Бокс или ММА
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Бокс или ММА
Здравейте, нещо ме е ударила спортната вълна и ми се тренира нещо. Тъй като нямам влечение към други спортове освен бойните се чудя дали да започна да тренирам бокс или ММА? Като предварително искам да кажа, че няма да ставам БАТКА и да малтретирам хората по улиците, тренира ми се за удоволствие и форма. Та може ли някой запознат да ми обясни разликите в тренировките и пллюсовете и минусите им за да се спра на нещо? 

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Re: Бокс или ММА
Помисли и върху кик-бокса! Един приятел почна минлата година и е доста доволен, защото тренира цялото тяло също. Според мен трябва да сравняваш него и ММА, защото в чистия бокс краката не са голям фактор. Важни са, но само пружиниране и бързи стъпки не мисля че са нещо кой знае какво. Докато при другите спорта два разтягаш, натоварваш, тренираш бързина и т.н.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
Стига бе, във бокса краката са супер важни това ти определя движението по ринга и техниката на ударите, също и силата която ще успееш да вкараш в ударът. Краката се натоварват предостатъчно в боксовата тренировка всичко е движение. Обаче- да няма да тренираш ритница в главата и не е необходимо да си супер разтегнат, защото няма да правиш никавки кикове и да усукваш толкова много тялото.
Ето някои от причините да не тренирам спортове с кикове- много си контузвам краката докато усвоя техниките правилно, а да куцам често не е оферта спрямо стила ми на живот, другото много съм дървен в краката и ми трябва дооста разтягане, последното не съм много лекичък. Иначе всеки е различен и да си преценява за себеси
ММА или Бокс, ходил съм на няколко ММА тренировки, там се тринира доста ground game. Ако те влече повече "екшънът" с ударите определено в ММА-а ще си по раздвоен и техниките които ще ползваш ще са с една идея ориентирани към това да повалиш противника (това зависи и до това къде тренираш). Минус на ММА-а според мен е че ако искаш да си добър си трябва доста ходене и отдаване на спорта, защото учиш "материал" от доста спортове и си трябва време да го усвоиш качествено. Всичко под 3-4 тренировки на седмица - не бих подхванал ММА. Искам да подчертая, че всичко е собствено мнение и не задължавам никой с него, всеки си решава според стила му на живот
Ето някои от причините да не тренирам спортове с кикове- много си контузвам краката докато усвоя техниките правилно, а да куцам често не е оферта спрямо стила ми на живот, другото много съм дървен в краката и ми трябва дооста разтягане, последното не съм много лекичък. Иначе всеки е различен и да си преценява за себеси

ММА или Бокс, ходил съм на няколко ММА тренировки, там се тринира доста ground game. Ако те влече повече "екшънът" с ударите определено в ММА-а ще си по раздвоен и техниките които ще ползваш ще са с една идея ориентирани към това да повалиш противника (това зависи и до това къде тренираш). Минус на ММА-а според мен е че ако искаш да си добър си трябва доста ходене и отдаване на спорта, защото учиш "материал" от доста спортове и си трябва време да го усвоиш качествено. Всичко под 3-4 тренировки на седмица - не бих подхванал ММА. Искам да подчертая, че всичко е собствено мнение и не задължавам никой с него, всеки си решава според стила му на живот

То ММА е Mixed Martial Arts... лошото е че в БГ обикновенно миксират нищо с нищо (нямат подготовка по никое бойно изкуство) и резултата не е впечатляващ.
Бокса не е бойно изкуство, кикбокса също.
И двете са европейски опит да се даде бързопостижим резултат. Ако не гониш резултат освен физическо натоварване всичките стават. Ако искаш някакъв сериозно натрупване на знания и умения се насочи към нещо което е изкуство... Въпрос на гледна точка. А ако някога бойното изкуство го изучиш до съвършенство може да пробваш да го миксираш, най-добре с друго бойно изкуство.
Поздрави!
И двете са европейски опит да се даде бързопостижим резултат. Ако не гониш резултат освен физическо натоварване всичките стават. Ако искаш някакъв сериозно натрупване на знания и умения се насочи към нещо което е изкуство... Въпрос на гледна точка. А ако някога бойното изкуство го изучиш до съвършенство може да пробваш да го миксираш, най-добре с друго бойно изкуство.
Поздрави!
Добре, предложете някоя място, на което бих могъл да се запиша за ММА? Нещо сайт, цена, програма? Рових из интернет, но нищо конкретно не мога да намеря, а и предпочитам някой който вече е пробвал дадено място.
teao написа:То ММА е Mixed Martial Arts... лошото е че в БГ обикновенно миксират нищо с нищо (нямат подготовка по никое бойно изкуство) и резултата не е впечатляващ.
Поздрави!
+1
Щом искаш удоволствие и форма се запиши на бокс. Преди години тренирах и се чувствах прекрасно.
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
А защо не тичане, плуване, колоездене, планинско бягане... ако си за удоволствие и форма де.
За ММА-то teao го каза много правилно.... не може един ден да се събудиш и да започнеш да тренираш ММА
.
При бокса трябва да си доста умел с краката и с добре преценено лично тегло, иначе казано - не може да си 120кг, да се събудиш един ден и да влезеш в боксовата зала. То може ама ще е все едно слон-часовникар.
Успех от мен и първо се вкарай в кондиция па после мисли за спортовете в, които искаш да се включиш.
За ММА-то teao го каза много правилно.... не може един ден да се събудиш и да започнеш да тренираш ММА

При бокса трябва да си доста умел с краката и с добре преценено лично тегло, иначе казано - не може да си 120кг, да се събудиш един ден и да влезеш в боксовата зала. То може ама ще е все едно слон-часовникар.
Успех от мен и първо се вкарай в кондиция па после мисли за спортовете в, които искаш да се включиш.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
Благодаря за мненията.
Замисляйки се по-дълбоко от фитнеса съм се удървИл малко, а ММА е спорт за "жилки" и май освен да ми се смеят друго няма да направа. Сега след въпроса, тъй като знам, че тренировките по бокс са много интензивни и изморяващи ще се стопя ли много от тях? Не, че съм някой Хълк ама и малкото, което съм постигнал да не изглеждам като скелет (както съм генетично) ми е на сърце и не бих желал да съм с телосложението на жена ми ?

Замисляйки се по-дълбоко от фитнеса съм се удървИл малко, а ММА е спорт за "жилки" и май освен да ми се смеят друго няма да направа. Сега след въпроса, тъй като знам, че тренировките по бокс са много интензивни и изморяващи ще се стопя ли много от тях? Не, че съм някой Хълк ама и малкото, което съм постигнал да не изглеждам като скелет (както съм генетично) ми е на сърце и не бих желал да съм с телосложението на жена ми ?

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Ако искаш да тренираш за тонус, бокс е най-добре да започнеш. Ако искаш да станеш "мастър", първо отиваш на бокс, след две години на кик-бокс, след още една на самбо/борба свободен стил... И ето ти ММА, а нивото ти ще е доста над другите. Боксът и борбата са сред на-интензивните спортове, така че е неизбежно в началото да върнеш назад с теглото като цяло... Впоследствие сам ще си нагодиш хранителния режим и теглото ще започне да се връща.
Стана ми чудно, от бокса може ли да се покачи мускулна маса на опрвделени групи мускули както при плувци, футболисти и тн. или може да се ъпгрейдне само силата, издражливоста и бързината?
Също така от скоро се интересувам и от вредите от спорта върху ставите и искам да питам бокса ли им вреди повече или бодибилдинга с нормални човешки тежести, не като тези на културистите?
Също така от скоро се интересувам и от вредите от спорта върху ставите и искам да питам бокса ли им вреди повече или бодибилдинга с нормални човешки тежести, не като тези на културистите?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Интересна и полезна тема,аз със бойните спортове съм много на Вие,та нищо не мога да коментирам
,но ако се чудиш дали искаш фукнционалност,бързина,истинска сила и издръжливост,не е фитнеса твоя спорт (да не ми се нахвърлите,лично мнение
)

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Колега предлагам ти свободна борба,това е най-добрата основа ще станеш як,бърз,силен,издръжлив и експлозивен.Ако започнеш мма след като си начинаещ,ще ти дойде прекалено много информация,защото всеки ден се тренира различно.Примерно първи ден граплинг,втори ден бокс-борба,трети ден само в стойка(кик-бокс,муай тай) и така нататък.Следващата седмица като трябва да преговаряш ключове ще се чудиш кой крак и коя рака отдолу коя отгоре абе мазало.Другия вариант е бойно самбо има удари с крака,ръце и с глава.Хубави хвърляния,захвати и ключове,абе много мъжки спорт казвам го като състезател и не случайно мисля че е единствения боен спорт при който няма състезание за различни възрастови групи,а е само мъже.
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Бокса е олимпийски спорт от толкова години,а ММА е някакъв пълен шит!Ако ше се тренира нещо,да е бой в стойка,а не кръчмарски селски боища по земята.Всеки си има вкус,а съм за Кикбокс или Муай Тай...

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Я кажете за бокс в София къде може да се ходи, че като се прибера искам нещо такова...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3