Пътуване София - Рим + паркиране
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Пътуване София - Рим + паркиране
Здравейте,
така и така сме се наканили и на 25ти този месец мислим да потеглим към Рим.Маршрута е София - Любляна - Венеция - Рим (няколко дни там) - Флоренция и малко обиколка из Тоскана.
Главното ми притеснение е паркирането в Рим.Повечето хотели ,които гледаме (все пак не гледаме 4 и 5 звездни) имат бележка тип "обществен паркинг на близко,възможна такса" или частен паркигн 30евр на ден.Това,което гледаме е около Термини,та някой с опит може ли да сподели къде да се оглеждам за паркинг за 3-4дни и да не е 30евр на ден,всякакви съвети относно паркиране и движение ,ще са добре дошли...знам че не трябва просто да преминавам LTZ зоната
така и така сме се наканили и на 25ти този месец мислим да потеглим към Рим.Маршрута е София - Любляна - Венеция - Рим (няколко дни там) - Флоренция и малко обиколка из Тоскана.
Главното ми притеснение е паркирането в Рим.Повечето хотели ,които гледаме (все пак не гледаме 4 и 5 звездни) имат бележка тип "обществен паркинг на близко,възможна такса" или частен паркигн 30евр на ден.Това,което гледаме е около Термини,та някой с опит може ли да сподели къде да се оглеждам за паркинг за 3-4дни и да не е 30евр на ден,всякакви съвети относно паркиране и движение ,ще са добре дошли...знам че не трябва просто да преминавам LTZ зоната

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Пътуване София - Рим + паркиране
Питай хотела където ще отседнете, там знаят най - добре.
Паркирането е скъпо удоволствие, особено в европейските столици.
Паркирането е скъпо удоволствие, особено в европейските столици.

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
В Рим паркингите масово са проблем. И работното им време е странно и поради градоустройствени ограничения са супер малки и трябва да си оставиш ключа на колата, за да я разместват, запушват и т.н. По спомен аз плащах 24евро на денонощие, т.е цената си е там някъде. С 300 зора ги убедих, че няма да ми трябва колата и се разбрахме в точен ден и час да отида да си я взема, за да не оставям ключа и я натъпкахме в дъното на паркинга. Наистина най-добре е от хотела да ти препоръчат нещо сигурно наоколо, но задължително уговори работното време, за да не останеш неприятно изненадан. Маршрутът съм го пътувал два пъти, така че ако още нещо те интересува - насреща съм 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Gqbriel написа:Здравейте,
Това е един от любимите ми маршрути точно, както си го описал. Бих препоръчал да отделиш повече време из Тоскана, има какво да се види - Сан Джиминяно, Волтера, Сиена, Флоренция прекарвали сме седмица там без да ми омръзне. В Рим паркингите са драматични, ние си наехме бунгало / вила във къмпинг Roma точно заради това и 1во беше доста приятно, 2ро на три спирки с метрото и 3то колата не я пипмнахме, честно казано само за Рим от цяла Европа съм срещал подобна драма.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Както колегата е подсказал, паркира се колата някъде около или в началото на Рим, на обществен паркинг и с градският транспорт шпориш из града.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Taruno написа:Gqbriel написа:Здравейте,
Това е един от любимите ми маршрути точно, както си го описал. Бих препоръчал да отделиш повече време из Тоскана, има какво да се види - Сан Джиминяно, Волтера, Сиена, Флоренция прекарвали сме седмица там без да ми омръзне. В Рим паркингите са драматични, ние си наехме бунгало / вила във къмпинг Roma точно заради това и 1во беше доста приятно, 2ро на три спирки с метрото и 3то колата не я пипмнахме, честно казано само за Рим от цяла Европа съм срещал подобна драма.
Общо взето вече резервирахме всички хотели...в Рим намерихме едно хотелче,което е недалече от центъра има си и транспорт пише,че има безплатен паркинг,гледайки на МАПС-а е с белите линии около мястото,все ще я намърдам и няма да я пипам 3 дни ...общо взето след Рим сме - Сиена - Сан Джимияно - Лука - Флоренция и след това на обратно ...
Като цяло за Тоскана 4 дни и 4 дни за Рим - за повече просто няма ,та дайте интересни места за хапване или задължително посещаване по път,като цяло сме страшни почитатели на Италиянската кухня и винско

Сега остава да намеря един широкоъгълен обектив само,че с GoPro-то само за широкоъгълни няма да го бъде

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
6 мнения
• Страница 1 от 1