Регистрация и отписване от данъчното
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Регистрация и отписване от данъчното
В началото на лятото регистрирах една кола, и отписах друга в КАТ Бургас.До данъчното не успях да стигна заради доста перипети с регистрацията и естеството на работата ми.Сега ми тегнат няколко въпроса на главата:
1.Вече интегрирана ли е тази система с която си спестяваш разходката до данъчното и колата ти се вписва и там автоматично.(от КАТ ми обясниха ,че работи ,но от познати чувам че е пусната в експлоатация само в София) - Има ли вариант да проверя електронно?
2.От отписаната кола ми остана големия талон, както си е перфориран с датата-Каква е процедурата по отписването и има ли някакви санкции за закъснението.
Ясно е ,че е трябвало да успея да си отделя време и за това, но не съм го направил.Искам само да се информирам какво ме очаква...
Благодаря ви предварително.
1.Вече интегрирана ли е тази система с която си спестяваш разходката до данъчното и колата ти се вписва и там автоматично.(от КАТ ми обясниха ,че работи ,но от познати чувам че е пусната в експлоатация само в София) - Има ли вариант да проверя електронно?
2.От отписаната кола ми остана големия талон, както си е перфориран с датата-Каква е процедурата по отписването и има ли някакви санкции за закъснението.
Ясно е ,че е трябвало да успея да си отделя време и за това, но не съм го направил.Искам само да се информирам какво ме очаква...
Благодаря ви предварително.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Re: Регистрация и отписване от данъчното
От началото на 2015 е интегрирана.
Бракувах кола без да я отписвам понеже не беше записвана. Та след 2 месеца, не само разбраха, че трябва да плащам за последните 5 години ами, че 16-ката е станала легално 20-ка в КАТ.
Безплатните вечери са на привършване.
Бракувах кола без да я отписвам понеже не беше записвана. Та след 2 месеца, не само разбраха, че трябва да плащам за последните 5 години ами, че 16-ката е станала легално 20-ка в КАТ.
Безплатните вечери са на привършване.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
В София,вчера бях в община Слатина колите които съм регистрирал 2015г всичките ги имаше в данъчното записани автоматично. Та им платих данъците. Отписването обаче нещо не им работи,та го правих на място.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
В София имаха проблем с въпросната система преди няколко месеца- софтуерен беше и не функционираше коректно. Обаче след като колегите казват, че при тях нещата са отразени, предполагам е изчистено. За заличаването на автомобила от твоята партида отиди с договора, с който е прехвърлена собствеността. Спомен за санкция нямам, но мисля че не е редно да има такава, при положение, че е вменено задължение на новият собственик да я регистрира в двумесечен срок. Отделно няма как да е ощетен и фиска, тъй като при прехвърлянето данъците би следвало да са изчистени.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Както казаха колегите по-горе,от 1.1.2015 кат и даначното са свързани. Регистрираш кола в кат и инфото за отразява автоматично в общината. Свърши вече кола с трилитров мотор да се регистрира в данъчното като 316ка и данък 60-90 лв.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
В Монтана бачка - проверено! Нека други колеги кажат и за други области!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
В Дупница са вързани кат и даначното от началото на 2015, проверено. В София мисля ,че от 2014.
Бе не знам как са вързани, ама ми възпалиха нервите преди две седмици. Колата беше вкарана в системата, ама ремаркето го нямаше. Продадох го и чаках да излезе, за да му платя данъка. Отивам в община Триадица и любезно си показвам големия талон. Нататък е призлизително така:
- Добър ден, искам да си платя данъка на ремакето (показвам големия талон)
- Дайте ми доказателство, че вие сте собственик!
-
- Трябват ни документите, с които сте го регистрирали!
- Госпожо, всичко остана в КАТ.
- Идете и ни донесете копия!
-
- показвам пак големия талон и обяснявам, че аз съм собственик
- А вие знаете ли, ние какви ли не документи сме виждали!?!?!?
- Госпожо, аз не знам къде какво трябва да се прави. Аз имам документ за собственост и искам просто да си платя данъка. Купих чисто ново ремарке в Холандия, карах го там и го докарах тук. На митницата в Калотино попълниха някакви документи и те си останаха там.
- Донесете ми копие от митническа декларация!
–
Госпожо, аз доколкото знам Холандия и бг са в ЕС и митнически документи не се попълват при превоз на хора и стоки между двете страни.
Тук каката вади една дебела папка и започва да цитира някакви изисквания на КАТ за МПС. Аз обаче я застрелях с твърдението, че ремаркето не е "МПС" и щом е под 10 тона се купува и продава само с писмен договор, без нотариална проверка. Нататък:
- Дайте холандски документ за прозход!
- Госпожо! В Холандия ремаркетата са част от колата и не подлежат на регистрация. От магазина издават фактура и един сертификат, на който има само номера на шасито на ремаркето.
- Дайте този сертификат!
- Госпожо, той е в КАТ!
- Не ме интересува, донесете го!
- Госпожо, на него никъде не пише моето име. Аз нямам физически документ, че аз съм собственик. Имам копие от трансфера от дебитната карта и голям талон. Аз документ с неверно съдържание не мога да извадя!
- Не ме интересува!
Минахме на по-висока октава и аз потърсих шеф, който да има идея. Оказа се, че е в отпуск. Странно съвпадение. Детето отвън пита майка си "Тате защо вика?" Пак започам да обяснявам бавно:
- Госпожо, ремаркето в онази дива и нецивилизована част на Света е част от колата. То там не подлежи на регистрация и не се води никъде. Има един хвърчащ лист, на който са описани данните му и има номера на шасито му. В Холандия всяка кола има трети бял номер в багажника. Закачате ремаркето и този омер се слага на него. Той е същия, както и на колата. Аз имам голям и малък талон, издадени от КАТ. Имам този летящ лист от магазина, имам копие от трансфер за плащане. Никой и никъде не издава документ за собственост там и не мога да го нарисувам ...
Тук другата женица в стаята ме погледна и каза:
- Попълнете една декларация от купа там!
Попълних я и тя каза:
- 2.88лв, платете ги на каса!
- Това ли е всичко?
- Да!
- Благодаря ви, много сте любезна! Лек ден!
За няма и три лева 30 мин. ме правиха на маймуна в центъра на София.
Горното е малко резюме на цялата трагедия.
- Добър ден, искам да си платя данъка на ремакето (показвам големия талон)
- Дайте ми доказателство, че вие сте собственик!
-

- Трябват ни документите, с които сте го регистрирали!
- Госпожо, всичко остана в КАТ.
- Идете и ни донесете копия!
-

- А вие знаете ли, ние какви ли не документи сме виждали!?!?!?
- Госпожо, аз не знам къде какво трябва да се прави. Аз имам документ за собственост и искам просто да си платя данъка. Купих чисто ново ремарке в Холандия, карах го там и го докарах тук. На митницата в Калотино попълниха някакви документи и те си останаха там.
- Донесете ми копие от митническа декларация!
–

Тук каката вади една дебела папка и започва да цитира някакви изисквания на КАТ за МПС. Аз обаче я застрелях с твърдението, че ремаркето не е "МПС" и щом е под 10 тона се купува и продава само с писмен договор, без нотариална проверка. Нататък:
- Дайте холандски документ за прозход!
- Госпожо! В Холандия ремаркетата са част от колата и не подлежат на регистрация. От магазина издават фактура и един сертификат, на който има само номера на шасито на ремаркето.
- Дайте този сертификат!
- Госпожо, той е в КАТ!
- Не ме интересува, донесете го!
- Госпожо, на него никъде не пише моето име. Аз нямам физически документ, че аз съм собственик. Имам копие от трансфера от дебитната карта и голям талон. Аз документ с неверно съдържание не мога да извадя!
- Не ме интересува!
Минахме на по-висока октава и аз потърсих шеф, който да има идея. Оказа се, че е в отпуск. Странно съвпадение. Детето отвън пита майка си "Тате защо вика?" Пак започам да обяснявам бавно:
- Госпожо, ремаркето в онази дива и нецивилизована част на Света е част от колата. То там не подлежи на регистрация и не се води никъде. Има един хвърчащ лист, на който са описани данните му и има номера на шасито му. В Холандия всяка кола има трети бял номер в багажника. Закачате ремаркето и този омер се слага на него. Той е същия, както и на колата. Аз имам голям и малък талон, издадени от КАТ. Имам този летящ лист от магазина, имам копие от трансфер за плащане. Никой и никъде не издава документ за собственост там и не мога да го нарисувам ...
Тук другата женица в стаята ме погледна и каза:
- Попълнете една декларация от купа там!
Попълних я и тя каза:
- 2.88лв, платете ги на каса!
- Това ли е всичко?
- Да!
- Благодаря ви, много сте любезна! Лек ден!
За няма и три лева 30 мин. ме правиха на маймуна в центъра на София.
Горното е малко резюме на цялата трагедия.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
По-принцип някои от ремъркетата са освободени от данък!
Няколко години си минавам платформата която се води по талон /ремарке за автомобил/ и на пункта за ГТП ми казаха това ремарке минава преглед без данък и така вече 4 години... оня ден го минах отново.

Няколко години си минавам платформата която се води по талон /ремарке за автомобил/ и на пункта за ГТП ми казаха това ремарке минава преглед без данък и така вече 4 години... оня ден го минах отново.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
Драгослав написа:В Дупница са вързани кат и даначното от началото на 2015, проверено. В София мисля ,че от 2014.
В Дупница специално би трябвало да си работят заедно от много отдавна. И двете ми коли са си регистрирани в данъчното автоматично. Само данък съм плащал. Никога лично не съм регистрирал кола.
Едната 2008, другата 2013.
- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
Нищо не става от общинарите ако ще да ги свържат и с НАСА. Продадох мотор с кубатура 349 без нотариус с договор между мен и купувача, след което отивам в общината да го отпиша при което ми казват че не може било до 250 кубика без нотариална заверка били променили закона вече, търсиха в някакви тетрадки и закони накрая се обадиха по телефона на някакво гуру на тея работи в общината и то потвърди че е до 250 кубика. Звъня на новия собственик човека си мина в кат и ми донесе копия от талоните му на следващия ден. Отивам пак и заявявам че съм се опитал да накарам новия собственик да минеме сделката през нотариус, но той вече го е регистрирал и им връчвам талоните, при което същата служителка ми казва че не е толко компетента и ме праща при друга без да и казваме нищо да видиме дали щяло да мине. Естествено отписах го за 5 минути бързо и лесно, по принцип като купих мотора ми изпратиха покана да го регистрирам в общината та би трябвало след като съм го продал и е регистриран да привикат новия собственик да го регистрира следователно ще го отпишат от при мен. Обаче не посмях да пробвам отдавна си ги знам че са неадекватни 

Всички пътища водят към НАДИН 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
sixstraight написа: при което същата служителка ми казва че не е толко компетента и ме праща при друга без да и казваме нищо да видиме дали щяло да мине.

Малоумието е безкрайно в тия местенца ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Да не отварям нова тема... Продадох една кола и въпросът ми е - трябва ли, и къде евентулно трябва да отида, за да я отпиша - в КАТ и/или общината? Има ли някой с актуална информация? За София става въпрос.
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Vra4anin написа:И в двете - и в общината и в КАТ трябва да се ходи.
Деб@

А какви документи трябва да нося - договора, копие, щит

Мерси

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Vra4anin написа:И в двете - и в общината и в КАТ трябва да се ходи.
Само в КАТ се отива! Нали системата им е свързана с общината от 2015. Продадох миналия месец кола, с копие от договора за покупко-продажба се отива в деловодството на КАТ и ти дават една малка бележка, че са я отписали.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2