Петна по колата?
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Петна по колата?
Здравейте, колеги.
Днес ми направи впечатление, че по предния капак, предния прозорец, тавана, задния прорец и по багажника имам някакви странни петънца.
Не мога точно да формулирам на какво приличат. Нещо като капки, точки от неизвестна прозрачна субстанция?!
Предния прозорец си играх половин час с препарат за прозорци и с нокти да ги чопля, но излизат супер трудно и ще ми трябва една седмица и две дузини нокти, защото са наистина доста упорити?!
Предположение 1: Някаква смола от дърво, под което бях спрял.
Предположение 2: Нещо като безцветен лак за нокти посипан от някой, който си мисли, че това място е негово. (мяза малко и на течен силикон)
По съм склонен да отхвърлям второто отколкото да го приемам, защото са доста различни и са малки големи да кажем 2мм до 7мм размер и някакси трябва някой цяла нощ да си е играл да пръска по колата?!
Снимка 1: (цък върху снимката за по-голяма)

Снимка 2: (цък върху снимката за по-голяма)

Дайте съвет как да я махна тая гняс, без да увредя боята? Мислех да я мина на безконтактно, защото то си е бая силна химия, но не знам дали ще помогне... Друг вариант, който мислех е с гореща вода да ги търкам някак?
Днес ми направи впечатление, че по предния капак, предния прозорец, тавана, задния прорец и по багажника имам някакви странни петънца.
Не мога точно да формулирам на какво приличат. Нещо като капки, точки от неизвестна прозрачна субстанция?!

Предния прозорец си играх половин час с препарат за прозорци и с нокти да ги чопля, но излизат супер трудно и ще ми трябва една седмица и две дузини нокти, защото са наистина доста упорити?!
Предположение 1: Някаква смола от дърво, под което бях спрял.
Предположение 2: Нещо като безцветен лак за нокти посипан от някой, който си мисли, че това място е негово. (мяза малко и на течен силикон)
По съм склонен да отхвърлям второто отколкото да го приемам, защото са доста различни и са малки големи да кажем 2мм до 7мм размер и някакси трябва някой цяла нощ да си е играл да пръска по колата?!
Снимка 1: (цък върху снимката за по-голяма)

Снимка 2: (цък върху снимката за по-голяма)

Дайте съвет как да я махна тая гняс, без да увредя боята? Мислех да я мина на безконтактно, защото то си е бая силна химия, но не знам дали ще помогне... Друг вариант, който мислех е с гореща вода да ги търкам някак?
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Re: Петна по колата?
По прозореца ок, ама по боята няма ли да и е*е мамито ?

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Най-малкото спри с препарата за прозорци и да чоплиш... и не пробвай с Meglio - няма да стане
ако можеш ги снимай да ги видим тия прозрачни петънца... но може да са от смола, да...
Гледам си от София - пиши един ЛС да се разберем да минеш през офиса и да ти дам нещо против тия "забележки"

Гледам си от София - пиши един ЛС да се разберем да минеш през офиса и да ти дам нещо против тия "забележки"

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Има две снимки в първия пост колега. 

- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
k.milanov написа:По прозореца ок, ама по боята няма ли да и е*е мамито ?![]()
С бензин нищо няма да и стане на боята

Можеш и с меглио да пробваш. Направо ме е изумявал тоя препарат какви неща чисти.

- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
Колега за София не зная, но в Плевен всяка втора кола е цялата в смола в последните няколко седмици, ужасно е...
При мен след нормална автомивка, било то на 5те мин аз да си я измия, или друг си се маха.
П.С: четох, че в Плевен дърветата са нападнати от някакви ужасни буболечки/ въшки и може и в това да се корени проблема, друга година не е било чак така
При мен след нормална автомивка, било то на 5те мин аз да си я измия, или друг си се маха.
П.С: четох, че в Плевен дърветата са нападнати от някакви ужасни буболечки/ въшки и може и в това да се корени проблема, друга година не е било чак така
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
CarPro TRIX от Mollov. Махнах подобно образувание на приятел от ML-a, а беше седяло над година и половина.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
TouringInternational написа:П.С: четох, че в Плевен дърветата са нападнати от някакви ужасни буболечки/ въшки и може и в това да се корени проблема, друга година не е било чак така
Мииналото лято няхам такъв проблем, но е възможно да е някаква гадинка по дърветата.

stocky написа:CarPro TRIX от Mollov. Махнах подобно образувание на приятел от ML-a, а беше седяло над година и половина.
Уговорихме се днес да мина през колегата да пробвал с някакъв препарат, предполагам става въпрос за този.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Акрила е тотално л@йно, когато става дума за издръжливост... съвсем нормално ти е "реагирала" на действията... факт е, че лесно се полира, а ако се пази с разни препарати може и да задържа визията за по-дълго време (а не да матира сравнително бързо) 

напръскай мястото с wd40, изчакай 2-3 мин да попие и с едно парцалче ще падне 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ако си от софия ми пиши лс да пробваме с един спрей на 3м, досега не съм намерил нещо да му устои и няма последствия за боята
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
stocky написа:CarPro TRIX от Mollov. Махнах подобно образувание на приятел от ML-a, а беше седяло над година и половина.
Пробвахме го днес и нямаше резултат

doomy525 написа:напръскай мястото с wd40, изчакай 2-3 мин да попие и с едно парцалче ще падне
И с вд пробвах, резултат 0

Останаха вариантите с бензин и кореселин, но ме е страх за боята.
Днеска я търкахме с колегата Mollov и той не е виждал толкова упорита ГНЯС

Обмислям утре да напръскам петната с този ТРИКС за 3-4 минути да ги оставя и на автомивка от близо с водоструйката.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
От близо с пароструйка отново еб@ваш мамата на лака 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Отговора на загадката се казва бензин, или кореселин, но без много усилия и голямо количество.
Лакът държи на тези неща, все пак не е боядисвана вчера и се е втвърдил добре отдавна.

Лакът държи на тези неща, все пак не е боядисвана вчера и се е втвърдил добре отдавна.

49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4