саморазливна подова настилка
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
саморазливна подова настилка
Саморазливна подова настилка, това е темата на разговор.
Има ли някой тук, занимавал се с подобно нещо? Искам да покрия даден под, в едно от помещенията в жилището си с такъв вид повърхност.
Последните дни четох доста но честно казано, почти нищо не разбрах. В строителството ме няма, поне до тава степен. Това за мен е нов материал.
Държа аз да си го направя, майстор в къщата ми не пускам!
Приемам всякакви съвети за ефектен резултат.
Има ли някой тук, занимавал се с подобно нещо? Искам да покрия даден под, в едно от помещенията в жилището си с такъв вид повърхност.
Последните дни четох доста но честно казано, почти нищо не разбрах. В строителството ме няма, поне до тава степен. Това за мен е нов материал.
Държа аз да си го направя, майстор в къщата ми не пускам!
Приемам всякакви съвети за ефектен резултат.
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Re: саморазливна подова настилка
1.Отваряш торбата
2.Наливаш количеството вода описано на опаковката в кофа
3.Изсипваш торбата
4.Пускаш бъркалката за стройтелни смеси
5.Ооооо Не, нямам бъркалка >? Отиваш и си купуваш от магазина или взимаш от приятел майстор който не искаш да го пускаш вкъщи
6.След борбата да си направиш разтвора го изливаш на пода
7.Взимаш специалния валяк и обуваш котките
8.Оооооо Не, нямам валяк и котки >?
8.1 Купуваш си гребен за теракол (да живеее бай ганьо) спестяваш 100тина лв., ама идва проблема че никога не си го правел и ще трябва майстор.
8.2 Купуваш си Игличен валяк и котки (харчиш една торба пари)
9.Разстилаш
10.Съжаляваш цял живот за пропилените пари ...
2.Наливаш количеството вода описано на опаковката в кофа
3.Изсипваш торбата
4.Пускаш бъркалката за стройтелни смеси
5.Ооооо Не, нямам бъркалка >? Отиваш и си купуваш от магазина или взимаш от приятел майстор който не искаш да го пускаш вкъщи
6.След борбата да си направиш разтвора го изливаш на пода
7.Взимаш специалния валяк и обуваш котките
8.Оооооо Не, нямам валяк и котки >?
8.1 Купуваш си гребен за теракол (да живеее бай ганьо) спестяваш 100тина лв., ама идва проблема че никога не си го правел и ще трябва майстор.
8.2 Купуваш си Игличен валяк и котки (харчиш една торба пари)
9.Разстилаш
10.Съжаляваш цял живот за пропилените пари ...

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Искам да си направя операция ама нямам грам вяра на лекарите. Не бих допуснал някой да ме оперира. Искам сам да го направя. Попрочетох малко, но нищо не разбрах. Та кажете колко и как да се резна за да стане като хората...
Звучи абсурдно нали?

Звучи абсурдно нали?

Благодаря за казаното, по никакъв начин не помогнахте в темата, но потвърждавате публично, че спаменето в форума е позволено, като с точен пример дадохте съвет, как да го използвам против Вас с избрани от мен теми, бе да бъда наказан.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Ако няма голяма денивелация и дупки - става. Иначе е скъпо и не си заслужава - по-добре викни някой да удари една обикновена замаска на тоя под.
Ubi dubium, ibi libertas
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Щом си чел и не си разбрал, какво смяташ повече, че ще получиш чрез тази тема?
Саморазливната замаска, не е настилка, а се ползва за подравняване на леки неравности.
Има различни замаски според помещение дебелина и др. Колегата по-горе ти спомена и, че е скъпа и също каза за дебелината.
Нито си казал каква е целта, нито какви са неравностите - нищо! Как и кво да ти се напише?
пп. правих камина в нас преди 3г ... според мен ще ти е полезно да потърсиш темата
Саморазливната замаска, не е настилка, а се ползва за подравняване на леки неравности.
Има различни замаски според помещение дебелина и др. Колегата по-горе ти спомена и, че е скъпа и също каза за дебелината.
Нито си казал каква е целта, нито какви са неравностите - нищо! Как и кво да ти се напише?
пп. правих камина в нас преди 3г ... според мен ще ти е полезно да потърсиш темата

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Нямах предвид изравняваща замазка, а подова настилка. Тоест за краен резултат. Седи с гланцов лак ефект.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
skimu4ka написа:Нямах предвид изравняваща замазка, а подова настилка. Тоест за краен резултат. Седи с гланцов лак ефект.
Нали искаш да е саморазливна. Тъй като е дебела само няколко милиметра, преди това, ако е необходимо, трябва да се направи изравняваща замазка- колегите са обяснили защо. После нанасяш саморазливната подова настилка- колегата е обяснил как и какви инструменти и пособия са нужни да го направиш.
Ако се нанесе директно, тя на не равен под и не е тънка не 1-7мм а 2-3см какво пречи?
Горния резултат ще е същия, здравината?
Тази крайна настилка никой не е обяснил как, защото повечето хора тука не са и чували за такава. Това не е ли някаква основа от кварцов пясък да кажем или камъчета, който отгоре са залети с прозрачна смес която става здрава, нещо подобно на смола?
Горния резултат ще е същия, здравината?
Тази крайна настилка никой не е обяснил как, защото повечето хора тука не са и чували за такава. Това не е ли някаква основа от кварцов пясък да кажем или камъчета, който отгоре са залети с прозрачна смес която става здрава, нещо подобно на смола?
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Ти понеже си виждал, та не можеш да обясниш за какво става дума
Няма да ти стигнат кинтите за тая настилка, а сам да си я направиш - забрави

Няма да ти стигнат кинтите за тая настилка, а сам да си я направиш - забрави

Ubi dubium, ibi libertas
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Използвам темата да попитам нещо. Гаражът, в който паркирам има едно гладко покритие, поставено от строителя, което се почиства лесно и не задържа мръсотия. Прилича малко на това между колонките на големите бензиностанции. Обаче не са сложили на всички гаражи и този, който си купих наскоро няма такова покритие. Не мога да намеря нищо смислено из нета, което се полага върху бетона без да вдига нивото и да иска специална предварителна обработка. Сторителят го е полагал директно върху бетона. Един съсед си намаза пода с боя за пътна маркировка, но няма нищо общо с това покритие.
Never mistake motion for action...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
http://www.lackprom.com/produkti/details/128/23/ЕПОКСИДНИ-СМОЛИ,-ИЗОЛИРАЩИ-ЛАКОВЕ-И-ЕМАЙЛЛАКОВЕ/ЕПОКСИДНА-БОЯ-с-високо-съдържание-на-твърди-вещества
Ето тва ти трябва. Маркировъчната боя е силно токсична с много олово, защото е за открито и не е добър вариант.
Ето тва ти трябва. Маркировъчната боя е силно токсична с много олово, защото е за открито и не е добър вариант.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i

Never mistake motion for action...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Зависи на колко ръце го направиш и какво е качеството на бетона под него но става с вид на гумирано. Става много готино, ще ти хареса. Ако не го намираш в магазините тия имат фирмен магазин до завода в Световрачане.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3