Ray Ban - къде в София ?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Ray Ban - къде в София ?
Държиш ли да са точно Рейхан?
Че от много години не са bausch & lomb, а на някаква италианска фирмичка .
Сега видях,че Полароид имат абсолютно същия модел като форма и цената е делено на 3...

Че от много години не са bausch & lomb, а на някаква италианска фирмичка .
-ценовата политика им е останала,за качеството не съм сигурен..Аз си взех едни авиаторчета ,намалени от 300 на 260 ,но за околко година отстрани се вече олющени,третирам ги внимателно,единственото им триене там е при допира им с кожата ми,окачам ги понякога на тениската-нормално все пак..In 1999, Bausch & Lomb sold the brand to the Italian Luxottica Group for a reported $640 million

Сега видях,че Полароид имат абсолютно същия модел като форма и цената е делено на 3...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- buran
- Потребител
-
- Кара: Coupe & Touring
- Мечтае да кара: Alpina B4 Biturbo
- Детайли за колата: M52, M43
Такъв оторизиран магазин(оптика), може да намериш на бул. Витоша 35А а също и на ул. Граф Игнатиев 48
(да не споменавам името което може да се счита за реклама).
През август ги посетих и съм доволен.
за модел RB2132, цени от 215лв. до 325лв. (според цвета на рамката)
за модел RB2140, цени от 155лв. до 340лв. (според цвета на рамката), с ниската цена започват светлите цветове.
Успех

(да не споменавам името което може да се счита за реклама).
През август ги посетих и съм доволен.
за модел RB2132, цени от 215лв. до 325лв. (според цвета на рамката)
за модел RB2140, цени от 155лв. до 340лв. (според цвета на рамката), с ниската цена започват светлите цветове.
Успех

Последна промяна buran на 11 Сеп 2015, 11:01, променена общо 1 път
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Аз си взех едни авиаторчета ,намалени от 300 на 260 ,но за околко година отстрани се вече олющени
Аз също имам един Ray Ban, купуван от чужбина преди 3 години. Носил съм го само лятото и стъклата вече на нищо не приличат. Не знам каква е причината да започват да се лющат.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Купувал съм Рей бан от Италия, носих ги над 10 години и не мръднаха. Явно че качеството е паднало или има много ментета.
Мой приятел от Англия искаше да вземе от тук, каза че цените са двойни
Мой приятел от Англия искаше да вземе от тук, каза че цените са двойни

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Ами колега знам че казваш, че не искаш от нета, но оптика http://eyeshop.bg са много коректни и цените им са доста конкурентни, скочи пробвай си модела харесай си размер и си го поръчай от тях вече три модела си поръчвам винаги всичко е 6, а хората си ги поръчват от официалните внисители за България и изпращат с опция за преглед преди да платиш. Няча смисъл да си го харесаш в оптика да ти кажат "правим ви 20% намаление", а онлайн да са по-евтини.
Иначе тука какви коментари. - някаква италянска фирмичка. Луксотика произвеждат 1на трета от всички известни марки, благодарение на тях RB се върнаха към изцяло минерални стъкла, а от 2013та всички модели са и с антирефлексно покритие.
Иначе тука какви коментари. - някаква италянска фирмичка. Луксотика произвеждат 1на трета от всички известни марки, благодарение на тях RB се върнаха към изцяло минерални стъкла, а от 2013та всички модели са и с антирефлексно покритие.
- Bogat-Beden
-
-
Иначе тука е форум и има опасност да има коментари,които да не съвпадат със чуждо мнение,социализЪма си замина
Те и Кока Кола са една от най-големите фирми в света,ама какво произвеждат?Казвам лични впечатления ,олющиха се и това е..Купувал съм си ВерсачИ от Испания,понеже беше стар модела,чаках един месец доставка,и като дойдоха,рамките си бях окислени,там където са покрити от пластмаса (виждаше се,защото беше прозрачна).Ако бяха още на bausch & lomb ,със тенекиени стъкла ли щяха да са

Те и Кока Кола са една от най-големите фирми в света,ама какво произвеждат?Казвам лични впечатления ,олющиха се и това е..Купувал съм си ВерсачИ от Испания,понеже беше стар модела,чаках един месец доставка,и като дойдоха,рамките си бях окислени,там където са покрити от пластмаса (виждаше се,защото беше прозрачна).Ако бяха още на bausch & lomb ,със тенекиени стъкла ли щяха да са

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
На попа точно на ъгъла с графа има един магазин от който си купих преди година едни очила рей бан авиатор. Истински са и бяха доста намален,защото уж беше черен петък.Казвам уж,защото когато и да съм влизал там все пише-20 , 30 , 50 % . Взех ги за 210лв,а същите в мола на цариградско шосе са 365лв.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Bogat-Beden написа:Че от много години не са bausch & lomb, а на някаква италианска фирмичка . .
Предполагам се майтапиш за италианската Фирмичка

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Vra4anin написа:В едната оптика слагам и заспиват, удобни са ми и ме кефят. Отивам в другата оптика на долния етаж, слагам същите едно към едно (цвят, размер и т.н.) и в тази другата оптика ми стоят накриво (все едно са дефектни) и усещането за очила е много по-дискомфортно, а реално са същитеШах и мат. Или едните бяха дефектни или бяха менте.
Моите ги купих преди година от оптиката на последния етаж срещу Технополис, започнах да ги нося тази година, след като си счупих старите. Забелязах, че стоят леко накриво - не са неудобни, но аз виждам, че нещо не е съвсем наред. Разгледах ги и се оказа, че едната "опора" за носа е малко по-огъната от другата. Колега си взе подобен модел преди няколко месеца и са по същия начин несиметрично огънати. Моите са с метална рамка и поляризирани, неговите с карбонова и обикновени стъкла. Или са правени в едно и също мазе в Китай или рейбан има някакви сериозни проблеми с поточната линия и качествения контрол. Други оплаквания засега нямам.
Старите, които счупих неволно, ги купих 2003-а от един магазин за часовници на Алабин до Витошка и преди 2-3 години им се олющи леко покритието на едното стъкло. За 10 години ползване определено не смятам, че е проблем.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
Аз 2011 си купих от кипър 3421 модела, тъкмо беше излезнал. Много ми хареса. Нося ги 360 дни в годината, повече от доволен съм. Дори няколко пъти карах ски зимата с тях. Изпускал съм ги 2-3 пъти и със ските падах, но очилата са си здрави
Имам леки драскотини на самите стъкла, но са незабележими, човек трябва да се вгледа, за да ги види. Най-добре инвестираните пари. Стъклата започват от долния край светли и нагоре полека се затъмняват, като последните7-8мм са доста тъмни, което помага много. И отблясъците почерняват, например, след дъжд, отблясъците от слънцето от локвите на пътя потъмняват достатъчно, че да не те заблести.

SHARK-а му е майката!!!
- Illusion
- Бургаското явление
-
Преди 3 години имах Ray Ban, закупен от магазин на бул. Витоша, намален на 265лв (нямам спомен от колко над 300лв). За няма и една година рамката се беше олющила, а стъклата жестоко надрани.
Принципно не съм пример за човек, който си пази слънчевите очила, но Ray Ban на повече от 10 години също носен и огъван от мен е невредим, както са непокътнати и слънчевите ми очила на някаква неизвестна марка взети по съвет от продавач в магазин за слънчеви очила за около 80лв. Аз лично повече пари за Ray Ban не давам.
Принципно не съм пример за човек, който си пази слънчевите очила, но Ray Ban на повече от 10 години също носен и огъван от мен е невредим, както са непокътнати и слънчевите ми очила на някаква неизвестна марка взети по съвет от продавач в магазин за слънчеви очила за около 80лв. Аз лично повече пари за Ray Ban не давам.
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Vra4anin написа:Колеги, предложете къде в София има голямо разнообразие на истински - оригинални очила Ray Ban ? Искам да си взема модел 2132 или 2140 и то с поляризация, но искам като влезна в такава оптика и да се сбъркам от избор - искам като влезна и да избирам и виждам наживо разнообразие от цвета на рамката, на стъклата на точно тия два класически модела, а не да имат по един черен гланц със зелени стъкла 2132 и един "махагоново подобен" 2140 и това да им е разнообразието от Рей Бан-и (на такива оптики се нагледах и просто ме е яд да им дам пари на такива).
Не искам да пазарувам от нета, защото съм на мнение, че очила се купуват само на място.
Дайте и съвет как може да се различат истинските от ментетата, че в почти всяка оптика има, но не съм убеден, че само високата цена би била гаранция за истински продукт.
Благодаря.
Колега едва ли ще намериш разнообразието, за да избереш това което търсиш тук. А пък условието ти за истински - оригинални да намериш направо клони почти към нулата ако купуваш от тук. Не случайно и в 90% от постовете на колегите по горе като чета са си купили ментета гарантирано. Има един уж официален вносител за България на Luxottica на който колегата @buran е дал координати, а сертификат в оригинал специално за обсъжданата марка аз не видях...но това е друга тема.
Спрял си се на два модела - ако вече имаш представа как ти стои конкретният модел - избираш и купуваш от там където има разнообразие от цветовите нюанси на рамка, стъкла и най вече проверен магазин . Имам модела 2140 Wayfarer с поляризация. Специално за него (за други модели не съм гледал) се предлага с 50мм. или 54мм. размер на стъклата.
Преди 2-3 години след доста четене на доста форуми за проверени магазини ги купувах от тук: https://theglassescorp.co.uk/ , разбира се всеки може да си преценява сам какво и от къде да купи. Моят избор беше това.
Няма да се спирам по какво се познава оригинала. Ray Ban fake vs original и много четене. Не случайно марката е една от най-ментосваните по целият свят.
Успех в избора!

P.S Колегата изказал се за Luxottica Group като за "фирмичка" сигурно е бил доста на "слънце" някъде...
- Bogat-Beden
-
-
^Oригинален си като турски анцуг 
И нека позная,сигурно си един от малцината в България, притежател на оригинални очила,нали
Колкото и малък да е пазара у нас,как я виждаш тази работа под път и над път да се продават ментета,във молове и магазини по центъра на София,това да не ти е битака в Димитровград ве,"колега"

И нека позная,сигурно си един от малцината в България, притежател на оригинални очила,нали

Колкото и малък да е пазара у нас,как я виждаш тази работа под път и над път да се продават ментета,във молове и магазини по центъра на София,това да не ти е битака в Димитровград ве,"колега"

- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Аз си взех Aviator 3025 от Оптикласа в Сердиката в началото на лятото. Бяха уж намалени от 350 на 240. Засега съм доволен. Ползвам ги редовно и още не са мръднали. Търкам ги почти всеки ден и стъклата са все още като нови.
Колега според мен отиди и премери в някоя оптика желаните цаки и после си ги поръчай от нета същите /от чужбина, не olx
/.
В България масово се вкарват боклуци и ментета..еле па за слънчеви очила

В България масово се вкарват боклуци и ментета..еле па за слънчеви очила

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2