отново компютърен въпрос
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
отново компютърен въпрос
Един комптър е свързан в мрежа с други компютри в която няма интернет. Remote Desktop работи без проблеми между тях. Когато свържа втора мрежа - вече свързана с интернет, ремоут десктоп между компютрите в първата мрежа престава да работи. Къде може да е проблема? Компютрите са с унидос 7, Firewall-а е изключен уж, спирах го от services обаче нищо не се променя. Някой може ли да даде идея какво друго може да да проверя?
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Re: отново компютърен въпрос
Напиши какви са настройките на мрежите. В случая пролема най-вероятно ти е в gateway и netmask.
за съжаление мога да напиша само ако ми кажете кое къде да погледна ... т.е. за съжаление съм незапознат с настройки и т.н. и то горе долу за това питам 

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Сега 2 отделни мрежи ли има или просто в мрежата на тия компютри е добавен рутер ?
Ако просто е добавен рутер и мрежовите настройки на компютрите са оставени автоматично, то компютрите са получили други IP адреси от рутера от DHCP, но в този случай мрежата е една.
Рутерите по подразбиране работят с мрежи 192.168.0.0/24 или 192.168.1.0/24.
Ако просто е добавен рутер и мрежовите настройки на компютрите са оставени автоматично, то компютрите са получили други IP адреси от рутера от DHCP, но в този случай мрежата е една.
Рутерите по подразбиране работят с мрежи 192.168.0.0/24 или 192.168.1.0/24.
сега може да напиша някои глупости, но както и да е
Едната мрежа се води домейн, другата ми е публична според уиндос 7. Компютрите са им дадени ИП-та в тази която е домейн. Аз пускам уайърлес мрежа за интернет от някакъв тп линк рутер. Получавам някакво друго ИП 192.168.1.105 например. Обаче ремоут дексктоп за първата мрежа престава да работи
Едната мрежа се води домейн, другата ми е публична според уиндос 7. Компютрите са им дадени ИП-та в тази която е домейн. Аз пускам уайърлес мрежа за интернет от някакъв тп линк рутер. Получавам някакво друго ИП 192.168.1.105 например. Обаче ремоут дексктоп за първата мрежа престава да работи

- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Отдалеченият достъп по IP ли го пускаш или пишеш името на компютъра?
Ако е по IP, провери дали другите компютри си сменят IP-тата като се включи и втората мрежа.
Каква грешка дава като не работи?
Ако е по IP, провери дали другите компютри си сменят IP-тата като се включи и втората мрежа.
Каква грешка дава като не работи?
Пиша IP то, а грешката е, че се опитва да се свърже известно време и извежда някакво стандартно съобщение да проверя дали имам достъп до компютрите или нещо подобно. ИП-тата не се сменят, но аз ако разсъждавам започвам да се чудя как ремоут десктоп разбира ИП-то в коя мрежа да го търси? Ако просто се опитва да се свърже с някое си ИП в интернет, а не във вътрешната мрежа предполагам няма да стане 

И още нещо - има инсталиран RealVNC на всеки компютър. Той също престава да се свързва с другите компютри при пускане на втората мрежа. Не знам каква му беше грешката, може да е нещо по-конкретно, трябва да проверя
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
То малко не хванах въпроса ти дали можеш една бърза схема на пейнта г/д , но въпреки това ще драсна нещо да видим мога ли да помогна:
Виж какви айпита получават от мрежата, която има интернет. Напиши ги ръчно на всеки компютър. Като допълнителна мрежа си харесай някакво айпи примерно ако първата ти е 192.168.1.x втората да е 192.168.2.х (като виртуална) и би трябвало да нямаш проблем с ремоута.
Виж какви айпита получават от мрежата, която има интернет. Напиши ги ръчно на всеки компютър. Като допълнителна мрежа си харесай някакво айпи примерно ако първата ти е 192.168.1.x втората да е 192.168.2.х (като виртуална) и би трябвало да нямаш проблем с ремоута.

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Нормално. Имаш две мрежи и се бъркат една друга. Трябва да си оправиш routing-a и/или да разделиш мрежата на правилните събнети. Като временно решение можеш да пуснеш два или колкото са ти нужни port forwarding-a - един за RDP и един за VNC-то през Wi-Fi рутера. Във всички случаи е най-добре някой в час с мрежите да го направи, без да се обиждаш.
Пренасочил съм порт през рутера, но това не оправя ремоут десктопа през втората мрежа. Иначе не се обиждам ни най-малко понеже аз така или иначе нищо не разбирам от това. И други хора от форума ми казаха, че трябва да " оправя рутинга" но тъй като това е малко трудно в тази ситуация оставям нещата така. Благодаря на отзовалите се
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
© написа:Пренасочил съм порт през рутера, но това не оправя ремоут десктопа през втората мрежа. Иначе не се обиждам ни най-малко понеже аз така или иначе нищо не разбирам от това. И други хора от форума ми казаха, че трябва да " оправя рутинга" но тъй като това е малко трудно в тази ситуация оставям нещата така. Благодаря на отзовалите се
Слагай TeamViewer и да не го мислиш

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Пичове за да не отварям нова тема ще пиша тук. От къде се спираха досадните реклами които започват преди клиповете в ютуб?
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
AdBlock
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Не се спират с нищо, вкл. и с горната програма. Пробвано е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2