.....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Осъзнах, кога ние (България) ще се оправим...

Мнение от Bogat-Beden » 02 Окт 2015, 13:53

Сега не ми се нахвърляйте на мен,защото аз не съм виновен за състоянието на здравната ни система(по-скоро предимно потърпевш ) и на държавата като цяло,но все си мисля,че поколенията след 89та не растат примирени,неискащи,оглупяващи и т.н.В тях ми е надеждата (естествено,че има много,които са профанизирани,то такива си има навсякъде..)
Сега по-конкретно,при такЪви проблеми минаваш ехограф -там се виждат всички камъчета над 5мм (по-малките излизат,макар и доста болезнено понякога)Следваща стъпка,която не струва много ,но е най-важна,е да им изследваш състава-дали са уратни,фосфатни,калциеви оксалати или смесен вид.Защото всички без чистия калциев оксалат ( и той си има начин,ще пиша и за това),подлежат на медикаментозно стапяне,чрез проста промяна на киселинността/алкалността на урината.
Относно калциевия оксалат-има една чешма точно до местността "Побити камъни" до Варна,трудничка за намиране,но си струва да отидеш дотам и от другия край на България,за да си налееш!Може и 1см и по-голям камък да стопиш за месец-2,говоря от личен,нееднократен опит..Само като видеш каменното корито на чешмата как е проядено(не съм виждал друга такава чешма...) и ти светва ламБата.. :paranoid:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 02 Окт 2015, 13:57

Последно давах кръв и урина за изследвания преди около половин година в софийска поликлиника и нещата стояха по същия начин. Предишният пъ не си го спомням но и тогава беше така. И преди 10 години също в поликлиниката нещата бяха така.

Онзи ден ходих и ми направи впечатление, че кожените соц дивани не бяха скъсани този път от некой индивид? :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 02 Окт 2015, 13:59

Колега, нищо ново не казваш, то трябва да започнем от нас и после да продължим с политиците. Живея близо до училище и улицата ми е като сметище.... .....децата нямат възпитанието да си хвърлят опаковките от вафлите и чашките в кофите..... ... всеки ден само от частта на моя тротоар пълня кофата на 1/3 и после няма къде да си хвърля боклука... много жалка картинка.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Окт 2015, 14:06

red_bull92 написа:Колега, нищо ново не казваш, то трябва да започнем от нас и после да продължим с политиците. Живея близо до училище и улицата ми е като сметище.... .....децата нямат възпитанието да си хвърлят опаковките от вафлите и чашките в кофите..... ... всеки ден само от частта на моя тротоар пълня кофата на 1/3 и после няма къде да си хвърля боклука... много жалка картинка.

Сутрин в задръстване ако не видя поне 5-6 човека да си изхвърлят цигарите на пътя, все едно не е имало трафик...
А всичко започва с дребните неща.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 02 Окт 2015, 14:23

Враца ---> София ---> Терминал 2 с еднопосеч билет :mhihi:
От простащината няма спасение колега.
Всеки от нас носи вина в различен вид. Здравната ни система е под всякаква критика, но масовото държание на хората и хигиените навици са вина на родителите в първите 7 години. И аз съм страшно възмутен от това което пишеш. Но да беше само това проблема, виж малките неща през деня. Например как хората в магазина пипат хлябовете от конвектомата с голи ръце, нищо че има щипка. Как като се качиш в рейса трябва да имаш щипка за нос . И още хиляди дребни навици. Сега много хора ще ме нападнат, че и аз не съм перфектен и ще се съглася с тях. Но положението е трагедия, а лек има в началото на поста ми. :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 02 Окт 2015, 14:31

С този негативизъм наистина никога няма да се оправим.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 02 Окт 2015, 15:00

Като се заговори за болници и здравна система се сещам за едно - цигани. Последния път като бях в болница се нагледах на такива(90%). Та с какво да започваме да се оправяме себе си след като колкото и да пазим чисто колкото и да сме европейци все ще се намерят поне 10 мангала дето ще се изпикаят в мивката. Лошото е, че колкото повече стават на кв.м толкова по нагли са...

И да няма да се оправим никога, но нали сме демократи...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whatdaf » 02 Окт 2015, 15:25

Това е реалността в Булгаристан ( защото натам са ни подкарали Доган и Местан ) . Държава ,в която свалено правителство "печели" изборите и нейния премиер се изживява като мутра, а като отиде на някоя визита в Европа е по-нисък от тревата ,и не смее и не може да каже две изречения, за да защити националния й интерес - в третия свят няма такава държава. Хора умират докато чакат линейка, бронираните коли на правителството са повече от линейките в София , след ПТП хора слизат да се колят и стрелят и каквото още се сетиш. Примери всеки може да даде. Наистина няма да се оправим. Копаем все по-надолу и по-надолу и няма светлина в тунела. Ако се появи светлина тя е от идващия влак .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 02 Окт 2015, 15:30

Какъв оптимизъм, като знам, че всеки Божи месец ми взимат над 600лв за осигуровки, с които разни цигани пикаят в поликлиниките и гледат по 20 деца, всякаква надежда умира. Много скоро всичко това ще свърши, просто ще ни затрият като народ. Нямам никакава надежда за България, никаква. А бях може би, най-големия оптимист...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Окт 2015, 15:32

Като ни оприличат на турски клозет се сърдим иначе, ами това е. По-добре няма да стане

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 02 Окт 2015, 16:19

Bogat-Beden написа:Сега не ми се нахвърляйте на мен,защото аз не съм виновен за състоянието на здравната ни система(по-скоро предимно потърпевш ) и на държавата като цяло,но все си мисля,че поколенията след 89та не растат примирени,неискащи,оглупяващи и т.н.В тях ми е надеждата (естествено,че има много,които са профанизирани,то такива си има навсякъде..)
.... :paranoid:

Ако това ти е надеждата си се заблудил сериозно . Каква леш , наркомания(явно нямаш идея какъв фрапираш % друсат и на каква възраст почват) , упадък на умствено и физическо ниво е днешната "младеж".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 02 Окт 2015, 16:47

Я кажи първо какво значи да се оправи? Щото ние и сега си имаме държавата, която заслужаваме.
Дали една държава е оправена или не е чисто субективна констатация и зависи изцяло от критериите на наблюдателя. Има много хора, за които България си е прекрасно място и сега, има и други - които не я харесват в днешния й вид. На трети пък им е безразлично или ги дразнят дребни и незначителни неща. Ти очевидно си от вторите :mhihi:
Ако под "оправия" имаш предвид - дали ти ще си доволен от живота си, дохода си, отношението на другите към теб, това зависи изцяло от теб.
Ако имаш предвид - дали стандартът на живот ще придобие положителна тенденция, дали българското производство ще започне да се развива и дали отношенията ни ще приемат човешки и цивилизовани форми - България в идните 25 години ще продължава да е изцяло зависима от субсидиите на ЕС и това ще диктува стандарта на живот, независимо дали ни харесва или не. ЕС определя колко добре ще живее българинът в близко бъдеще...
А за далечното бъдеще по - скоро ще е отговорен българският народ сам. Така че - стига глупости, фермани и хълцане по форумите, ами си възпитай децата на любов към работата и Родината, да имат достойнство и да не позволяват друг да управлява живота им! Щото, поне още две поколения ще ядат ябълката кисела и няма да имат особена полза от робската психика.
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 02 Окт 2015, 17:49

Всичко по тия заведения се свързва с кръв и урина
Последно ме вкараха в болница 2009-та за едно доста наложително премахване на апендикс.В първите два дни на възстановяване имаше една уникално интелигентна медицинска сестра ,която си играеше американски футбол (тъчдауни и подритвания) с дренажната ми торбичка- тая дето маркуча и се пъха...знаете къдe. Сега ми е смешно и се хиля , ама тогава от гърчове си скъсах шевовете.(обясниха ми ,че не е трябвало да се опитвам да ставам толкова рано). От тогава насам видя ли маркуч винаги слагам възвратни клапани(най-трудно обяснимата ми мръсна психическа травма)...
Така де , вече като се наложи ходим по частни болници, че сестрите са хубави и услужливи ,а докторите знаят ,че си плащаме.

Има само един правилен път за ремонта на България - Всеки да си намери призванието, и да се занимава с това, което му доставя удоволствие, а не това ,от което може да точи най-много дивиденти.Проблема е ,че това е свързано с някакви по-високи заплати и доста сериозни реформи. По смисъла на темата- ако болницата има правилния ръководител и достатъчно финансиране , тоалетните ще бъдат чисти "като в болница" , и на най-големия писюр ще му е неудобно да се изходи на това добре осветено и чисто място.(трябва като влиза циганина в тоалетната да има същото чувство като мен когато реша да вляза в Planet на Марина Диневи с изцапан с масло гащеризон)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 02 Окт 2015, 17:58

520i написа:...всякаква надежда умира. Много скоро всичко това ще свърши, просто ще ни затрият като народ. Нямам никакава надежда за България, никаква. А бях може би, най-големия оптимист...

За 5 века не са успели да ни затрият, пък сега ли?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 02 Окт 2015, 18:38

Vanqu1sh , предполагам си чувал , че всичко си има край ... Края на тази държава определно се вижда - не бих казал , че е никак в далечината.
И не го казвам с някво злораство или нещо такова . На мен също като на всеки от вас ми се иска България да е наистина Велика . Ама не е ... И няма никакъв изглед да стане . България е осакатена брутално .
- От 5 Века Робство
- От Великите сили при Освобождението
- От Балканските Войни
- От Първата Световна
- От Бруталния Кумонизъм и Посткомунистическия Хаос , в който ние съществуваме в момента.
Всяка една от тези вълни е избивала цвета на нацията - най-можещите , най-знаещите , най-дейните.

Не знам колко от вас си дават сметка за огромния демографски срив, който според не една и две статистики е необратим ( Под определен процент държавите не са се възтановявали).
За Мангализацията на Европа ... и България в частност. Спомняма си да видиш циганин в квтртаилите , в които сме родени беше НЕВЪЗМОЖНО ( освен онзи , дет "Изкоооповам Боййлериеее , Печккииии , Хладдиииилнициии). Сега са навсякъде. Прогнозата , е че до 20 години мангалите ще станат 2. 5 милиона , а Българите ще са 5 милиона с огромен % застаряващо население. Ако някой още не се сеща тогава някъде настъпва края официално.
За ПОтурчването на България да споменем само ... то е с доста страшни темпове. Дефакто Цяла Южна Българиа е тяхна. Има селища , в който е страшно да си Българин и да не кажеш ,че не изповядваш ислям ....

Няма излищен негативизъм в думите ми ... само се опитвам максимално кротко и конкретно да ви дам идея от къде идва края , защото някой хора се чудят как така изчезваме като сме оцеляли толкова дълго.
За другите проблеми на държавата кво да говорим ... много са и са тежки...

Та така преди смърта ( в предсмъртна опасност) човешкото тяло отделя невероятно количество адреналин и всякакви други хормони ... за да се лиши от страншната истина .... че умира.

Следваща

Назад към Извън Темата