Маска за заваряване
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Маска за заваряване
Трябва ми нова маска за заваряване. И нещо влезнах в дилема -дали да си взема пасивна и да си я оборудвам със стъкло с метално покритие или пък фотосоларна. Фотосоларна не съм слагал и не знам как е. Мнения из нета много ....китайците не затваряли добре, имали светли петна и т.н.. Други казват, че са си супер. Бягам от високия клас маркови неща, щото ми е за любителски цели и не ми се дават повече 100 - 150 кинта, та ако някой има конкретно мнение за марка и модел да сподели.
Примерно :

vs
и да речем стъкло със златно или сребърно покритие 
Примерно :

vs

Ubi dubium, ibi libertas
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: Маска за заваряване
Зависи с какво заваряваш и как. Тоест ако работиш с ВИГ където двете ръце са ти заети и нещата са прецизни, трудно си го представям без фотосоларна маска. Аз си работя с фотосоларна 170 лв беше - и съм доволен. Но реално не върша толкова голям обем работа. Ако някой който работи това всеки ден с часове може да даде мнение да дава.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аз си заварявам редовно, но имам само пасивна маска, която е толко неудобна, че напоследък заварявам без нея, после си се беля по челото и клепачите
Сигурно е бая вредно, ама...
Ако можеш да си позволиш фотосоларна - купи си. При нея единствения недостатък е, че трябва да заваряваш на светло за да виждаш добре, когато не заваряваш
На лампи не става...
Утре ще се обадя на фирмата от която си купих телоподаващото, да ги попитам какво предлагат и на каква цена. След като знам какви апарати правят, предполагам, че едва ли продават най-големите боклуци маски, плюс това са ми познати...

Ако можеш да си позволиш фотосоларна - купи си. При нея единствения недостатък е, че трябва да заваряваш на светло за да виждаш добре, когато не заваряваш

Утре ще се обадя на фирмата от която си купих телоподаващото, да ги попитам какво предлагат и на каква цена. След като знам какви апарати правят, предполагам, че едва ли продават най-големите боклуци маски, плюс това са ми познати...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Вземи си вотосоларна много по удобна е, особено за начинаещ.
За под 100лв можеш да намериш китайска,не е кой знае какво обаче за тези пари си е перфектна,стига да не уцелиш дефектна бройка.
Искай някаква гаранция макар и минимална,ако работи една седмица без проблем вероятно ще изкара години при теб.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
За под 100лв можеш да намериш китайска,не е кой знае какво обаче за тези пари си е перфектна,стига да не уцелиш дефектна бройка.
Искай някаква гаранция макар и минимална,ако работи една седмица без проблем вероятно ще изкара години при теб.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:Зависи с какво заваряваш и как. Тоест ако работиш с ВИГ където двете ръце са ти заети и нещата са прецизни, трудно си го представям без фотосоларна маска. Аз си работя с фотосоларна 170 лв беше - и съм доволен. Но реално не върша толкова голям обем работа. Ако някой който работи това всеки ден с часове може да даде мнение да дава.
Точно на тиг се дънели китайците и на ниските амперажи почвали да мигат докато си палнал дъгата.

Ubi dubium, ibi libertas
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Focus Weld(фотосоларна) от Евромаркет за 130лв.Китайка е,на кашона пише Lincoln Electric.
Регулируемо затъмнение DIN 9-13,регулиране на чувствителност,на изкуствена светлина не съм работил за сега.
Доволен.
Регулируемо затъмнение DIN 9-13,регулиране на чувствителност,на изкуствена светлина не съм работил за сега.
Доволен.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
KPETEH написа:Аз си заварявам редовно, но имам само пасивна маска, която е толко неудобна, че напоследък заварявам без нея, после си се беля по челото и клепачитеСигурно е бая вредно, ама...
Ако можеш да си позволиш фотосоларна - купи си. При нея единствения недостатък е, че трябва да заваряваш на светло за да виждаш добре, когато не заварявашНа лампи не става...
Спри веднага! Може да ти повреди очите през клепачите. Останалите негативи за кожата са повече от ясни.
Ако осветлението е хубаво няма проблем да се заварява с фотосоларна и на изкуствено осветление - лампи.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
Focus Weld(фотосоларна) от Евромаркет за 130лв.Китайка е,на кашона пише Lincoln Electric.
Доволен.
Батерията може ли да се сменя ? На 9 виждаш ли друго освен дъгата ? Какъв клас е, че нещо из нета не намерих по-подробно описание.... В Евромаркета има ли местенце да се пробват реално ?
Иначе, за тези на които им е интересно - в търсенето на маска, попаднах на някаква, която се активира с брада. Добро решение е, поне няма вероятност да се бъгясва като евтин китаец

Ubi dubium, ibi libertas
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
KPETEH написа:Утре ще се обадя на фирмата от която си купих телоподаващото, да ги попитам какво предлагат и на каква цена. След като знам какви апарати правят, предполагам, че едва ли продават най-големите боклуци маски, плюс това са ми познати...
Т'ва ако са ония пичове Асен и Данчо, тая маска дето ми хареса я нямат

Ubi dubium, ibi libertas
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Място за батерия не намирам.
На 9 виждам чудесно и около точката на заваряне(с електрожен),за МИГ-МАГ(телоподаващо) трябва 11-12.Определено имам по-добър визуален контрол когато заварявам.
п.п.Заваряването не ми е основна дейност.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
немо написа:
Място за батерия не намирам.
На 9 виждам чудесно и около точката на заваряне(с електрожен),за МИГ-МАГ(телоподаващо) трябва 11-12.Определено имам по-добър визуален контрол когато заварявам.
Светлината я захранва на принципа на фотоволтаик. Батерия няма. Визуалния контрол е несравним с този на маски без тази технология. Като минус ми се е случвало като заварявам при силна слънчева светлина да активира маската. Попринцип тези маски са най удачни за ВИГ където прецизността е важна и се заварява в закрити помещения.
ПП това от днес: Част от регулиращи се крака за "терен" за футболен билярд

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
немо написа:Място за батерия не намирам.
Благодаря за снимките и инфото. Аз си избрах, ама трябва да изчакам

BMW_RIDER написа:
Светлината я захранва на принципа на фотоволтаик. Батерия няма.
Аз, като се замислих, не ми стана ясно как ще стане номера с тая реакция която обявяват, особено на по-тъмно

Ubi dubium, ibi libertas
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
hell's angel написа:KPETEH написа:Утре ще се обадя на фирмата от която си купих телоподаващото, да ги попитам какво предлагат и на каква цена. След като знам какви апарати правят, предполагам, че едва ли продават най-големите боклуци маски, плюс това са ми познати...
Т'ва ако са ония пичове Асен и Данчо, тая маска дето ми хареса я нямат![]()
![]()
Баш за тях май става дума. Харко...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
13 мнения
• Страница 1 от 1