Помощ, съвет за регистрация

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: ис-ката да харчи много :D
Мечтае да кара: каквато и да е М-ка

Помощ, съвет за регистрация

Мнение от BKY » 01 Юни 2015, 11:46

Здравейте колеги, преди две години си купих Е36 ИС, само че понеже още в самото начало изтропа биелни и основни лагери, дълго време колата стоя паркирана пред блока.

Проблема е че заради това така и не отидох до кат, не съм ходил и в общината, та сега искам да попитам някои ако е запознат как мога да се оправя от тази каша да сподели.

За колата имам договор за покупко-продажба, голям/малък талон. Няма платен данък за 2013/2014/2015.
Попринцип колата я купих от русе, а по лична карта съм в Плевен. Ако отида директно в кат плевен да взема номера на мое име, ще ме върнат ли за данък ?, ако да, мога ли в плевен да го платя без колата по номера да е на мое име ? Съответно пък без данък не мога да мина и технически преглед.

Извинявам се ако темата не е за този раздел, но моля някои да ме просветли как точно трябва да процедирам в този случай, щото като звънях в общината ми казаха, че немогат да ми помогнат и сега просто незнам как трябва да процедирам....
Ко гледаш, невиш че нема акъл за подпис

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Помощ, съвет за регистрация

Мнение от bum_bum » 01 Юни 2015, 12:14

Отиваш в КАТ Плевен и си минаваш на каналите. Там данък няма да ти искат. Ако можеш да докажеш, че не е била в движение по-добре, защото иначе ще те глобят. А може и да не те глобят, ако не им се занимава с глупости.

После минаваш през данъчното с големия талон на твое име + договора за да я зачислиш и да си платиш данкъка и тогава преглед. Междувременно си баеш да не те спрат без данъка полицаи, щото ще те спрат от движение и пак трябва да ходиш на каналите.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 530i V8
Мечтае да кара: 324TD

Мнение от E30HaKuC » 01 Юни 2015, 14:52

Срокът за регистрация в КАТ мисля, че е 2 седмици. Аз отидох след месец и ме глобиха 20-30 лева, като катаджията каза, че максимумът е към 150 лв. Това става във Варна. Иначе имам друга Е30-ка, която е ударена и чака ред вече 2 години, да я регистрирам във Враца. За съжаление не мога да я спра от движение само с талоните и номерата. При всички положения, когато я подкарам, ще има глоби в КАТ и в данъчното.
За данъците, които не си внесъл, най-вероятно ще има лихва.
R4L
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 01 Юни 2015, 16:29

искаш да кажеш без гражданска да не го спрат милиционерите? Или без данък? Че ако спират от движение за без данък, лоша работа..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30 318i touring
Мечтае да кара: по пътища без дупки.

Мнение от E30 » 01 Юни 2015, 19:04

За глобяването - ще те глобят.
По спомен беше от 20 до 50лв. зависи с колко време си просрочил.
На канал може и да не ти искат платен данък, но няма да можеш да
извадиш нови номера + нови талони без изчистени данъци и застраховка ГО.
Да не говорим, че при самото подписване на договора за покупко-продажба е било "задължително" да представите
бележки за платени данъци до момента.
Веднъж съм просрочвал време за регистрация и ме санкционираха 20лв. но беше с няколко седмици.
След което като отидох в кат за регистрацията ми искаха всичко - договори, стари талони, бележки за данъци и ГО.
Няма как да направиш регистрация без тези документи.
Не мисля, че има как да докажеш защо си изпуснал срока за регистрация... то ако имаше как, в нашата родна страна
никой нямаше да бъде санкциониран за това, понеже все някой познава някой, който познава друг някой....
Има хора, в които живее Бог.Има хора, в които живее дяволът.А има и хора, в които живеят само глисти.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 01 Юни 2015, 19:51

Обади се на стария продавач и издайте нов договор с текуща дата ;)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pe6kata_ » 01 Юни 2015, 20:50

Във Варна за смяна на регистрацията (талони , номера ...) никой не ми е искал бележка за данък .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Юни 2015, 21:18

520i написа:искаш да кажеш без гражданска да не го спрат милиционерите? Или без данък? Че ако спират от движение за без данък, лоша работа..

Гражданската си е по дифолт като стъпиш на пътя, че там и глобите са сериозни. За каране без данък никой полицай не може да ти каже нищо. Тях ги интересуват гражданска и преглед.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ivanhow » 01 Юни 2015, 21:34

bum_bum написа: Междувременно си баеш да не те спрат без данъка полицаи, щото ще те спрат от движение и пак трябва да ходиш на каналите.

Тук колега, явно в бързината си се объркал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Юни 2015, 23:29

Явно :mhihi: Имал съм в предвид преглед. Полицай не може да ти иска данък на пътя, това не е негова работа. Или поне не все още :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 02 Юни 2015, 3:54

тези главоболия можеше да си ги спестиш, ако след като направихте договора беше отишъл в кат и пуснал една молба до началника на сектор пътна полиция. в нея описваш, че в момента мпс-то не може да мине канали поради технически причини (както в моя случай), дават ти входящ номер на молбата и после като я стегнеш и стане време за канали с този входящ номер си минаваш като пич, без усложниения и без глоби.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 03 Юни 2015, 16:27

doomy525 написа:Обади се на стария продавач и издайте нов договор с текуща дата ;)

Смисъл няма - дали 50лв. за нотариус или 50лв. глоба.. Нищо сериозно не е, но ще трябва да платиш данъците!
Аз лично от липса на време вече повече от месец не съм прехвърлил колата, спирали са ме и няма никакъв проблем!
Live it like you Love it

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трезвен
Мечтае да кара: Dramiel

Мнение от pro_01 » 04 Юни 2015, 16:59

Еее тъкмо и аз съм в тоя мармалад, но мен днес познати ме стресираха с някакви колосални суми и запечатани коли (?!) в КАТ София. Aдминистративна санкция как да е - две години не съм намерил време, не съм отишъл, окей, глобете ме. Но това със запечатването от какъв зор? Да не е обект на престъпление колата?!
Улици LIVE - Пътната обстановка на живо

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от tahsinov » 06 Юни 2015, 17:45

В КАТ ще те глобят (от 20 до150лв.,по преценка на наказващия орган, в твоя случай клониш към максимума) за това нарушение на Закона за движение по пътищата:

Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.
(2) Приобретателят на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в двуседмичен срок да предостави на службата за регистрация по местоживеене копие от договора за придобитата собственост с данните на праводателя.
(3) Разпоредбата на ал. 1 не се прилага по отношение на праводателя, когато отчуждаването е извършено чрез публична продажба.
(4) (Нова - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) Копие от договора за прехвърлената/придобитата собственост с данните на лицата по ал. 1 и 2 може да бъде предоставено от всяко от лицата по електронен път като сканирано изображение във формат, определен с наредбата по чл. 12, ал. 4 от Закона за електронното управление.

Наказва се по член:

Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който:
2) Наказанието по ал. 1 се налага и на:
1. праводателя, който при отчуждаване на регистрирано пътно превозно средство не съобщи в определения срок на службата, издала регистрационния номер на отчужденото превозно средство, данните на приобретателя; същото наказание се налага и на приобретателя на регистрирано пътно превозно средство, който в определения срок не съобщи по местоживеене на службата за регистрация за придобитата собственост;

В общината, за нарушение на този член от Закона за местните данъци и такси:
Чл.54,ал.4 (Изм. - ДВ, бр. 103 от 1999 г., в сила от 01.01.2000 г., предишен текст на чл. 54, изм. - ДВ, бр. 109 от 2001 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 112 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г., доп. - ДВ, бр. 106 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 1, изм. - ДВ, бр. 105 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) Собствениците на превозни средства, с изключение на случаите по ал. 1, декларират пред общината по постоянния им адрес, съответно седалище, притежаваните от тях превозни средства в двумесечен срок от придобиването им. За превозните средства, които не са регистрирани за движение в страната, двумесечният срок започва да тече от датата на регистрацията им за движение.

Наказва се с глоба от 20 до 200лв. по този член:
Чл. 127. (1) (Предишен текст на чл. 127 - ДВ, бр. 109 от 2001 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) При неспазване на разпоредби по този закон извън случаите по чл. 123, 124 и 125, на виновните лица се налага глоба в размер от 20 до 200 лева, а на юридическите лица и едноличните търговци - имуществена санкция в размер от 100 до 500 лева.

В твоя случай обаче би трябвало да не те глобят, тъй като са изтекли сроковете по Закона за административните нарушения и наказания:

Чл.34, ал.1 от ЗАНН "Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трезвен
Мечтае да кара: Dramiel

Мнение от pro_01 » 08 Юни 2015, 8:58

На мен това, което ми казаха за КАТ София е, че го третират като документна измама свинете.
Улици LIVE - Пътната обстановка на живо

Назад към Извън Темата