Маска за заваряване

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Маска за заваряване

Мнение от hell's angel » 20 Юли 2015, 12:53

Трябва ми нова маска за заваряване. И нещо влезнах в дилема -дали да си взема пасивна и да си я оборудвам със стъкло с метално покритие или пък фотосоларна. Фотосоларна не съм слагал и не знам как е. Мнения из нета много ....китайците не затваряли добре, имали светли петна и т.н.. Други казват, че са си супер. Бягам от високия клас маркови неща, щото ми е за любителски цели и не ми се дават повече 100 - 150 кинта, та ако някой има конкретно мнение за марка и модел да сподели.

Примерно :

Изображение

vs

Изображение и да речем стъкло със златно или сребърно покритие :dunno:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: Маска за заваряване

Мнение от BMW_RIDER » 20 Юли 2015, 14:22

Зависи с какво заваряваш и как. Тоест ако работиш с ВИГ където двете ръце са ти заети и нещата са прецизни, трудно си го представям без фотосоларна маска. Аз си работя с фотосоларна 170 лв беше - и съм доволен. Но реално не върша толкова голям обем работа. Ако някой който работи това всеки ден с часове може да даде мнение да дава.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 20 Юли 2015, 17:07

Аз си заварявам редовно, но имам само пасивна маска, която е толко неудобна, че напоследък заварявам без нея, после си се беля по челото и клепачите :mhihi: Сигурно е бая вредно, ама...
Ако можеш да си позволиш фотосоларна - купи си. При нея единствения недостатък е, че трябва да заваряваш на светло за да виждаш добре, когато не заваряваш :mhihi: На лампи не става...
Утре ще се обадя на фирмата от която си купих телоподаващото, да ги попитам какво предлагат и на каква цена. След като знам какви апарати правят, предполагам, че едва ли продават най-големите боклуци маски, плюс това са ми познати...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Мнение от bullet83m » 20 Юли 2015, 20:55

Вземи си вотосоларна много по удобна е, особено за начинаещ.
За под 100лв можеш да намериш китайска,не е кой знае какво обаче за тези пари си е перфектна,стига да не уцелиш дефектна бройка.
Искай някаква гаранция макар и минимална,ако работи една седмица без проблем вероятно ще изкара години при теб.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 20 Юли 2015, 23:41

BMW_RIDER написа:Зависи с какво заваряваш и как. Тоест ако работиш с ВИГ където двете ръце са ти заети и нещата са прецизни, трудно си го представям без фотосоларна маска. Аз си работя с фотосоларна 170 лв беше - и съм доволен. Но реално не върша толкова голям обем работа. Ако някой който работи това всеки ден с часове може да даде мнение да дава.

Точно на тиг се дънели китайците и на ниските амперажи почвали да мигат докато си палнал дъгата. :paranoid: Иначе на миг/маг и редз предполагам всички ще работят :D
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 25 Юли 2015, 13:06

Focus Weld(фотосоларна) от Евромаркет за 130лв.Китайка е,на кашона пише Lincoln Electric.
Регулируемо затъмнение DIN 9-13,регулиране на чувствителност,на изкуствена светлина не съм работил за сега.
Доволен.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 25 Юли 2015, 14:26

KPETEH написа:Аз си заварявам редовно, но имам само пасивна маска, която е толко неудобна, че напоследък заварявам без нея, после си се беля по челото и клепачите :mhihi: Сигурно е бая вредно, ама...
Ако можеш да си позволиш фотосоларна - купи си. При нея единствения недостатък е, че трябва да заваряваш на светло за да виждаш добре, когато не заваряваш :mhihi: На лампи не става...

Спри веднага! Може да ти повреди очите през клепачите. Останалите негативи за кожата са повече от ясни.

Ако осветлението е хубаво няма проблем да се заварява с фотосоларна и на изкуствено осветление - лампи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 25 Юли 2015, 14:30

Focus Weld(фотосоларна) от Евромаркет за 130лв.Китайка е,на кашона пише Lincoln Electric.
Регулируемо затъмнение DIN 9-13,регулиране на чувствителност,на изкуствена светлина не съм работил за сега.
Доволен.

Батерията може ли да се сменя ? На 9 виждаш ли друго освен дъгата ? Какъв клас е, че нещо из нета не намерих по-подробно описание.... В Евромаркета има ли местенце да се пробват реално ?

Иначе, за тези на които им е интересно - в търсенето на маска, попаднах на някаква, която се активира с брада. Добро решение е, поне няма вероятност да се бъгясва като евтин китаец :mhihi:

Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 25 Юли 2015, 21:41

KPETEH написа:Утре ще се обадя на фирмата от която си купих телоподаващото, да ги попитам какво предлагат и на каква цена. След като знам какви апарати правят, предполагам, че едва ли продават най-големите боклуци маски, плюс това са ми познати...

Т'ва ако са ония пичове Асен и Данчо, тая маска дето ми хареса я нямат :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 26 Юли 2015, 19:53

Изображение
Изображение
Място за батерия не намирам.
На 9 виждам чудесно и около точката на заваряне(с електрожен),за МИГ-МАГ(телоподаващо) трябва 11-12.Определено имам по-добър визуален контрол когато заварявам.
п.п.Заваряването не ми е основна дейност.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 26 Юли 2015, 21:53

немо написа:Изображение
Изображение
Място за батерия не намирам.
На 9 виждам чудесно и около точката на заваряне(с електрожен),за МИГ-МАГ(телоподаващо) трябва 11-12.Определено имам по-добър визуален контрол когато заварявам.

Светлината я захранва на принципа на фотоволтаик. Батерия няма. Визуалния контрол е несравним с този на маски без тази технология. Като минус ми се е случвало като заварявам при силна слънчева светлина да активира маската. Попринцип тези маски са най удачни за ВИГ където прецизността е важна и се заварява в закрити помещения.

ПП това от днес: Част от регулиращи се крака за "терен" за футболен билярд :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 27 Юли 2015, 16:15

немо написа:Място за батерия не намирам.

Благодаря за снимките и инфото. Аз си избрах, ама трябва да изчакам :mhihi: понеже у нас хубавите работи все по трудния начин стават ...

BMW_RIDER написа:
Светлината я захранва на принципа на фотоволтаик. Батерия няма.

Аз, като се замислих, не ми стана ясно как ще стане номера с тая реакция която обявяват, особено на по-тъмно :dunno: - та за всеки случай си търсих такава със сменяеми батерии.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 27 Юли 2015, 16:22

hell's angel написа:
KPETEH написа:Утре ще се обадя на фирмата от която си купих телоподаващото, да ги попитам какво предлагат и на каква цена. След като знам какви апарати правят, предполагам, че едва ли продават най-големите боклуци маски, плюс това са ми познати...

Т'ва ако са ония пичове Асен и Данчо, тая маска дето ми хареса я нямат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Баш за тях май става дума. Харко...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Назад към Извън Темата