Реглаж на фарове?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Реглаж на фарове?

Мнение от (bubsa) » 22 Авг 2015, 9:02

Здравейте.
Вчера смених водачите на 39-ката и полирах и измих фаровете и лупите.Сега ще ги монтирам на колата и се чудя къде да отида да ми ги регулират хубаво та да не светят на 2м пред колата или пък да заслепявам насрещното движение.
Знам,че мога и сам да си ги регулирам довечера,но ми се иска да се настроят перфектно.

Ако някой е правил тази процедура в София и е останал доволен ще съм му благодарен ако сподели къде :bchug:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Реглаж на фарове?

Мнение от spirco » 22 Авг 2015, 9:17

Не съм убеден че ще станат перфектно на стенд. Миналата година и аз точно заради това отидох на сервиз. Машината беше много добра, реглажа стана перфектно (всичко според заводските стойности) и като тръгнах вечерта късите светеха като дълги. За мен вече друго освен стената и рулетката няма. Може нещо да сме объркали, но не си ли го направиш сам...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: Porsche Carrera GT

Мнение от AVK » 22 Авг 2015, 12:04

Пролетта правих същата процедура. Отидох да ми ги регулират в Овърдрайв и останах изключително доволен :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 22 Авг 2015, 13:53

AVK написа:Пролетта правих същата процедура. Отидох да ми ги регулират в Овърдрайв и останах изключително доволен :bowdown:

Много ми е далече овър драйв :confused: Ако има нещо в централната или западната част на София ще е идеално.
Сега си играх малко на тъмно в гаража и мисля,че няма да са трагедия нощно време,но си искам да се регулират качествено.

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 23 Авг 2015, 0:09

и все пак ако решиш да си ги регулираш сам, преди години един колега беше правил шаблон, по който да ги регулираш. потърси из форума и ще намериш темата (май беше в Е36 раздела).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 24 Авг 2015, 14:32

в Друмник на България ми взеха 10-15лв миналата година
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 24 Авг 2015, 17:39

По местата където извършват технически прегледи срещу 5-10 лева не регулират ли ? Понеже веднъж в Бургас съм ходил и там с едно огледало под някакъв ъгъл ми ги пипаха :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 24 Авг 2015, 18:48

Не съм срещал до сега сервиз където да ги настоят перфектно. Много мои приятели ми се хвалеха че за 10лв им ги направили идеални, а като се кача в колата се хващам за главата!
Настройката е елементарна и с малко четене в нета и една стена, всеки може да си я направи. Естествено почти винаги като излезете след това на реален прав път се налага лека корекция. Това е нормално. 1 см. отклонение на стената се равнява на поне 10 метра разлика в далечина на пътя! Освен това повечето машини за настройка на фарове, реално следят само ъгъла на наклон на снопа, което прави машината много зависима от височината на автомобила. Фактор който не се взема в предвид при настройката. И това според мен са причините по сервизите настройките да не стават!
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 34 със субтитри !!!
Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Мнение от chiko » 24 Авг 2015, 21:20

Спираш колата на не осветен прав участък от пътя,палиш късите изваждаш буксата на единия да не свети, и започваш да регулираш светещия, както ти е кеф.И те така с останалите три фара.После отиваш да изпиеш парите дето си отделил за реглаж на фаровете :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 24 Авг 2015, 22:24

chiko написа:Спираш колата на не осветен прав участък от пътя,палиш късите изваждаш буксата на единия да не свети, и започваш да регулираш светещия, както ти е кеф.И те така с останалите три фара.После отиваш да изпиеш парите дето си отделил за реглаж на фаровете :mhihi: :mhihi: :mhihi:

С 10 кинта ще препия :mhihi: Сега съм ги нагласил и светят хубаво,но не знам дали извинградско няма да дразнят насрещните коли.Другата седмица все пак ще отида до някой сервиз да ги погледнат.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 25 Авг 2015, 0:34

(bubsa) написа:...но не знам дали извинградско няма да дразнят насрещните коли.

Мисля че не е трудно да видиш сам къде ти се пада светлинния сноп и да си отговориш сам на този въпрос.
Ето тук колегата много добре е показал как трябва да изглежда позицията на снопа на пътя
Изображение
Копирано от тук: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... c#p2667872
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 25 Авг 2015, 6:35

Наясно съм.Аз си ги регулирах на един паркинг със кантон накрая и резултата е сходен с този от снимката.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 34 със субтитри !!!
Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Мнение от chiko » 25 Авг 2015, 9:22

(bubsa) написа:
chiko написа:Спираш колата на не осветен прав участък от пътя,палиш късите изваждаш буксата на единия да не свети, и започваш да регулираш светещия, както ти е кеф.И те така с останалите три фара.После отиваш да изпиеш парите дето си отделил за реглаж на фаровете :mhihi: :mhihi: :mhihi:

С 10 кинта ще препия :mhihi: Сега съм ги нагласил и светят хубаво,но не знам дали извинградско няма да дразнят насрещните коли.Другата седмица все пак ще отида до някой сервиз да ги погледнат.

Литър домашарка и някаква шарпана от денонощния :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 25 Авг 2015, 10:47

(bubsa) написа:Наясно съм.Аз си ги регулирах на един паркинг със кантон накрая и резултата е сходен с този от снимката.

Ми ти значи си патрон! Ако кът-оффа ти е под нивото на очите на насрещните водачи, значи няма да ги заслепяваш.

Назад към Извън Темата