запитване от новак за съвет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

запитване от новак за съвет

Мнение от MARTI2 » 22 Юли 2015, 17:16

Здравейте,
от скоро се регистрирах в форума по една причина - продадох си старата италиянска кола и с лек кредит реших да се присъединя към клуба.
Казвам се Мартин на 26г. от гр. Русе.
От 2-3 месеца си търся bmw за сумата около 15 000лв. И от тези 2 месеца чувам различни мнение за различните модели и подръжката, които мисля да не споделям в момента да не ви ангажирам с чуждо мнение, а вие сами да изкажете вашите мнения.
Според вас за около 15 хил. каква кола да си взема колебая се между бмв 5 серия и бмв x5 ? долу горе според вас какви биха ми били разходите на година за джипа или за 5-тата серия ? примерно масла, рокли, ремаци, филтри ? доло горе колко би ми бил данъка и гражданската и каското за 200-220к. за около 2004-2006г. ? и най-важното когато купувам колата какви съвети може да ми дадете ? аз имам приятел с сервиз в Русе, които ми каза, че ако вземам кола от Русе преди да я платя мога да я занеса при него и той да ми каже нещата за ремонт, но в русе колите са с много завишена цена, а в другите градове мисля, че сервизи и автокъщи се познават и там да ми кажат едно а като се върна в Русе да се окаже друго. и другото от човек или от автокъща бихте ме посъветвали да си купя колата като вече споделих, че ще пътувам до др. градове за да я купя ?
Благодаря ви предварително за отговорите и отделеното време.

младши ентусиаст
Аватар

Re: запитване от новак за съвет

Мнение от v_p_m » 23 Юли 2015, 8:55

Трябва да си отговориш на някой въпроси:

1.Имаш ли предпочитания към горивото бензин(гас) или дизел ?
-Лично мое мнение че при еднакво читави коли на бензин(газ) ще ти е по евтино.

2.Кое предпочиташ е39 от последните, преминало през някой и друг ремонт и с повечко екстри или е60 от първите без нищо и с много предстоящи ремонти.
-Ако това ти е цялата сума(за покупка за обслужване каско и тн.) забрави за е60 :mhihi:

3.От друга страна Х5 е много апетитен за апашите , от което следва че като идеш до София например ще трябва да се съобразяваш къде го оставяш. Иначе за и за Х5-та и за 5 цата разходите ти ще са подобни.
Аз лично бих търсил м54б30-моторя като да е на максимално малко километри без газ (бяла лястовица) и да си го газифицирам аз .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Юли 2015, 8:55

Само три неща събери и си направи сметка за годината
Имаш Гражданска отговорност, която е около 200 лева на ходина.
Имаш Данък, който и той е около 250-300 лева.
Имаш задължително автокаско, което е около от 1000 лева на година
И сметката е минимум 1500 лева на година, които по никакъв начин няма да допринесат за подобряване на състоянието на автомобила, тоест се хвърлят на вятъра, което е 125 лева всеки месец!
Казвам ги тези неща, защото спомена думата "кредит" при покупката на автомобил, което означава че не си финансово силен, а според мен, автомобил не се купува с кредит, автомобил се купува с налични пари и то около до 40% от парите, които човек е спестил.
На татък нещата са на късмет, при X5 има голямо разнообразие от призоваване на късмета, като се почне от това, че е автомат и трябва да се види как е сменявано маслото, та се мине през двигател, пък и никой не знае как е юркана тази кола, което е валидно за всички автомобили, които позволяват натискане на педала на газта.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 23 Юли 2015, 13:42

За тези пари май най-добре една хубава Е39, от последните с всички екстри, а и пари ще останат... :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 23 Юли 2015, 14:46

Vra4anin написа: 530D 218 или 525D (177к.с.) автоматици да кажем, че са колите.

Това са коли на по половин милион километра :bchug:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 23 Юли 2015, 14:47

разходите на година (освен изброените по-нагоре) ще зависят от това колко километра ще караш, и естествено състоянието на колата и това ти по какъв начин ще я поддържаш (оригинални части, смяна на нещата навреме, а не като се счупи нещо). според мен ти най-добре можеш да си дадеш отговор на този въпрос.

можеш да провериш цените на повечето неща предварително за да си направиш сметка (смятай в най-лошия случай). например може да намериш номер на частта в realoem.com или bmwfans.info и след това да използваш сайта на дару за да видиш цените.

нормалната поддръжка не е само смяната на масла и филтри. сменя се спирачна течност, охладителна течност, хидравлична течност, гумите естествено, и т.н.
в зависимост от километрите на колата аз бих предвил обслужване на скоростите (масло и филтър).
много от нещата не са нищо кой знае какво, но се събират.

ти най-добре можеш да си сметнеш дали ще можеш да си позволиш въпросната кола. прецени колко можеш да отделяш за кола, без да ти създава напрежение на бюджета, и се мяткай :)

кредита не е добра идея :no:
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 23 Юли 2015, 15:06

Те на повечето "маняци" Е60ките им не струват и 8к но стане ли въпрос че някой си търси лелеее няма под 20к читавиии,недей ще се прекараш!!!! :mhihi:
Алоууу станахме почти 2016та,а точно 5/7 серия се обезценява най-бързо.... :yes:
Лично за мен е глупост да дадеш 15к за Е39 (не говорим за ///М) без значение колко била хубава..
Има една поговорка "хвали старо,карай ново" успех. ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребител
Аватар
Кара: Mercedes Е290 TD
Мечтае да кара: BMW 530

Мнение от bai Manol » 06 Авг 2015, 16:06

Здравейте!

Написах мнение,ама не го виждам,дано не бъркам раздела...
С същата дилема съм като автора на темата-търся си БМВ .
Дайте мнение за следните коли моля:
1.http://www.cars.bg/c1223680 колата е в Хасково,виждам че има "градски" във форума нека ударят едно рамо :D
2.http://www.cars.bg/c1226221 пак в Хасково ,но по-предния модел 5-ца
3.http://www.cars.bg/c1216796
4.http://www.cars.bg/c1270414

Благодаря предварително.
"Будала човек и вързано куче го хапе"

Назад към Извън Темата