Мнения за къртач Raider

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнения за къртач Raider

Мнение от Сладур1 » 08 Юни 2015, 8:04

Решил съм да взема един евтин къртач за ремонта вкъщи. И се спрях на Raidef, взех помпа за вода на същата марка и се справя добре. Интересува ме дали си струват парите, и по-точно каква е разликата между тези двата.
http://www.onlinemashini.bg/karta4-raid ... m-sds/3313
http://www.onlinemashini.bg/elektri4esk ... -mm-/17837
По-скъпият е с по-малко ватове. Гледам, че патронника им е различни мм. Какво значи точно това. Ползвах един такъв евтин на приятел, друга марка и свърши доста полезна работа. Чакам мнения, благодаря

Sent from my MI 3W using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Re: Мнения за къртач Raider

Мнение от bullet83m » 08 Юни 2015, 9:18

Китайски боклуци са това колега само по цената им можеш да прецениш струват 1/5 от истинските машини.Имах подобна машина преди и докато беше в гаранция 5 пъти я носих в сервиз,като изтече срока я бракувах и толкова. Не знам какъв ремонт ще правиш но ако няма да събаряш бетонни плочи ти препоръчвам това http://www.onlinemashini.bg/perforator- ... 820w-/1441.Като мощност няма да отстъпва на по малкия китаец и със сигурност няма да изпуши на първия ден работа.Не че спаркито е върха на сладоледа обаче за цената си е перфектно и е произведено в България.
Ако все пак решиш да рискуваш с райдера вземи по големия,малкия има сила на удар като на перфоратор.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 08 Юни 2015, 10:10

Е ти скочи на двойна цена. На едно място един пич каза, че райдера като съотношение цена/качество бил перфектен. За Спаркито четох доста негативни отзиви. То ясно, че за парите си това купуваш. Но не ми се дават пари за скъп, при положение, че правя ремонт и после нали се сещате. Ще се ползва от дъжд на вятър. Не го искам за тежка работа. Ползвам помпа за вода на райдер и върви доволно. Имам и китайски скутер, който ползвам от 4 години, само масло сменям. Телефона от който пиша и той китайски, но не отстъпва на Самсунг S5. Затова чакам повече мнения от колеги, и ще се мисли. Благодаря за твоето мнение,колега.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 08 Юни 2015, 10:17

Много компании вече предлагат машини под наем, хем ще вземеш нещо хубаво за да свършиш бързо работата, хем сигурно ще излезе по-евтино и няма да се чудиш къде да го държиш после :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 08 Юни 2015, 10:33

Хм, 20-30 лв на ден наем за Бош. Хубаво ама, на моя познат го държах два месеца къртача. Всъщност перфоратор се водеше, каквато и да е разликата. Правя ремонт на друго жилище, не в това коетп живея и затова нито бързам, нито искам скъпа техника. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spiro » 08 Юни 2015, 10:50

Колега този първия Rider точно го имам стои в мазето за части,за мен абсолютно боклуче си е ако си вземеш такъв ти го давам да си имаш части.
Точно защото правя ремонт и аз бях на тази дилема Ridera ме предаде много бързо,след това ми подариха RTR max бива за някоя друга малка дупчица обаче моя модел нямаше опция само чук и това е дразнещо.
Купих си Einhell по спомен най-скъпия от тази марка беше 190-200 лева бива за сваляне на мазилка някоя друга дупка,каналче лекичък е аз за това го взех.
За бетони по сериозни си имам бая голям къртач Hilti и точно защото е големичък ми се наложи да търся по мъничък компактен къртач/перфоратор.
Мисълта ми е ако ще къртиш големи бетони с тия малките къртачи,ще се озориш бая,ама ако ще е за канали в тухлена стена дупки за дограма примерно или тем подобни по-малки операции става почти всяко нискобюджетно решение. ;)
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Мнение от bullet83m » 08 Юни 2015, 12:02

Сладур1 написа:Е ти скочи на двойна цена. На едно място един пич каза, че райдера като съотношение цена/качество бил перфектен. За Спаркито четох доста негативни отзиви. То ясно, че за парите си това купуваш. Но не ми се дават пари за скъп, при положение, че правя ремонт и после нали се сещате. Ще се ползва от дъжд на вятър. Не го искам за тежка работа. Ползвам помпа за вода на райдер и върви доволно. Имам и китайски скутер, който ползвам от 4 години, само масло сменям. Телефона от който пиша и той китайски, но не отстъпва на Самсунг S5. Затова чакам повече мнения от колеги, и ще се мисли. Благодаря за твоето мнение,колега.

Както се казва има китайско и китайско,точно тези раидери айнхели са от най-ниско качествените сглобки които се брандират по поръчка.Примерно поръчаш си 100 бройки и искаш на тях да пише Сладур1 и вече си имаш собствена марка ел. инструменти :lol: Такива машини са част от работата ми и затова ти казвам да заложиш поне на спарки.Възможно е да си свършиш ремонта и да си е още здрава машината,но е и твърде възможно да се строши нещо и на втория час работа,в гаранция е ок обаче спираш работа носиш го в сервиз,чакаш да отстранят проблема и така,аз не бих си го причинил за 100лв по малко.
Негативните мнения за спарки са вероятно от хора които го сравняват с крес или макита ако имаш възможност попитай същите хора какво мислят за райдер :lol:
Явно не ти се дават много пари за това ще ти дам жокер,купи си хубава машина която ще ти върши работа и след това я пускай на пазара ако е в гаранция ще и вземеш 2/3 от цената.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 08 Юни 2015, 12:03

Една случка да споделя:
Взех на заем от приятел флекс Rider. Не щеш ли обаче спря да работи по средата на работата. Реших да ида до сервиза на тия. Имаше опашка от хора които връщаха уреди в гаранция за ремонт:
Приемчика: - 1 месец е срока за ремонт по гаранция.
Клиента: - Ама на мен ми трябва, имам работа.
Приемчика: - Е ти с една бормашина за 15 лева искаш да свършиш работа за 15000...
Дойде и моя ред и му казвам: - Спря да работи както си рязах.
Приемчика: - В гаранция ли е?
Аз: - Не
Приемчика: - Поне 2 месеца ще седи за ремонт.
Тръгнах си, отворих бутона, почистих го и той тръгна. Върнах го на моя приятел. Свърших работата с друг флекс.
НИКОГА няма да си купя Rider. Дори и уреда да не е такъв боклук, хората които го продават са такива. Нормален човек не би искал да си има работа с такива хора.
Перфоратор си купих аз от ЛИДЛ с 3 години гаранция. Е тоя:
http://i.ytimg.com/vi/N3wSSQT8vdw/maxresdefault.jpg
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 08 Юни 2015, 12:08

Parkside добре. Чувам хубави неща за машинариите от Лидл. Даже имам познат който си купува всичко на тази марка. Май ще се чака да се пусне там на оферта.

п.п. Отказах се от Райдера.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 08 Юни 2015, 12:30

Глас за Parkside. Имам познат дърводелец, 90% са такива машините му в работилницата, а не е като да стои без работа. И гаранция 3г. BOSCH дават 2, доколкото знам. А и като го занесеш за гаранция, ти дават друг, не те мотат. Друг е въпроса дали ще го счупиш изобщо.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 08 Юни 2015, 12:45

Произход: Германия :mhihi: Има някои неща на Rider които ги бива аз ползвах телени четки за бормашина и съм доволен. Съотношение цена качесто ги бива, не са като тези от Homemax за по 30 лв. :mhihi:
Elesar74 написа:Глас за Parkside. Имам познат дърводелец, 90% са такива машините му в работилницата, а не е като да стои без работа. И гаранция 3г. BOSCH дават 2, доколкото знам. А и като го занесеш за гаранция, ти дават друг, не те мотат. Друг е въпроса дали ще го счупиш изобщо.

+1 и от мен за Parkside :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 08 Юни 2015, 13:09

Имам перфоратор като на Кретена и съм много доволен :yes:
Качеството на инструментите в лидл е различно от партида до партида. Например според постове в направи си сам форума, дрелките им имали качествени патронници рьом... отивам на поредната промоция и си вземам дрелка от новата ревизия с китайски патронник, който е крив. Правя рекламация, дадоха ми да пробвам 3 дрелки и да си избера най-малко кривата :mhihi: Иначе съм доволен, на светлинни години от другите китайски л@йна по 30лв с алуминиеви намотки, които миришат на разтопена пластмаса и мелят на умиране :mhihi:
Ръчните инструменти също са прилични. Динамометричния ключ примерно е не по-лош от два пъти по-скъп на Force.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 08 Юни 2015, 14:27

Аз пък на Райдер имам какво ли не флексчета, бормашини, вънтоверт, гайковерт, шлайф, фреза, крикове и съм доволен от цена/качество/живот.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 08 Юни 2015, 16:00

Явно при тия марки е до партиди, знам ли. Аз имам само поялник на Raider, бачка, не се оплаквам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 08 Юни 2015, 16:11

Хм... ще изчакам ако пуснат нещо на Лидл. Че не съм много сигурен за райдера. Ама в краен случай, може и да се прежаля. Мнения различни...

Следваща

Назад към Извън Темата