Някой с връзки в БГ Пощи???
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Историята е следната:
На моя близка и откраднаха дебитна карта Visa electron от портфейла, липсата е усетена след около 2 месеца (на картата са превеждани заплати от предишно работно място и не се използва от поне година за теглене и разплащане) и през това време с картата е поръчвано от Али експрес, доста поръчки на не особено голяма стойност всяка (около 100-ина лв на поръчка). Има едно плащане във Фейсбук и 2 през Пейпал. Навсякъде сме опитали да се свържем, но никой не дава информация, има пусната жалба и в Икономическа полиция. Имаме идея, да не кажа, че е почти сигурен крадеца, но без доказателства това не означава нищо...
Идеята на темата е следната: Може ли по 3 имена да се провери по някакъв начин дали лице е получавало пратки през това време пред БГ Пощи?
На моя близка и откраднаха дебитна карта Visa electron от портфейла, липсата е усетена след около 2 месеца (на картата са превеждани заплати от предишно работно място и не се използва от поне година за теглене и разплащане) и през това време с картата е поръчвано от Али експрес, доста поръчки на не особено голяма стойност всяка (около 100-ина лв на поръчка). Има едно плащане във Фейсбук и 2 през Пейпал. Навсякъде сме опитали да се свържем, но никой не дава информация, има пусната жалба и в Икономическа полиция. Имаме идея, да не кажа, че е почти сигурен крадеца, но без доказателства това не означава нищо...
Идеята на темата е следната: Може ли по 3 имена да се провери по някакъв начин дали лице е получавало пратки през това време пред БГ Пощи?

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

Re: Някой с връзки в БГ Пощи???
Аз само ще внеса едно предположение, че тука има нещо гнило в цялата ти история.
Ако някой е откраднал картата и я е използвал директно, това може да стане. Би било много тъпо от негова страна да поръчва неща на негов адрес, но да предположим, че наистина е достатъчно тъп.
Но не може да купиш нещо през Пейпал, защото картата трябва да бъде верифицирана при първото ѝ използване. Това означава, че крадеца трябва да има достъп до банковата ѝ сметка, към която въпросната карта е вързана. В което лично аз се съмнявам.
И само това ме кара да напиша това, за да изкажа позиция за евентуална заблуда, умишлена или не, в твоето отношение или молба към нас.
Ако някой е откраднал картата и я е използвал директно, това може да стане. Би било много тъпо от негова страна да поръчва неща на негов адрес, но да предположим, че наистина е достатъчно тъп.
Но не може да купиш нещо през Пейпал, защото картата трябва да бъде верифицирана при първото ѝ използване. Това означава, че крадеца трябва да има достъп до банковата ѝ сметка, към която въпросната карта е вързана. В което лично аз се съмнявам.
И само това ме кара да напиша това, за да изкажа позиция за евентуална заблуда, умишлена или не, в твоето отношение или молба към нас.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Картата може да е била вече регистрирана в пей пал от титуляра, но пък парола от къде ... а бе сложно става
Пък той може да е поръчвал от името на притежателя на картата, да си ги е получавал от БГ пощи при повече късмет. Ако няма проследяващ номер на пратката, пощальона просто ги оставя пред вратата или пък като си ги вземаш не ти търсят подпис
Пък той може да е поръчвал от името на притежателя на картата, да си ги е получавал от БГ пощи при повече късмет. Ако няма проследяващ номер на пратката, пощальона просто ги оставя пред вратата или пък като си ги вземаш не ти търсят подпис
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
И на мен ми е чудно как става номера и ПИН код от къде??? По скоро ми намирисва на дъщеря или син тийнейджъри, които имат достъп до информацията и поръчват неща на адресите на приятелите си!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
При онлайн плащанията няма пин код, а се въвежда отзад 3 цифрения
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
doomy525 написа:При онлайн плащанията няма пин код, а се въвежда отзад 3 цифрения
Точно, така

Информацията, която споделям е на база само и единствено от извлечението на банката. Картата НИКОГА не е регистрирана в Пейпал (титулярът изобщо не го е използвал през живота си) и никога не са извършвани каквито и да е онлайн плащания с нея, а през последната година изобщо не е влизала в каквото и да е устройство. Нямам представа как са се случили нещата, но заподозряната е бивш банков служител. Няма намесени деца, защото потърпевшата няма такива. На тези, на които им намирисва работата, да подминат темата, още повече, че идеята ма темата е да се доберем до информация относно пътуващите в момента пратки, последните от които са направени миналата седмица.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Само информативно, една карта в цкб имам регистрирана в пейпал и една на банк оф америка по обясними причини и никога не са ми искали ауторизация при първото плащане. Само отзад 3-те цифрички и си готов.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
+1 за блокирането ...
Нямам връзки иначе в БП

Нямам връзки иначе в БП

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

За да регистрираш в пейпал им пращаш 1,5 евро и си виждаш кода в извлечението на банката. Или ти го пращат по пощата в писмо.
Иначе с три цифрения код отзад измамата вече е много лесна
Sent from my iPhone using Tapatalk
Иначе с три цифрения код отзад измамата вече е много лесна
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Картата е блокирана още при усещане липсата и. Оказа се, че Бг пощи са години назад технологично и всичко е на тетрадки, тефтери и прочее, но ме насочиха към митница, защото всичко минава оттам, дано излезе нещо...

Сигурен съм, че не е плащал мита за тези пратки, така че не разчитай на митницата. Чудя се полицията какво прави в този случай - всичко това е тяхна работа.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
За мито е ясно, че не е плащано, но би трябвало всяка пратка да е регистрирана и да може да се провери по имена.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Има онлайн шопове, които приемат плащания през paypal с карта и даже акаунт не ти трябва. Това няма нищо общо с регистрирането на картата в акаунта.
Колкото до пощите, те буквално са в миналия век. Мен пратка където ми седи в офиса не могат да ми намерят, камоли да издирят в цялата им система човек
Правилно са те насочили към митница, там по име могат да ти намерят веднага какво е идвало при тях.
Колкото до пощите, те буквално са в миналия век. Мен пратка където ми седи в офиса не могат да ми намерят, камоли да издирят в цялата им система човек

Правилно са те насочили към митница, там по име могат да ти намерят веднага какво е идвало при тях.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Днес издействахме и проверка в митницата, никакъв положителен резултат.
Най-искрено благодаря на включилите се в темата, на колегите, които ми писаха на лс, бъдете живи и здрави
Темата може да се заключва.
Най-искрено благодаря на включилите се в темата, на колегите, които ми писаха на лс, бъдете живи и здрави

Темата може да се заключва.

15 мнения
• Страница 1 от 1