Реглаж на фарове?
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Реглаж на фарове?
Здравейте.
Вчера смених водачите на 39-ката и полирах и измих фаровете и лупите.Сега ще ги монтирам на колата и се чудя къде да отида да ми ги регулират хубаво та да не светят на 2м пред колата или пък да заслепявам насрещното движение.
Знам,че мога и сам да си ги регулирам довечера,но ми се иска да се настроят перфектно.
Ако някой е правил тази процедура в София и е останал доволен ще съм му благодарен ако сподели къде
Вчера смених водачите на 39-ката и полирах и измих фаровете и лупите.Сега ще ги монтирам на колата и се чудя къде да отида да ми ги регулират хубаво та да не светят на 2м пред колата или пък да заслепявам насрещното движение.
Знам,че мога и сам да си ги регулирам довечера,но ми се иска да се настроят перфектно.
Ако някой е правил тази процедура в София и е останал доволен ще съм му благодарен ако сподели къде

Re: Реглаж на фарове?
Не съм убеден че ще станат перфектно на стенд. Миналата година и аз точно заради това отидох на сервиз. Машината беше много добра, реглажа стана перфектно (всичко според заводските стойности) и като тръгнах вечерта късите светеха като дълги. За мен вече друго освен стената и рулетката няма. Може нещо да сме объркали, но не си ли го направиш сам...
- AVK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: Porsche Carrera GT
Пролетта правих същата процедура. Отидох да ми ги регулират в Овърдрайв и останах изключително доволен 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
AVK написа:Пролетта правих същата процедура. Отидох да ми ги регулират в Овърдрайв и останах изключително доволен
Много ми е далече овър драйв

Сега си играх малко на тъмно в гаража и мисля,че няма да са трагедия нощно време,но си искам да се регулират качествено.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
и все пак ако решиш да си ги регулираш сам, преди години един колега беше правил шаблон, по който да ги регулираш. потърси из форума и ще намериш темата (май беше в Е36 раздела).

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
По местата където извършват технически прегледи срещу 5-10 лева не регулират ли ? Понеже веднъж в Бургас съм ходил и там с едно огледало под някакъв ъгъл ми ги пипаха 

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Не съм срещал до сега сервиз където да ги настоят перфектно. Много мои приятели ми се хвалеха че за 10лв им ги направили идеални, а като се кача в колата се хващам за главата!
Настройката е елементарна и с малко четене в нета и една стена, всеки може да си я направи. Естествено почти винаги като излезете след това на реален прав път се налага лека корекция. Това е нормално. 1 см. отклонение на стената се равнява на поне 10 метра разлика в далечина на пътя! Освен това повечето машини за настройка на фарове, реално следят само ъгъла на наклон на снопа, което прави машината много зависима от височината на автомобила. Фактор който не се взема в предвид при настройката. И това според мен са причините по сервизите настройките да не стават!
Настройката е елементарна и с малко четене в нета и една стена, всеки може да си я направи. Естествено почти винаги като излезете след това на реален прав път се налага лека корекция. Това е нормално. 1 см. отклонение на стената се равнява на поне 10 метра разлика в далечина на пътя! Освен това повечето машини за настройка на фарове, реално следят само ъгъла на наклон на снопа, което прави машината много зависима от височината на автомобила. Фактор който не се взема в предвид при настройката. И това според мен са причините по сервизите настройките да не стават!
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
Спираш колата на не осветен прав участък от пътя,палиш късите изваждаш буксата на единия да не свети, и започваш да регулираш светещия, както ти е кеф.И те така с останалите три фара.После отиваш да изпиеш парите дето си отделил за реглаж на фаровете

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
chiko написа:Спираш колата на не осветен прав участък от пътя,палиш късите изваждаш буксата на единия да не свети, и започваш да регулираш светещия, както ти е кеф.И те така с останалите три фара.После отиваш да изпиеш парите дето си отделил за реглаж на фаровете![]()
![]()
С 10 кинта ще препия

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
(bubsa) написа:...но не знам дали извинградско няма да дразнят насрещните коли.
Мисля че не е трудно да видиш сам къде ти се пада светлинния сноп и да си отговориш сам на този въпрос.
Ето тук колегата много добре е показал как трябва да изглежда позицията на снопа на пътя

Копирано от тук: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... c#p2667872
Кога се пише "И" и кога "Й"
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Наясно съм.Аз си ги регулирах на един паркинг със кантон накрая и резултата е сходен с този от снимката.
- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
(bubsa) написа:chiko написа:Спираш колата на не осветен прав участък от пътя,палиш късите изваждаш буксата на единия да не свети, и започваш да регулираш светещия, както ти е кеф.И те така с останалите три фара.После отиваш да изпиеш парите дето си отделил за реглаж на фаровете![]()
![]()
С 10 кинта ще препияСега съм ги нагласил и светят хубаво,но не знам дали извинградско няма да дразнят насрещните коли.Другата седмица все пак ще отида до някой сервиз да ги погледнат.
Литър домашарка и някаква шарпана от денонощния

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
(bubsa) написа:Наясно съм.Аз си ги регулирах на един паркинг със кантон накрая и резултата е сходен с този от снимката.
Ми ти значи си патрон! Ако кът-оффа ти е под нивото на очите на насрещните водачи, значи няма да ги заслепяваш.
14 мнения
• Страница 1 от 1