Клуб по спортна стрелба - София
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Клуб по спортна стрелба - София
Колеги добър вечер,
Препоръчайте ми клуб, в които или вие или ваш близък членува.
Важни са ми следните неща:
- Да съм член без да ходя по състезания;
- Да не са само за КНО, а да имат и бенчрест;
- Да са пичове, които са ОК с това че ще ги ползвам само за закупуване на даден вид оръжие.
Препоръчайте ми клуб, в които или вие или ваш близък членува.
Важни са ми следните неща:
- Да съм член без да ходя по състезания;
- Да не са само за КНО, а да имат и бенчрест;
- Да са пичове, които са ОК с това че ще ги ползвам само за закупуване на даден вид оръжие.
Последна промяна deyan-enchev на 14 Сеп 2015, 21:04, променена общо 1 път
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Re: Клуб по спортна стрелба - София
Здравей колега,
малко се намесвам в темата по страничен въпрос, но е по същността ѝ.
Някой може ли да ми каже мнение за добра карабина? Марка, модел и т.н. - цената, която мога да отделя е до 2к, тъй като става дума за подарък за мой близък роднина.
малко се намесвам в темата по страничен въпрос, но е по същността ѝ.
Някой може ли да ми каже мнение за добра карабина? Марка, модел и т.н. - цената, която мога да отделя е до 2к, тъй като става дума за подарък за мой близък роднина.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Benelli Argo, Browning Short/LongTrack. Както нови така и втора употреба има на тази цена. Ранните модели на Арго имат проблеми с газовия механизъм и по-точно буталото.
Зависи за какво и как ловува - горните предложения са бюджетни за едър лов.
CZ, Steyr, Tikka - са малко по-нисък клас, като при Тиката имаше проблеми със затвора подбиваше върха на патроните, но мисля че ги пооправиха.
Аз лично съм фен на Sauer и имам едно 303 Classic - но е болтова.
Зависи за какво и как ловува - горните предложения са бюджетни за едър лов.
CZ, Steyr, Tikka - са малко по-нисък клас, като при Тиката имаше проблеми със затвора подбиваше върха на патроните, но мисля че ги пооправиха.
Аз лично съм фен на Sauer и имам едно 303 Classic - но е болтова.

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Благодаря за мнението, колега.
Той в момента има Mazalat 7.62x54r с оптика Meopta R1 1-4x22R, та от към оптиката е доволен много, но искам да му направя и подарък втора, качествена карабина. Евентуално и двамата да ходим на лов
Той в момента има Mazalat 7.62x54r с оптика Meopta R1 1-4x22R, та от към оптиката е доволен много, но искам да му направя и подарък втора, качествена карабина. Евентуално и двамата да ходим на лов

enjoy life and drink cold beer

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Аз съм с Benelli Argo трета година и съм доволен. Както каза колегата отгоре, ако ще е Argo-то, гледай да е Endurance. Само си мисля, че за такава пушка ще трябва да отделиш още някой друг лев.
Първо реши болт или полуавтомат ще е
ПП извинявам се за
Първо реши болт или полуавтомат ще е

ПП извинявам се за

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Тя май цялата тема ще е само офтопик като гледам.
Болтовата карабина не е особено подходяща за гонка, освен ако стрелеца не е много опитен.
С нея сякаш е по-добре причакване и дебнене - типични за подборния лов.
Болтовата карабина не е особено подходяща за гонка, освен ако стрелеца не е много опитен.
С нея сякаш е по-добре причакване и дебнене - типични за подборния лов.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Айде и аз да ползвам темата на колегата.
И аз търся клуб на мен ми трябва за КНО
И аз търся клуб на мен ми трябва за КНО
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
deyan-enchev написа:... Steyr, Tikka - са малко по-нисък клас:
Е що пък точно Щаер и Тика да са по-нисък клас????? Според мен, чиста глупост си написал, ама ти си знаеш

Сега кажи, че Sauer, Weatherby, Blaser, Sako и т.н. и те са по-нисък клас от Бенели и Браунинг.
Това, че една карабина е с болтов затвор, не я прави по-лоша, или нисък клас, даже напротив

Всъщност, щом вече си казал, че Щаер-а не става, няма какво да коментирам.
Бенели и Браунинг правели по-класни карабини от Steyr

И Tikka T3 и тя е много гадна, че е по-евтина

P.S. Името на темата е "Клуб по спортна стрелба - София", та ми е интересно как ще се представи Argo-то пред Т3-ката

Последна промяна zAcK на 16 Сеп 2015, 15:25, променена общо 2 пъти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Митак за някои модели на Stayr-a може да се съглася с теб, но масовката продавана в БГ (про хънтър) първо не може пряко да се сравни с Benelli/Browning - второ е болтова.
Като цяло Тикка-та пък точно - моделите във ВИП-а особено Т3 е не дърво, ами зверско дърво. Няколко месеца, ако не и години се нищеше проблема с подбиването на проектила от затвора - айде като сръбнеш па някое виски тая вечер си отвори темите в бглов
Блазера и Зауер-а няма да напиша, че са нисък клас защото хем имам Зауер, хем знам къде и как ги правят. Макар че точно с 303 пък имаше ебаси епичния фабричен дефект - стотици пушки се произведоха в ранните години с неработещ предпазител
Ама айде като изреждаш Блазер и Зауер не слагай до тях Сако
Колкото до спортния клуб - нито за Арго, нито за Тикка ми трябва, те се купуват с разреш. за подборен лов - но може би знаеш.
Като цяло Тикка-та пък точно - моделите във ВИП-а особено Т3 е не дърво, ами зверско дърво. Няколко месеца, ако не и години се нищеше проблема с подбиването на проектила от затвора - айде като сръбнеш па някое виски тая вечер си отвори темите в бглов

Блазера и Зауер-а няма да напиша, че са нисък клас защото хем имам Зауер, хем знам къде и как ги правят. Макар че точно с 303 пък имаше ебаси епичния фабричен дефект - стотици пушки се произведоха в ранните години с неработещ предпазител

Колкото до спортния клуб - нито за Арго, нито за Тикка ми трябва, те се купуват с разреш. за подборен лов - но може би знаеш.
- dan-dam
- ентусиаст
-
Имам познат с тика, който имаше въпросния проблем.
Друг си взе щаер, ама го има от месец и е рано за впечатления.
Като цяло истината е, че всички вече сглобяват там където е по евтина работната ръка и качеството не е такова каквото е било. Особено в ниския ценови клас.
Аз като си търсех оптика за парите, които бях предвидил можех да взема Цайс, ама дуралит, де само надписа му е Цайс...
Друг си взе щаер, ама го има от месец и е рано за впечатления.
Като цяло истината е, че всички вече сглобяват там където е по евтина работната ръка и качеството не е такова каквото е било. Особено в ниския ценови клас.
Аз като си търсех оптика за парите, които бях предвидил можех да взема Цайс, ама дуралит, де само надписа му е Цайс...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
deyan-enchev написа: Ама айде като изреждаш Блазер и Зауер не слагай до тях Сако![]()
![]()
Туй не го разбрах, сериозно?

За дефектите, ясно. За туй, че има евтини и скъпи карабини на повечето производители, пак ясно.
За оптиките, Nikon имаха доста читави оптики за парите си? Предполагам все още е така

P.S. Ето един много гаден Щаер
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Преди няколко години Sauer закупиха Блазер, защото искаха да включат в листата на оръжията си един по-висок клас.
Неизменно цевите на Блазер са много добри и правят невероятни групи с лекота влизат в 1 МОА. Инъче Зауер и Блазер ако се не лъжа се правят в един завод - но тук инфото ми е спорадично.
Колкото до другия клас, айде да не го казвам това по-нисък защото пропорционално с Бенели или Браунинг може да са равни нещата стоят така
Щаер -> Сако -> Тикка - това е моето степенуване от лични впечатления и стрелби с приятели - главно в к-с Диана над Лозен.
За оптиките ... то е като и при оръжията, както каза колегата горе Цайс вече не е Цайс както и Берета не е Берета.
След като за малко да си купя Урика 2 с производствен дефект - Made in Turkey ... тая марка я отписах
PS: Дано за едрия ми пристигне Vortex Razor-a , от голямата ционистка колония зад океана
Неизменно цевите на Блазер са много добри и правят невероятни групи с лекота влизат в 1 МОА. Инъче Зауер и Блазер ако се не лъжа се правят в един завод - но тук инфото ми е спорадично.
Колкото до другия клас, айде да не го казвам това по-нисък защото пропорционално с Бенели или Браунинг може да са равни нещата стоят така
Щаер -> Сако -> Тикка - това е моето степенуване от лични впечатления и стрелби с приятели - главно в к-с Диана над Лозен.
За оптиките ... то е като и при оръжията, както каза колегата горе Цайс вече не е Цайс както и Берета не е Берета.
След като за малко да си купя Урика 2 с производствен дефект - Made in Turkey ... тая марка я отписах
PS: Дано за едрия ми пристигне Vortex Razor-a , от голямата ционистка колония зад океана

- dan-dam
- ентусиаст
-
Аз заложих на чехите с Meopta Meostar R1 1.5-6X42.
Утре ще прострелвам, че приклада ходи на доктор и я бях свалил.
Утре ще прострелвам, че приклада ходи на доктор и я бях свалил.
... аз от лов (на животни) не разбирам, ама гледам приятели дето са фенове- ходят всичките с нЕкви сайга 12 пушки из горите... и са доволни. стрелят по птици с дребни съчми, а по по-едри животни с некви бренекета... знам ли...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Сайга-та е много популярна в колонията на Англия това е така.
Особено пък в автоматичен режим. Тука гледаме да се изхвърляме и надскачаме затова ползваме тия боклуци на Sig
Aйде вече някой да препоръча клуб, то смисъла се губи на темата.
Ако няма ще я трием направо, за горните писания си има BGLOV.
Особено пък в автоматичен режим. Тука гледаме да се изхвърляме и надскачаме затова ползваме тия боклуци на Sig

Aйде вече някой да препоръча клуб, то смисъла се губи на темата.

Ако няма ще я трием направо, за горните писания си има BGLOV.
15 мнения
• Страница 1 от 1