Гребен тренажор?
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Гребен тренажор?
Здравейте, искам да помоля за малко повече информация относно гребните тренажори. Целта ми е да поддържам тялото си в добра форма с нисък процент мазнини и искам да попитам дали освен за поддръжка, тренажора би ми помогнал и с покачване на мускулна маса? Като ми е ясно, че не може да заменни пълноценно фитнеса, но доколкото знам гребните тренажори натовярват най-много краката, гърба, рамената и корема, като при мен това са най-изоставащите групи, съответно и са най-голям приоритет. Общо взето ме интересува дали ако тренирам продължително и упорито ще мога да имам спортна и стегнат V образна фигура с малко мазнини? (Пак казвам, че не целя да стан като Лазар Ангелов)
Re: Гребен тренажор?
За мен гребния тренажор е оптималното решение за спорт вкъщи
Преди две години се спрях именно на него при положение, че не ми остава достатъчно свободно време за фитнес залите.
Не мога да ти бъда полезен със съвет относно това дали ще трупаш маса, тъй като при мен не това е целта, а основно поддържане на моментното ниво. Предполагам с правилен режим на хранене би имал ефект и в тая посока, а също и с топенето на мазнините.
От изброените групи тренажора натоварва най-малко корема, но го компенсирам с коремни преси.
Може би има значение и избора на типа тренажор-дали с въже или с амортисьори.
С въже предполагам биха се натоварвали повече коремните мускули.
Аз обаче се спрях на другия тип, тъй като ръкохватките позволяват ход и настрани, което напряга допълнителни групи мускули.

Преди две години се спрях именно на него при положение, че не ми остава достатъчно свободно време за фитнес залите.
Не мога да ти бъда полезен със съвет относно това дали ще трупаш маса, тъй като при мен не това е целта, а основно поддържане на моментното ниво. Предполагам с правилен режим на хранене би имал ефект и в тая посока, а също и с топенето на мазнините.
От изброените групи тренажора натоварва най-малко корема, но го компенсирам с коремни преси.
Може би има значение и избора на типа тренажор-дали с въже или с амортисьори.
С въже предполагам биха се натоварвали повече коремните мускули.
Аз обаче се спрях на другия тип, тъй като ръкохватките позволяват ход и настрани, което напряга допълнителни групи мускули.

- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
Корема не ми е най-големият приоритет, а с или без тренажор пак бих го тренирал отделно. Главно търся развитие в гърба и рамената, но тъй като никога не съм сядал на подобно нещо и не знам как ще се отрази на покачването на мускулна маса упражнение, което не е със серии и повторения до отказ, а е до време. Така излиза, че е малко като кардио, но при по-тежка степен си представям много да товари всички мускули, които участват в гребането. Надявам се някой запознат с уреда да ми даде полезна информация. Имайки в предвид, че не съм и някой, кой знае колко голям hardcore builder, да вися с часове в залата и да вдигам някакви тонажи, може би разликата няма да е чак толкова голяма? 

най-страшното упражнение за вкъщи. развива хармонично тялото за сила, издръжливост, дишане... да не говориме че не заема много място, тихо е и като не го ползваш може да го сгънеш/ сложиш и съвсем не заема място.
можеш да гребеш за сила (2000 метра спринт може да те само-убие) а можеш да гребеш за издръжливост. може и за двете (серии спринт с къси почивки). методи на натоварване - много...
аз имам concept 2 тренажор от едно 10тина години насам и греба с разни младежи по света (през интернета) и съм много доволен.
даже мисля, сега като застудее да наблегна повече...
можеш да гребеш за сила (2000 метра спринт може да те само-убие) а можеш да гребеш за издръжливост. може и за двете (серии спринт с къси почивки). методи на натоварване - много...
аз имам concept 2 тренажор от едно 10тина години насам и греба с разни младежи по света (през интернета) и съм много доволен.
даже мисля, сега като застудее да наблегна повече...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Да качиш маса от тренажор - едва ли. Но като гимнастика е върха. Как оформя тялото е ясно.
Never mistake motion for action...
- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
Определено си заслужава тренажора, но наистина маса няма да качиш. Ще се оформиш и ще придобиеш доста голяма силова издържливост, което за мен е по-добрия вариант. Зимяата, като замръзваше язовира, гребяхме на тренажори и все пак, горещо препоръчвам да пробвате и оригинала.Усещането във водата е друго
Има освен за академично гребане също така и за каяк, което натоварва повече корема,страничните мускули гърба и рамената.Краката по-малко(макар че на 500м. дистанция, толкова съм натискал с краката , че неможах да излезна от лодката) За въздух да не говорим.При правилни тренировки, просто нямаш умора, както се казва.Но това всичко е друга тема
Също така доста семетрично се развива тялото. Единственото, което не ми харесва на този тренажор(който наподобява академично гребане) е, че доста се развиват и седалищните мускули, абе газа, както си му казваме
което не ме кефи много.

SHARK-а му е майката!!!
BRAAT написа:...
доста се развиват и седалищните мускули, абе газа, както си му казвамекоето не ме кефи много.
Абе повечето дами харесват стегнат мъжки задник точно толкова, колкото и ние харесваме стегнат женски такъв

- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
Да, за стегнат съм съгласен, но имах друго предвид, че започва да расте.Както е при щангистите. Но на любителско ниво невярвам да стане. Просто движението наподобява клякане, а ако знаеш при клякането, особенно ако клякаш до долу, започва да расте 
Преди като гребах, съм бягал по 20 и .... километра. Просто се прибираш уморен и след 2 часа си готов за още 10 км. Силата идва с времето и постоянството. Правил съм по 60 набирания на един път, но тов беше чак след 5-тата година професионално. Но пак казвам, всичко идва с времето, упоритостта, желанието и отдадеността. Резултатите са гарантирани

Преди като гребах, съм бягал по 20 и .... километра. Просто се прибираш уморен и след 2 часа си готов за още 10 км. Силата идва с времето и постоянството. Правил съм по 60 набирания на един път, но тов беше чак след 5-тата година професионално. Но пак казвам, всичко идва с времето, упоритостта, желанието и отдадеността. Резултатите са гарантирани

SHARK-а му е майката!!!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Преди няколко години тренирах цяла година гребане(кой не ме би, че се отказах) на такъв въжен тренажор. 1 ден тренажор 2-пъти по 2км, на другия ден фитнес само крака, гърди, корем, гръб и тичане 5минути след това. Така всеки ден, без събота и неделя. Като се затопли излезнахме и на лодки. Бях изключително издръжлив на тичане и всякакво натоварване на краката най-вече(основното движение и най-голямата сила идва от краката, след това гръб и накрая ръце). Определно разглеждам в момента да си взема такъв за вкъщи.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
Да разбирам, че не мога да очаквам да разширя малко гърба и раменете от тренажора?
Щом колегата казва, че наподобява клякане и трътката расте, защо да не заякват и другите мускули? Защото не се тренира до отказ и по този начин да се стимулира растеж или..?
Щом колегата казва, че наподобява клякане и трътката расте, защо да не заякват и другите мускули? Защото не се тренира до отказ и по този начин да се стимулира растеж или..?

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Защото основното движение се прави от краката. Следващите са просто довършителни. Пусни някое състезание и ще видиш как изглеждат спортистите, преди да седнат в лодките.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alx написа:имам concept 2 тренажор ...
Това е кофти момента. Струва колкото кола, а ако нямаш такъв все едно нямаш нищо.

Един гребен тренажор, лост и 3-4 пудовки = кросфит. Т.е. всико може.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Гледам, че има някакви малко-поевтини алтернативи (Бенкович или нещо подобно), но пак не са евтини. Обаче ако човек тренира сериозно няколко години на него, реалната му стойност не е висока. Брат ми като беше 98 кг. строши един тренажор от Метро за 3 месеца, та няма много смисъл от такива.
Never mistake motion for action...
То хубавият е над тия 2500 ама да каже някой купувал наскоро по-евтина алтернатива. 

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2