Внос на кола от Италия (Нов закон)?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Внос на кола от Италия (Нов закон)?

Мнение от zafirovp » 29 Май 2015, 17:27

Здравейте,

имам капарирана кола във централна Италия от приятел. Помолих го да разпита какви документи трябват, за да докарам колата със автовоз. Преди малко ми се обади и ми каза, че имали нови правила и колите на автовоза трябва да са със рег номера. :shock: Ако това е така, каква е процеурата. Доколкото знам, към момента ми трябват :

1. Талон на колата
2. Договор за продажба
3.CDP (документа за отписване на колата за износ)

Моля някой да сподели каква е процедурата, ако е внасял кола наскоро. Има ли къде във България да ми съдействат за документите?

Благодаря

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Re: Внос на кола от Италия (Нов закон)?

Мнение от awful » 29 Май 2015, 19:34

Братовчеда ми изкара 1 камион от Италия преди 2 дена и на автовоза нямаше нито една кола със номера аз не знам за такъв закона нито път сме чувал. Като се прибере във неделя ще го питам.
И ако колата не е отписана от Италия не знам как ще е регистрираш във бг. Ако пък искат вече номера то тогава ще са транзитни и цената на колата ще се увеличи понеже почти никои не дава колата си заедно със номерата, по мои спомен транзитните номера са 100/200 евро.
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Внос на кола от Италия (Нов закон)?

Мнение от Bavarcho » 29 Май 2015, 19:47

Няма такова нещо с номерата..
Колата я изпращаш на автовоза с копие от талона, удва тук и след това италианеца я отписва и взимаш талона..
Ако не ти е много ясно как става си намери човек дето да ти оправи документите, че случай дето някой си е докарал колата и после е омазал документите и не може да я регистрира много..
Изображение

Назад към Извън Темата