Зимни гуми сега?
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Зимни гуми сега?
Здравейте, колеги!
По някой от сайтовете са пуснали намаление на всякакви гуми (летни,зимни,всезенонни). Интересуват ме зимните, защото тази година трябва да си купя 4 нови гуми 195 / 65 / 15 за зимните джанти и се замислям дали да не стане това сега, възползвайки се от промоцията.
Предполагам намалените гуми са с дот миналата година. Кога започва производството на нови зимни гуми, предполагам не се правят целогодишно? И струва ли си да чакам до тогава да кажем октомври, ноември когато ще пуснат гумите с нов дот или да взема сега?
Не очаквам, кой знае какви постижения от гумите, защото ще са от нисък клас dayton, tigar или подобна марка (бюджет около 70-80лв на гума) , просто ми се налага да закупя нови, понеже миналата година едвам избутах с моите, а те са много стар дот и вече доста изхабени.
Поздрави!
По някой от сайтовете са пуснали намаление на всякакви гуми (летни,зимни,всезенонни). Интересуват ме зимните, защото тази година трябва да си купя 4 нови гуми 195 / 65 / 15 за зимните джанти и се замислям дали да не стане това сега, възползвайки се от промоцията.
Предполагам намалените гуми са с дот миналата година. Кога започва производството на нови зимни гуми, предполагам не се правят целогодишно? И струва ли си да чакам до тогава да кажем октомври, ноември когато ще пуснат гумите с нов дот или да взема сега?
Не очаквам, кой знае какви постижения от гумите, защото ще са от нисък клас dayton, tigar или подобна марка (бюджет около 70-80лв на гума) , просто ми се налага да закупя нови, понеже миналата година едвам избутах с моите, а те са много стар дот и вече доста изхабени.
Поздрави!

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Re: Зимни гуми сега?
Въпреки, че най-добрия вариант е да са с възможно най-пресен ДОТ, според мен ако не са на повече от година-две няма причина да не искаш да си вземеш сега, докато са по-евтини. При правилно съхранение, би трябвало ДОТ от преди година да са перфектни, а от преди две - достатъчно добри, просто една идея остарели.
Нямаш проблем. Гумите са си покрити с филм които ги запазва. Има огромна разлика от гума на две три години която е карана 1000км и нова такава !
Но за тези гуми едва ли ще има кой знае каква разлика в цената.
Но за тези гуми едва ли ще има кой знае каква разлика в цената.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Сега въпроса е в този ценови диапазон 70-80лв какво ще е най-удачно?
http://diana-ltd.com/tires?mv_type=1&wi ... 5&brand_id[]=&run_flat=0&extra_load=0&tire_type[]=2
На първа страница са гумите, които влизат в бюджета ми. Въпроса е кой е най-добрия вариант?
Първите три шарката и цената им е еднаква те са ясни. След това вече идва чуденката. Тези файрстоун или бриджстоун?
http://diana-ltd.com/tires?mv_type=1&wi ... 5&brand_id[]=&run_flat=0&extra_load=0&tire_type[]=2
На първа страница са гумите, които влизат в бюджета ми. Въпроса е кой е най-добрия вариант?
Първите три шарката и цената им е еднаква те са ясни. След това вече идва чуденката. Тези файрстоун или бриджстоун?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Bridgestone-a е брутално шумен, но пък се държи супер на пътя. firestone също правят много прилични зимни гуми. И двете са с много здрави бордове и са идеални за нашия лунен пейзаш 

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Иска ми се нещо с "грубянски" грайфер. Тоест не гоня да е шумна или тиха гумата, а да не закъсвам пред блока поне... Нямам никакви системи asc и прочие + отворен диф
Това трябваше да го спомена, може и някакви китайски гуми стига да имат сериозен грайфер 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Значи взимай Bridgestone-a, доста агресивна шарка имат (това е причината да са шумни) 

- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

Миналата зима ги взех от Диана баш в сезона, 195/65/15, Continenatal TS 850 с актуален дот, 100 лв на брой, малко над твоя бюджет, но си заслужаваха всеки лев. Карах го на компакт е36 ( с шпер). Безкрайно доволен останах

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Колега карал съм с Debica и с Gislaved и със SAVA.
Debica / Gislaved стават чудесно за зимата в този ценови клас говорим.
Като компромисен вариант оставам Сава-та.
Тигар съм пробал на Корса и не е много актуален примера (много по-лека и с предно) но не ставаха дори за нейното тегло.
Говоря за Нови гуми, а не втора ръка!
Debica / Gislaved стават чудесно за зимата в този ценови клас говорим.
Като компромисен вариант оставам Сава-та.
Тигар съм пробал на Корса и не е много актуален примера (много по-лека и с предно) но не ставаха дори за нейното тегло.
Говоря за Нови гуми, а не втора ръка!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
А да разбира се за нови говорим, даже се чудя как още някой не е препоръчал " втора ръка гуми на известна марка > нови на някоя обикновена марка".
Лятото карам постоянно задни разни скъсляци втора ръка и ми писна да се опитват да ми пробутват гуми с лепенки, фитили и тн. Отпред си взех хубави нови гуми да си знам, че аз си ги тормозя само. Сега мисля също да си взема за зимата, но и за отзад, че миналата година баш като ни изненада единия сняг в час пик закъсах на кръстовище

Лятото карам постоянно задни разни скъсляци втора ръка и ми писна да се опитват да ми пробутват гуми с лепенки, фитили и тн. Отпред си взех хубави нови гуми да си знам, че аз си ги тормозя само. Сега мисля също да си взема за зимата, но и за отзад, че миналата година баш като ни изненада единия сняг в час пик закъсах на кръстовище

От първата страница Гиславед-а евро фрост 5, е най-сериозната гума. Има обаче тънък и мек борд, и трябва да си внимателен с ронливият като вафла асфалт и по-големите дупки / шахти. Няма даимаш грижи с нея.
От втората страница в в бюджета ти гледам влиза Близак ЛМ32, и Файърстон-а 2Ево.. Близак-а е страхотен, интересно с какъв дот ще е партидата с намалението. Файърстоуна W. 2 Ево, е мн. здрав борд и мн. надежден протектор. Имам двама познати много доволни от него, единия даже ходи из родопите в най-големия сняг. Обмислях такива миналата година (Октомври - Ноември някъде), но точно в Диана ги нямаше вече, и взех Pirelli Snowcontrol 3 най-пресен дот - от септември 2014.
Доколкото знам производството на гуми е целгодишно, не се безпокой. Убеден съм знаят как да ги съхраняват, а и имай в предвид, че колегата който спомена че са покрити с филм който ги запазва, ами има нещо такова. Не знам дали по бюджетните марки/производства използват подобни технологии, но когато купувах Пирели-то ми се видя една идея по- твърдо на пипане... където и да съм разглеждал нови гуми, винаги пирели-тата са били една идея по-твърди
. А на всички сериозни тестове - мн.добри.. Чудно ми беше как ли го правят. Монтираха ги, и след 5-10 минути каране и се оказа че са станали адски МЕКИ на пипане..
Такива останаха цяла зима. Казаха ми, че по някакъв начин правят гумата да е в точно такова състояние когато е излязла от производство и не е карана, за да се минимизират процесите на стареене по време на съхранението. И почти веднага след старт-а на експлоатацията им - стават Ок.
Има някакъв Дънлоп SP 4D маалко над бюджета ти, ако успееш - няма да съжаляваш.
От втората страница в в бюджета ти гледам влиза Близак ЛМ32, и Файърстон-а 2Ево.. Близак-а е страхотен, интересно с какъв дот ще е партидата с намалението. Файърстоуна W. 2 Ево, е мн. здрав борд и мн. надежден протектор. Имам двама познати много доволни от него, единия даже ходи из родопите в най-големия сняг. Обмислях такива миналата година (Октомври - Ноември някъде), но точно в Диана ги нямаше вече, и взех Pirelli Snowcontrol 3 най-пресен дот - от септември 2014.
Доколкото знам производството на гуми е целгодишно, не се безпокой. Убеден съм знаят как да ги съхраняват, а и имай в предвид, че колегата който спомена че са покрити с филм който ги запазва, ами има нещо такова. Не знам дали по бюджетните марки/производства използват подобни технологии, но когато купувах Пирели-то ми се видя една идея по- твърдо на пипане... където и да съм разглеждал нови гуми, винаги пирели-тата са били една идея по-твърди

Има някакъв Дънлоп SP 4D маалко над бюджета ти, ако успееш - няма да съжаляваш.

Да изкажа и аз мнение , специялно от Дияна като нищо ще се опитат да ти пробутат гуми на 2-3 години
. Аз старата колица съм я карал с нови корморан от там и са пълна скръб а бяха супер меки и с пресен дот . Да не споменавам че ги качвам на колата не когато паднат температурите а когато падне снегът и задържи
след като се позатопли януари-февруари ги свалям, измивам опаковам в найлони и хоп и мазето.. и по този начин след има няма 2 сезона и 7-8 к. км. са станали на дърво.
От друга страна към настоящата колица имам бунус едни GISLAVED с дот около 2002г. и си търкалям с тях 2-ра зима, като в момента с тях съм по проходим от колкото с корморан на 2 години. Така че съм с 2-ръце за GISLAVED , съотношение цена-качество

От друга страна към настоящата колица имам бунус едни GISLAVED с дот около 2002г. и си търкалям с тях 2-ра зима, като в момента с тях съм по проходим от колкото с корморан на 2 години. Така че съм с 2-ръце за GISLAVED , съотношение цена-качество

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Добре до тук добре се заформи темата и доста хора изказаха мнения. Какво ви е мнението за различни предни и задни гуми?
Евентуално да кажем
2 такива http://diana-ltd.com/tire?1789
2 такива http://diana-ltd.com/tire?1571
Препоръчахте ми ги и двата модела. Гиславеда изглежда с доста по- агресивен грайфер, което ми е идеята, но знам ли? Разбрах, че е с по-тънък борд, но аз съм свикнал да карам внимателно с летните гуми и джанти, но пък зимата човек е по-склонен към издевателства на снега
предполагам няма да прави балони от всяка дупка... Пък и може този проблем да е елиминиран?
Евентуално да кажем
2 такива http://diana-ltd.com/tire?1789
2 такива http://diana-ltd.com/tire?1571
Препоръчахте ми ги и двата модела. Гиславеда изглежда с доста по- агресивен грайфер, което ми е идеята, но знам ли? Разбрах, че е с по-тънък борд, но аз съм свикнал да карам внимателно с летните гуми и джанти, но пък зимата човек е по-склонен към издевателства на снега

Колко време мислиш да караш колата?
Ако е още 4 + години вземи continental ts850 или нокиан wr d3 примерно
Ако е по-малко, някакви други.
Идеята ми е такава, че на този размер цените между най-хубавите и най-калпавите гуми е малка. Ако ги караш повече време съвсем не се усеща.
Ако е още 4 + години вземи continental ts850 или нокиан wr d3 примерно
Ако е по-малко, някакви други.
Идеята ми е такава, че на този размер цените между най-хубавите и най-калпавите гуми е малка. Ако ги караш повече време съвсем не се усеща.
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Не знам дали си обърнал внимание, но пише, че гумите са с Дот над 3 години.
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4