Борба с плевели.
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Борба с плевели.
Здравейте,
Препоръчайте препарат, с който да мога да премахвам плевели/храсти само с напръскаване примерно
Имам една част от един малък двор, който е винаги като малка "джунгла", а механичното премахване е бавно и не много ефективно.
Поздрави,
Препоръчайте препарат, с който да мога да премахвам плевели/храсти само с напръскаване примерно

Поздрави,

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Борба с плевели.
Раунд ъп примерно. Доста силна отрова, както за олевелите така и за теб. Но кво те бърка, важното е да икономисаш време за 1-2 кафета и да не се презориш много.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Борба с плевели.
Много зависи какво ще чистиш, че някои плевели само механично става да ги разредиш. Глифозати колкото щеш, баш раундъпа яко го разреждат, а и е скъп. Избери си хербицид от гугъла. Арсенал е добър - пръскат жп линиите с него и с години нищо не расте

Ubi dubium, ibi libertas
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Е как, кафетата са на първо място в моя живот
п.с.Май идеята не е добра, че имам съседи с кладенци и да не взема нещо да прецакам подпочвените води в района

п.с.Май идеята не е добра, че имам съседи с кладенци и да не взема нещо да прецакам подпочвените води в района

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Глифозата си е бая отрова и освен подпочвените води и доста други работи ще прецакаш.
Чудно как в една тема се ужасяваме от това, че някой пикнал встрани от клекалото, в в друга дискутираме как да разхвърляме силна отрова из природата
Чудно как в една тема се ужасяваме от това, че някой пикнал встрани от клекалото, в в друга дискутираме как да разхвърляме силна отрова из природата

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Момчета, вярно ли говорите? Аз пръскам с раундъп яко и дори не ползвам маска. От три декара двор пръскам поне един. Взимам литрова разфасовка и слагам десетина пъти по силна смес. Мислех, че не действа изобщо на почвата. Направо ме хвърлихте в тъч!
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
http://www.cornucopia.org/2015/10/are-y ... dup-ready/
Аз лично не бих хапнал нищо произведено в близост до двора ти.
Аз лично не бих хапнал нищо произведено в близост до двора ти.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Имам декар и половина място. Като го взех преди 3-4 години беше джунгла. И аз тогава мислех да го напръскам с нещо и готово,но не ми харесваше как после всичко става едно такова жълто и умряло. Започнах с косачката и малко по малко за десетина дни го изчистих. Колко нерви бяха тогава,а сега като вляза с косачката и за половин час е готово. Една хубава зелена и свежа полянка!
Това малко стил оня виц ама да си го кажа де:
Новобогаташ взима празно място до старо имение и строи свое такова.Сее си трева,полива си я всичко както си му е реда.Обаче тая на лорда от имението сто пъти по-добра.
Мислил и решил да пита съседа каква е тайната.
Отива той при лорда и дирекно го пита каква е причината за разликите,а лорда отговаря:
-Тайната е проста.Плевиш,косиш и поливаш!Плевиш,косиш и поливаш и така 300 години и си готов.
Та така с плевенето и райграса.
Новобогаташ взима празно място до старо имение и строи свое такова.Сее си трева,полива си я всичко както си му е реда.Обаче тая на лорда от имението сто пъти по-добра.
Мислил и решил да пита съседа каква е тайната.
Отива той при лорда и дирекно го пита каква е причината за разликите,а лорда отговаря:
-Тайната е проста.Плевиш,косиш и поливаш!Плевиш,косиш и поливаш и така 300 години и си готов.

Та така с плевенето и райграса.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Верен е вица ама е 100 години.
Големия зор да е го изчистиш първия път за да влезе косачката. После взимаш една бензинова от по-читава марка за да нямаш проблеми с надежноста и после и поливаш и косиш редовно и няма да видиш плевел. Мойта я поливах всяка нощ с таймер от 4 до 6 за да се запазва влагата. Косях веднъж в седмицата и беше като на картинка. Без нито един бурен и без да съм хвърлил капка отрова. А имаше много.
Като бонус тревата е хубава и зелена. Ако пръскаш с глифозат ще иска и тор, защото унищожава и микроорганизмите в почвата. Торта също го прави и си в един кръг завинаги. Аз ползвах косачка с мулчираща добавка, която нарязва тревата на ситно и я хвърля отзад. По този начин не съм изхвърлил и една сламка трева. Всичко си остава вътре и хем пази сянка на коренчетата, хем я подхранва като изгние.

Големия зор да е го изчистиш първия път за да влезе косачката. После взимаш една бензинова от по-читава марка за да нямаш проблеми с надежноста и после и поливаш и косиш редовно и няма да видиш плевел. Мойта я поливах всяка нощ с таймер от 4 до 6 за да се запазва влагата. Косях веднъж в седмицата и беше като на картинка. Без нито един бурен и без да съм хвърлил капка отрова. А имаше много.
Като бонус тревата е хубава и зелена. Ако пръскаш с глифозат ще иска и тор, защото унищожава и микроорганизмите в почвата. Торта също го прави и си в един кръг завинаги. Аз ползвах косачка с мулчираща добавка, която нарязва тревата на ситно и я хвърля отзад. По този начин не съм изхвърлил и една сламка трева. Всичко си остава вътре и хем пази сянка на коренчетата, хем я подхранва като изгние.
Тревата е млада от тази година и снимката е веднага след косене.Ма догодина ще се оправи и сгъсти още,а на мястото на пързалката ще никне басейн дай Боже.

Ей на стара трева долу в ляво,че снимката беше сложена за онагледяване на навеса не на тревата в друга тема и форум.

Поздрави на всички и успех с дворовете.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Мордехай написа:Момчета, вярно ли говорите? Аз пръскам с раундъп яко и дори не ползвам маска. От три декара двор пръскам поне един. Взимам литрова разфасовка и слагам десетина пъти по силна смес. Мислех, че не действа изобщо на почвата. Направо ме хвърлихте в тъч!
Раундъпа е листен хербицид и не е проблем ако не садиш нищо там или не ядеш монсатовски култури пръскани директно. Вярно, че е разреден, ама десетократна доза

Ubi dubium, ibi libertas
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
от една друга тема...
http://oehha.ca.gov/prop65/CRNR_notices ... set27.html
http://oehha.ca.gov/prop65/CRNR_notices ... set27.html
The California Environmental Protection Agency’s Office of Environmental Health Hazard Assessment (OEHHA) intends to list the chemicals identified in the table below as known to the state to cause cancer under the Safe Drinking Water and Toxic Enforcement Act of 1986 (Proposition 651). This action is being proposed pursuant to the “Labor Code” listing mechanism2 . OEHHA has determined that tetrachlorvinphos, parathion, malathion, and glyphosate meet the criteria for listing by this mechanism.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Днес беше един от най-хубавите дни в живота ми, защото бях на кръг от световното първенство за камиони на писта Харама и нищо не може да ми развали настроението. Аз не пръскам в градината, а около оградата и в началото на двора, където си събирам боклуците и си паркирам колите, но това е и на двайсетина метра от градината. Тази година не посмях да пръскам вътре в двора, защото има много зелени храсти и дръвчета, но миналата година пръсках доста. Голяма грешка съм направил, че не прочетох или не попитах, защото от агроаптеката са ми подали друга информация. Благодаря за тази тема и на колегите, които честно казано ми отвориха очите. Иначе най-много да ме хване рак...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2