Windows 10

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Windows 10

Мнение от TNT » 01 Юни 2015, 13:47

Някой ползва ли го вече? Става ли за нещо? :ok: Как се разбира с програмите?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Windows 10

Мнение от Е.Димитров » 01 Юни 2015, 13:59

То това съобщение, дето излиза на компютрите е да се регнеш или само да те информира като излезе win 10

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 01 Юни 2015, 13:59

Лекичък, оптимизиран... приятен интерфейс - доста по-добър от на win8 / win8.1 . Ако имаш ключ за win7 или си с официален win8/8.1 preinstalled ще получиш някъде сред средата на годината възможност за безплатен ъпдейт към 10ка ... реално няма причина да си седиш на 7/8/8.1 .

Тествал съм го на клиентски машини и на лични (и нови и на по 5-6 години) ... идеално си работи, менютата са по-добри, старт панела е логичен, преминаването от тъч към десктоп среда е добре направено, много елементарни функцийки са добавени които вече ги има отдавна при други системи и т.н. - говорим за Insiders Preview , въобще не коментирам разни грешки и бъгове в него, които до финална версия ще са изчистени. Общо взето на всичките ни клиенти казваме след лятото да ъпдейтват.

Направете си Microsoft account - има голям смисъл при 10ка, пази ви настройки и т.н. вече един път като си ги направите ;) и ви ги връща на нова инсталация/нова машина и т.н. като си вкарате акаунта. Браузера Спартан/Едж не е никак лош, мен лично ми допада. Общо взето не видях негативи почти никакви (от около 4 месеца бях на превю-то но миналата седмица ми се наложи да мина на 8.1 на личната машина).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 01 Юни 2015, 14:16

И аз съм с този Insider Prеview и съм доволен.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 01 Юни 2015, 15:28

На VMware виртуалка върви предполагам..? :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Юни 2015, 19:41

Nickelback написа:На VMware виртуалка върви предполагам..? :mhihi:

Върви :) изгубих си 1 час от живота :mhihi: . Не видях нищо интересно, честно казано. Козметика. Може отдолу да има нещо по-интересно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 02 Юни 2015, 10:51

От няколко месеца го ползвам (Windows 10 Pro Insider Preview) и съм много доволен, като го пуснат официално мисля да се възползвам от предложението на MS и да си обновя компютрите от 7 на 10 безплатно. Не съм имал "удоволствието" да работя на недоразумението 8, но се радвам че няма да продължат да го развиват. Windows трябва да си има старт бутона, както Apple още от едно време си имат ябълката на всичките настолни версии на OS.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 08 Юни 2015, 20:53

top написа:От няколко месеца го ползвам (Windows 10 Pro Insider Preview) и съм много доволен, като го пуснат официално мисля да се възползвам от предложението на MS и да си обновя компютрите от 7 на 10 безплатно. Не съм имал "удоволствието" да работя на недоразумението 8, но се радвам че няма да продължат да го развиват. Windows трябва да си има старт бутона, както Apple още от едно време си имат ябълката на всичките настолни версии на OS.

Нали е ясно, че след 1г. като изтече лиценза, баницата ще е с пари или ще ви доят по други пътеки и пак ще стъпи Прозорчето версия 10 на 200++лв? Това като микрософт и безплатен обяд няма. Или ще е с някой мега троянец или задна врата в него за да могат да те следят и да ти пускат реклами по време на игрите или докато си пишеш таблицата под ексел.

Не се лъжете, в тези среди безплатен обяд няма. Всичко се плаща по един или друг начин.

И все пак успех с Прозорците, дано се трошат по-малко. (а дано, ама надали)

П.П.
Всички активатори на Прозорец 7/8/8.1 имат в тях вирус, троянец или нещо друго, което ви прави спящи участници в бот мрежа (най-малко) Та един ден да не се чудите що са ме баннали, че съм правил хакерска атака от компа. :D
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 08 Юни 2015, 21:19

Бая простотии написа в един пост... евала. Похвално е да си вярваш на писаниците.

А по-голям проблем от задклавиетурното устройство никой не измислил. Успява да ос*ре всичко в рамките на няколко часа.

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Windows 10

Мнение от MadChicken » 08 Юни 2015, 21:22

Доста крайно изказване относно надежността на Windows платформата. От 7 насам си иска доста талант и упоритост да си счупиш непоправимо системата. Вярно че 8/8.1 малко изпревари събитията с тия табове, но си работи чудесно, а от версия на версия става все по-пъргав и интелигентно управляващ ресурсите на компютъра.

А иначе с линукс работя професионално повече от 15 години и освен за сървър не бих си го причинил на личен компютър...
Просто изначалната му идея е друга и колкото и да се напъват да го обвият в сладка и радваща окото обвивка, си остава силен за "обслужване", а не за "използване".
Only dead fish follow the stream...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 09 Юни 2015, 16:33

Zubcho написа:
top написа:От няколко месеца го ползвам (Windows 10 Pro Insider Preview) и съм много доволен, като го пуснат официално мисля да се възползвам от предложението на MS и да си обновя компютрите от 7 на 10 безплатно. Не съм имал "удоволствието" да работя на недоразумението 8, но се радвам че няма да продължат да го развиват. Windows трябва да си има старт бутона, както Apple още от едно време си имат ябълката на всичките настолни версии на OS.

Нали е ясно, че след 1г. като изтече лиценза, баницата ще е с пари или ще ви доят по други пътеки и пак ще стъпи Прозорчето версия 10 на 200++лв? Това като микрософт и безплатен обяд няма. Или ще е с някой мега троянец или задна врата в него за да могат да те следят и да ти пускат реклами по време на игрите или докато си пишеш таблицата под ексел.

Не се лъжете, в тези среди безплатен обяд няма. Всичко се плаща по един или друг начин.

И все пак успех с Прозорците, дано се трошат по-малко. (а дано, ама надали)

П.П.
Всички активатори на Прозорец 7/8/8.1 имат в тях вирус, троянец или нещо друго, което ви прави спящи участници в бот мрежа (най-малко) Та един ден да не се чудите що са ме баннали, че съм правил хакерска атака от компа. :D

Не е точно така, защо да е безплатен обяд, аз съм си купил лиценз за 7Pro?
Ето и още информация от MS:
От края на юли всички легални потребители на Windows 7 и Windows 8.1 ще могат безплатно да обновят системите си до версия 10 на операционната система в продължение на една година. Възниква обаче въпросът: „Ще може ли след това Windows 10 да се преинсталира от нулата?”.
Microsoft даде официален отговор на този въпрос чрез публикация в Twitter на Габриел Аул, мениджър на програмата Windows Insider. Той уверява, че след като веднъж са обновили компютрите си безплатно до Windows 10, потребителите могат да извършат чисто преинсталиране на системата на същото устройство, по всяко време.

Ползвам компютър още от DOS и после Windows и никога не съм хващал вирус, тия дето все хващат вируси и сини екрани, сами са си виновни. Също не ползвам активатори а сериен номер залепен на стикер върху кутията на компютъра ми. Windows си е надеждна платформа, не съм имал никакви проблеми. За линукс слушам приказки от 20 години как щял един ден да изпревари Windows, само не мога да разбера защо не се случва тази революция вече толкова време :mhihi: Иначе ако не ползвах Windows щях да ползвам MacOS, другите екзотики просто не са приспособени за ежедневна употреба и е мъчение и глупост да се ползват от обикновени потребители.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 09 Юни 2015, 16:46

MadChicken написа:А иначе с линукс работя професионално повече от 15 години и освен за сървър не бих си го причинил на личен компютър...
Просто изначалната му идея е друга и колкото и да се напъват да го обвият в сладка и радваща окото обвивка, си остава силен за "обслужване", а не за "използване".

а мислех, че съм само аз като минах през slackware, debian и компромисния вариант ubunto - само и само да съм с unix на личното РС :mhihi: :lol:
карах дълго време на 7цата, но реших да премина на 8 - е..няма такава боза :no: върнах се на 7 за сега
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 09 Юни 2015, 17:15

:OT: Slackware е дистрибуцията, която ползваме и ние - за сървъри е без аналог откъм максимално сходство с оригиналните сорсове на пакетите благодарение на Patrick Volkerding (казваме му "галено" Вундеркинд), а и не е комерсиален като останалите. Обаче за десктоп - айде моля ти се, а пък за мултимедия - о Боже ...

Иначе Windows 7 беше, а и още е железен, а 8/8.1 с помощта на Start8 и малко тунинг си е ОК :mhihi:
Only dead fish follow the stream...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Din » 09 Юни 2015, 17:22

с 8 цата ,аз ли обърках нещо не знам ма кат грейна един оранДЖаф екран .... ослепях 5 мин не можах го изтрая и замина,Не знам как щех са почувствам ко бех го плащал :mhihi:
по темата тази предупредителна икона за уин 10 я спирам и пак са появява ..... :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 09 Юни 2015, 20:05

Здравейте,
Някой получи ли и-мейл от Скайп във връзка с този Уиндоус10 и т.н

Следваща

Назад към Извън Темата