Регистрация и отписване от данъчното

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Регистрация и отписване от данъчното

Мнение от FuRoRR » 10 Сеп 2015, 21:02

В началото на лятото регистрирах една кола, и отписах друга в КАТ Бургас.До данъчното не успях да стигна заради доста перипети с регистрацията и естеството на работата ми.Сега ми тегнат няколко въпроса на главата:
1.Вече интегрирана ли е тази система с която си спестяваш разходката до данъчното и колата ти се вписва и там автоматично.(от КАТ ми обясниха ,че работи ,но от познати чувам че е пусната в експлоатация само в София) - Има ли вариант да проверя електронно?
2.От отписаната кола ми остана големия талон, както си е перфориран с датата-Каква е процедурата по отписването и има ли някакви санкции за закъснението.
Ясно е ,че е трябвало да успея да си отделя време и за това, но не съм го направил.Искам само да се информирам какво ме очаква...
Благодаря ви предварително.
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Регистрация и отписване от данъчното

Мнение от Lenco » 10 Сеп 2015, 22:24

От началото на 2015 е интегрирана.
Бракувах кола без да я отписвам понеже не беше записвана. Та след 2 месеца, не само разбраха, че трябва да плащам за последните 5 години ами, че 16-ката е станала легално 20-ка в КАТ.
Безплатните вечери са на привършване.
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 11 Сеп 2015, 7:49

В София,вчера бях в община Слатина колите които съм регистрирал 2015г всичките ги имаше в данъчното записани автоматично. Та им платих данъците. Отписването обаче нещо не им работи,та го правих на място.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 11 Сеп 2015, 8:32

В София имаха проблем с въпросната система преди няколко месеца- софтуерен беше и не функционираше коректно. Обаче след като колегите казват, че при тях нещата са отразени, предполагам е изчистено. За заличаването на автомобила от твоята партида отиди с договора, с който е прехвърлена собствеността. Спомен за санкция нямам, но мисля че не е редно да има такава, при положение, че е вменено задължение на новият собственик да я регистрира в двумесечен срок. Отделно няма как да е ощетен и фиска, тъй като при прехвърлянето данъците би следвало да са изчистени.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 11 Сеп 2015, 8:39

Както казаха колегите по-горе,от 1.1.2015 кат и даначното са свързани. Регистрираш кола в кат и инфото за отразява автоматично в общината. Свърши вече кола с трилитров мотор да се регистрира в данъчното като 316ка и данък 60-90 лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 11 Сеп 2015, 15:15

В Монтана бачка - проверено! Нека други колеги кажат и за други области!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 11 Сеп 2015, 15:22

В Дупница са вързани кат и даначното от началото на 2015, проверено. В София мисля ,че от 2014.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Сеп 2015, 9:03

Бе не знам как са вързани, ама ми възпалиха нервите преди две седмици. Колата беше вкарана в системата, ама ремаркето го нямаше. Продадох го и чаках да излезе, за да му платя данъка. Отивам в община Триадица и любезно си показвам големия талон. Нататък е призлизително така:
- Добър ден, искам да си платя данъка на ремакето (показвам големия талон)
- Дайте ми доказателство, че вие сте собственик!
- :shock:
- Трябват ни документите, с които сте го регистрирали!
- Госпожо, всичко остана в КАТ.
- Идете и ни донесете копия!
- :shock: - показвам пак големия талон и обяснявам, че аз съм собственик
- А вие знаете ли, ние какви ли не документи сме виждали!?!?!?
- Госпожо, аз не знам къде какво трябва да се прави. Аз имам документ за собственост и искам просто да си платя данъка. Купих чисто ново ремарке в Холандия, карах го там и го докарах тук. На митницата в Калотино попълниха някакви документи и те си останаха там.
- Донесете ми копие от митническа декларация!
:shock: Госпожо, аз доколкото знам Холандия и бг са в ЕС и митнически документи не се попълват при превоз на хора и стоки между двете страни.
Тук каката вади една дебела папка и започва да цитира някакви изисквания на КАТ за МПС. Аз обаче я застрелях с твърдението, че ремаркето не е "МПС" и щом е под 10 тона се купува и продава само с писмен договор, без нотариална проверка. Нататък:
- Дайте холандски документ за прозход!
- Госпожо! В Холандия ремаркетата са част от колата и не подлежат на регистрация. От магазина издават фактура и един сертификат, на който има само номера на шасито на ремаркето.
- Дайте този сертификат!
- Госпожо, той е в КАТ!
- Не ме интересува, донесете го!
- Госпожо, на него никъде не пише моето име. Аз нямам физически документ, че аз съм собственик. Имам копие от трансфера от дебитната карта и голям талон. Аз документ с неверно съдържание не мога да извадя!
- Не ме интересува!
Минахме на по-висока октава и аз потърсих шеф, който да има идея. Оказа се, че е в отпуск. Странно съвпадение. Детето отвън пита майка си "Тате защо вика?" Пак започам да обяснявам бавно:
- Госпожо, ремаркето в онази дива и нецивилизована част на Света е част от колата. То там не подлежи на регистрация и не се води никъде. Има един хвърчащ лист, на който са описани данните му и има номера на шасито му. В Холандия всяка кола има трети бял номер в багажника. Закачате ремаркето и този омер се слага на него. Той е същия, както и на колата. Аз имам голям и малък талон, издадени от КАТ. Имам този летящ лист от магазина, имам копие от трансфер за плащане. Никой и никъде не издава документ за собственост там и не мога да го нарисувам ...

Тук другата женица в стаята ме погледна и каза:
- Попълнете една декларация от купа там!
Попълних я и тя каза:
- 2.88лв, платете ги на каса!
- Това ли е всичко?
- Да!
- Благодаря ви, много сте любезна! Лек ден!

За няма и три лева 30 мин. ме правиха на маймуна в центъра на София.
Горното е малко резюме на цялата трагедия.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 14 Сеп 2015, 11:49

По-принцип някои от ремъркетата са освободени от данък! :yes:
Няколко години си минавам платформата която се води по талон /ремарке за автомобил/ и на пункта за ГТП ми казаха това ремарке минава преглед без данък и така вече 4 години... оня ден го минах отново.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 14 Сеп 2015, 12:54

Драгослав написа:В Дупница са вързани кат и даначното от началото на 2015, проверено. В София мисля ,че от 2014.

В Дупница специално би трябвало да си работят заедно от много отдавна. И двете ми коли са си регистрирани в данъчното автоматично. Само данък съм плащал. Никога лично не съм регистрирал кола.
Едната 2008, другата 2013.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 14 Сеп 2015, 20:49

Нищо не става от общинарите ако ще да ги свържат и с НАСА. Продадох мотор с кубатура 349 без нотариус с договор между мен и купувача, след което отивам в общината да го отпиша при което ми казват че не може било до 250 кубика без нотариална заверка били променили закона вече, търсиха в някакви тетрадки и закони накрая се обадиха по телефона на някакво гуру на тея работи в общината и то потвърди че е до 250 кубика. Звъня на новия собственик човека си мина в кат и ми донесе копия от талоните му на следващия ден. Отивам пак и заявявам че съм се опитал да накарам новия собственик да минеме сделката през нотариус, но той вече го е регистрирал и им връчвам талоните, при което същата служителка ми казва че не е толко компетента и ме праща при друга без да и казваме нищо да видиме дали щяло да мине. Естествено отписах го за 5 минути бързо и лесно, по принцип като купих мотора ми изпратиха покана да го регистрирам в общината та би трябвало след като съм го продал и е регистриран да привикат новия собственик да го регистрира следователно ще го отпишат от при мен. Обаче не посмях да пробвам отдавна си ги знам че са неадекватни :banghead:
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Сеп 2015, 12:53

sixstraight написа: при което същата служителка ми казва че не е толко компетента и ме праща при друга без да и казваме нищо да видиме дали щяло да мине.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Малоумието е безкрайно в тия местенца ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 25 Окт 2016, 19:41

Да не отварям нова тема... Продадох една кола и въпросът ми е - трябва ли, и къде евентулно трябва да отида, за да я отпиша - в КАТ и/или общината? Има ли някой с актуална информация? За София става въпрос.
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 25 Окт 2016, 20:10

Vra4anin написа:И в двете - и в общината и в КАТ трябва да се ходи.

Деб@ :ranting:
А какви документи трябва да нося - договора, копие, щит :mhihi: , друго..?
Мерси :bchug:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 25 Окт 2016, 20:27

Vra4anin написа:И в двете - и в общината и в КАТ трябва да се ходи.

Само в КАТ се отива! Нали системата им е свързана с общината от 2015. Продадох миналия месец кола, с копие от договора за покупко-продажба се отива в деловодството на КАТ и ти дават една малка бележка, че са я отписали.

Следваща

Назад към Извън Темата