Ключ...
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Ключ...
След толкова време верен на марката дойде момента да се замисля за нещо друго. От е65 745 която карах последно, се разочаровах като се почне от детските болести и се стигне до огромния разход на масло. И тук драмата не е ,че моята е харчила масло, а огромна част от N двигателите са с тази "детска"болест,която понякога се решава сьс смяна гумички,но друг пьт не. Така вариянта за е63 650,645 отпада. Друг модел на бмв който ми се искаше да покарам е ф01 750и но там филма е още по голям. До тук се изчерпват моите предпочитания и се заглеждам кьм а8. Да, форума е бмв и предполагам как ще се развие темата, но реших да опитам... 

Последна промяна iliew на 19 Сеп 2015, 22:17, променена общо 1 път
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Мнение за а8 w12 d3
с такова аудиО ще страдаш яко ... 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ако попаднеш на читав екземпляр, което по мое мнение е доста трудно предвид бай ганьовщината в България ще си много доволен. Болшинството от тези коли тук са много занемарени защото каквото и да си говорим подръжката на такава кола си е сума, особено ако държиш да е в оторизиран сервиз на марката. Разхора е около 20-21 в София с нормално към агресивно шофиране. Навън зависи колко ти е тежък крака, аз съм свалял на 11, но спокойно прескачаш и 20
. Търси кола с нормални спирачки, а не керамика (лично според мен само на много загрети спирачки има осезаема разлика в спирането между нормалните и керамиката, но цената за нови дискове и накладки е доста по-лицеприятна
). Гуми сменяваш на 2 сезона (1700-2000лв комплекта според какво избереш от топ марките и какви отстъпки имаш). Не пипа маслото при нормално каране. Обслужване с масла и филтри е към 800лв в Порше. Проблемна е навигацията според мен, тъй като трудно се обновява дори в оторизиран сервиз (нашата я карахме 3-4 пъти докато тръгне последния ъпдейт). Ходовата част е малко скъпичка ама просто колата е много тежка и родната пътна инфраструктура не и понася

- iliew
- ентусиаст
-
Don_Diego написа:Ако попаднеш на читав екземпляр, което по мое мнение е доста трудно предвид бай ганьовщината в България ще си много доволен. Болшинството от тези коли тук са много занемарени защото каквото и да си говорим подръжката на такава кола си е сума, особено ако държиш да е в оторизиран сервиз на марката. Разхора е около 20-21 в София с нормално към агресивно шофиране. Навън зависи колко ти е тежък крака, аз съм свалял на 11, но спокойно прескачаш и 20. Търси кола с нормални спирачки, а не керамика (лично според мен само на много загрети спирачки има осезаема разлика в спирането между нормалните и керамиката, но цената за нови дискове и накладки е доста по-лицеприятна
). Гуми сменяваш на 2 сезона (1700-2000лв комплекта според какво избереш от топ марките и какви отстъпки имаш). Не пипа маслото при нормално каране. Обслужване с масла и филтри е към 800лв в Порше. Проблемна е навигацията според мен, тъй като трудно се обновява дори в оторизиран сервиз (нашата я карахме 3-4 пъти докато тръгне последния ъпдейт). Ходовата част е малко скъпичка ама просто колата е много тежка и родната пътна инфраструктура не и понася
Благодаря за мнението ... За автомобил от Бьлгария не сьм се и замислял. Гледам за кола от Германия или Швейцария
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Съвет от мен: търси кола от представителство с чиста и ясна история. Малко по-скъпо може да струва, но си заслужава предвид цените за последващи ремонти.
Иначе за вървежа.....чак ти става странно как кола с такива размери е способна да ускорява по този начин, много бегачки плачат на магистралата като ги захапеш над 200
Приказката: който сее кубатура, жъне мощност е напълно вярна
Иначе за вървежа.....чак ти става странно как кола с такива размери е способна да ускорява по този начин, много бегачки плачат на магистралата като ги захапеш над 200

Приказката: който сее кубатура, жъне мощност е напълно вярна

- vicho
- старши ентусиаст
-
лимузина бегачка
то, че върви - върви .... спор няма - 14 сек на 400 метра
целта на тая кола е друга, комфортно пътуване на по 1000км без яд с добро темпо - 150-200 км/ч
не мисля, че си струва зора
който му се пътува си взема 3.0тди

то, че върви - върви .... спор няма - 14 сек на 400 метра

целта на тая кола е друга, комфортно пътуване на по 1000км без яд с добро темпо - 150-200 км/ч
не мисля, че си струва зора

който му се пътува си взема 3.0тди

A8 4.2 е малко по-лека от а6 и доста по-лека от е65.
Аз бих те посъветвал да се ориентираш към 4.2. Има само някакъв проблем с някакво радиаторче за 200 300лв и май тва са му кусурите.
w12 ми се вижда пресилено, и поддръжката ще е доста по-тежка.
Ако ти се дават луди пари по-добре s8
Аз бих те посъветвал да се ориентираш към 4.2. Има само някакъв проблем с някакво радиаторче за 200 300лв и май тва са му кусурите.
- iliew
- ентусиаст
-
Пилев написа:A8 4.2 е малко по-лека от а6 и доста по-лека от е65.
Не ми се дават пари ..

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
От мой клиент знам че е скъпо всичко, но това е ясно.
Той твърдеше че 4.2TDI е най добре
Той твърдеше че 4.2TDI е най добре

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Пилев написа:Ако ти се дават луди пари по-добре s8
е тя разликата между двата модела не е нещо фрапиращо
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- iliew
- ентусиаст
-
павката написа:Пилев написа:Ако ти се дават луди пари по-добре s8
е тя разликата между двата модела не е нещо фрапиращо
Лоши неща слушам за ламбо двигателите.. Иначе дизел твьрдо не..
- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
Преди години аз карах БМВ 750 , а приятел А8 4.2 Дизел . Колите вървяха еднакво бързо , а неговата гореше по-малко . Не взимай кола от България , повечето екземпляри са за сериозни ремонти , а те са цифра . Към в12 нямам впечатления , но ти препоръчвам 4.2 дизела ( най добрия двигател на ауди за мен )
- iliew
- ентусиаст
-
AngelG написа:Преди години аз карах БМВ 750 , а приятел А8 4.2 Дизел . Колите вървяха еднакво бързо , а неговата гореше по-малко . Не взимай кола от България , повечето екземпляри са за сериозни ремонти , а те са цифра . Към в12 нямам впечатления , но ти препоръчвам 4.2 дизела ( най добрия двигател на ауди за мен )
Дизел бих карал нов...или на малко км. Но тези коли особено дизелите се карат много и вероятността да попадна на някой милионник не е малка. Икономията от дизела която ще направя след време ще я дам за турбини дюзи и т.н. Но да не обрьщаме темата бенз дизел.

- vicho
- старши ентусиаст
-
имам друго предложение (поне върви)
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 2477582134
вчера я гледА един приятел, кат' нова е ... ако й се изнамери историята и е на тия километри
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 2477582134
вчера я гледА един приятел, кат' нова е ... ако й се изнамери историята и е на тия километри

55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4