Голф 4 с 1.6 двигател, но автоматична скоростна кутия.
За 4 години и 18 000 км по колата съм правил:
1. НИЩО.
Не знам на какви екземпляри сте попадали, но този двигател си е много добър, а с автомата не сме имали никакъв проблем.
Неравномерния празен ход и дори гаснене се оправя само с почистване /саморъчно/ с един спрей, струващ 10 лева - само да не се бърше, а да се остави да изтече.
Гореше масло, но със смяната на т.нар. "гумички" + смяна на масло и филтри = 130 лева, колата заспа.
Та, да дойда на темата. Този Голф е абсолютно същата кола като Аудито, като ако намериш Highline може и да е по-луксозен от А3, най-малкото ще има 4 врати.
От А3 специално ни отказа ходовата част. Там ти е проблема, а не двигателя или скоростната кутия. И се разбирва често, и е много скъпа за ремонт като се има предвид на колко е години колата и какъв клас е.
1.8Т харчи като откачен - А3 с този двигател и автоматик = 15 градско, 12 извънградско. Двама /по-скоро две/ такива близки девойки имам и данните им се потвърждават. Вече и двете са с газ.
Най-подходящ за това купе е 1.8, 125 к.с. - не е токова тежък за поддръжка, но далеч по-тежък от 1.6, харчи относително разумно, но колата поне върви. С голфа съм имал случаи на планински път, в които съм се връщал от средата на изпреварван автобус, защото няма минаване - толкова му е силичката на хайванчето.
Ако на съпругата ти й се иска луксозна марка добре, но ако държи на надеждна кола - Голф 4 като най-близка алтернатива е добър избор.
Успех!!!
За 4 години и 18 000 км по колата съм правил:
1. НИЩО.
Не знам на какви екземпляри сте попадали, но този двигател си е много добър, а с автомата не сме имали никакъв проблем.
Неравномерния празен ход и дори гаснене се оправя само с почистване /саморъчно/ с един спрей, струващ 10 лева - само да не се бърше, а да се остави да изтече.
Гореше масло, но със смяната на т.нар. "гумички" + смяна на масло и филтри = 130 лева, колата заспа.
Та, да дойда на темата. Този Голф е абсолютно същата кола като Аудито, като ако намериш Highline може и да е по-луксозен от А3, най-малкото ще има 4 врати.
От А3 специално ни отказа ходовата част. Там ти е проблема, а не двигателя или скоростната кутия. И се разбирва често, и е много скъпа за ремонт като се има предвид на колко е години колата и какъв клас е.
1.8Т харчи като откачен - А3 с този двигател и автоматик = 15 градско, 12 извънградско. Двама /по-скоро две/ такива близки девойки имам и данните им се потвърждават. Вече и двете са с газ.
Най-подходящ за това купе е 1.8, 125 к.с. - не е токова тежък за поддръжка, но далеч по-тежък от 1.6, харчи относително разумно, но колата поне върви. С голфа съм имал случаи на планински път, в които съм се връщал от средата на изпреварван автобус, защото няма минаване - толкова му е силичката на хайванчето.
Ако на съпругата ти й се иска луксозна марка добре, но ако държи на надеждна кола - Голф 4 като най-близка алтернатива е добър избор.
Успех!!!
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
stambo_81dg написа:1.9tdi 90 или 110к.с. Много здрави мотори с добра динамика и нисък разход.

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

stambo_81dg написа:1.9tdi 90 или 110к.с. Много здрави мотори с добра динамика и нисък разход.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
и като вземеш 1.6 особено на газ и почваш гумички на клапани за добро утро, след някой друго километър и сегменти... освен тия работи дето се изброиха до сега
избивай я тая идея от главата на жена ти докато е време..
избивай я тая идея от главата на жена ти докато е време..

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Защо не и вземеш една 46чка а се занимаваш с глупости?
Моето мнение е ауди никога....
Моето мнение е ауди никога....

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Е36 компакт,316,1999-2000година,М43Б19,105к.с.,ASC,клима,борд,подгрев,по възможност М пакет,газов инжекцион за 600,700лева. Това е кола за жена,дори с деца!
С много любов към децата!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Взимай най-големия мотор, дето можеш да му плащаш масрафа и и давай да кара - от толкова четене файда няма 

Ubi dubium, ibi libertas
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
stormrider написа:Е36 компакт,316,1999-2000година,М43Б19,105к.с.,ASC,клима,борд,подгрев,по възможност М пакет,газов инжекцион за 600,700лева. Това е кола за жена,дори с деца!

43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3