Уред за спиране на тока в определени часове?
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Уред за спиране на тока в определени часове?
Здравейте, разполагам с уред, който се включва към контакт и в него се включва даден консуматор и може да се настрой, в кои дни и часове да му спира тока. Прочетох всичко от книжката, останах с обеждение, че съм разбрал, настройх го, ама...... Избрах си всеки ден да се гаси в 00.00ч и да се пуска в 06.00, само дете изобщо не се гаси. Програмата му е на ON, като още има опции - OFF и RANDOM. Интересното е, че като избера рандом, той си се гаси когато иска. А като дам програмата на ON, не се гаси в избраните от мен часове. Някой, който ги чатка тези джаджи да има идеи?
Става въпрос за този уред:

Става въпрос за този уред:

Re: Уред за спиране на тока в определени часове?
След като го нагласиш ще започне от следващия ден независимо дали ще зададеш по-късен час от деня и не е дошъл. Аз два дена си блъсках главата и го бях забравил включен в контакта, та на следващия ден си проработи както го бях нагласил 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
На долният ред с бутоните натисни това бутонче "on /auto /off " докато на дисплея ти излезне, че режимът е на "auto ". При този режим вече реленцето ще се съобрази със зададените му графици за работа. И виж съобразил ли си тази особеност: часът на включване да е преди часът на изключване. Ако не ти става ясно пиши ми на л.с. и ще ти обясня по - подробно как да си го настроиш, за да върши това, за което си го взел.
Карам бавно! Стигам Бързо!
ceco_kd написа:На долният ред с бутоните натисни това бутонче "on /auto /off " докато на дисплея ти излезне, че режимът е на "auto ". При този режим вече реленцето ще се съобрази със зададените му графици за работа. И виж съобразил ли си тази особеност: часът на включване да е преди часът на изключване. Ако не ти става ясно пиши ми на л.с. и ще ти обясня по - подробно как да си го настроиш, за да върши това, за което си го взел.
Докато го ръчках да му дам "ауто" видях, че от горе свети само Mon (за понеделник) и натисках копчето "week" докато светнаха всички дни от седмицата. Като дам "timer" ми излиза, че съм му дал да се пуска в 06;00 и да се гаси в 23;59. Дадох го и на "ауто", но все пак мисля, че трябва да е на ON, но ще видим.
Auto функцията е автоматично да го спира и пуска, а докато on е за ръчно пускане т.е. само да работи и да пускаш сам в зададените часове, а off е изключено. Нагласи си часовете за вкл/изкл, пусни го на ауто и изчакай 1 ден, че при мен от втория почна да бачка без значение, че го пуснах по ранен час 

enjoy life and drink cold beer

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Ако е на "on" релето е със затворени контакти и консуматора към него ще работи постоянно. Ако е на "off" е обратната работа - няма никога да заработи. И ако е на " auto" тогава вече релето ще си следи зададения от теб график и ще включва и изключва съответния консуматор. Аз ползвам такова реле едно към едно като твоето, но не е с марката на Лидъл, а е купувано от Бриколаж, за да ми пуска на село капковото и да имам доматки и краставички за рИкийката вечер. И в тоя ред на мисли гледайки, че е почти станало време .... Ха наздраве на всички съфорумци 

Карам бавно! Стигам Бързо!
Аз го ползвам уж с цял икономия на електрическо, пред разклонител с няколко постоянни консуматора, които съм нагласил вечерно време да се гасят. Обаче се замислих, че и самото устройство хаби ток, за да се подържа включено като другите неща не работят, та реших да питам може ли да се ползва с такава цел или е неоправдано и е направено с цел колегите да им се пускат пръскачките в градината в определено време? Тъй като аз се сдобих с това преди мн. време и седеше ей така, пък си викам да го вкарам в употреба, но ако няма смисал да го пенсионирам?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Има много приложения. Примерно акумулираща печка на нощна тарифа: цяла вечер си топли... пък те тухлите си задържат топлината. Не е най-комфортния вариант, но излиза бая по-евтино.

8 мнения
• Страница 1 от 1