Ситуацията с актовете и глобите в момента

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d e60, 320cd

Ситуацията с актовете и глобите в момента

Мнение от restart » 31 Окт 2015, 2:26

Здравейте, онзи ден ми пристигна една честитка от мобилна камера, до тук добре, защото я очаквах.Чак сега няколко дни по-късно поглеждам, че датата на връчването е 14-ти октомври(тоест доста задна), от там следва ли, че не мога да използвам 30-те процента отстъпка в двуседмичен срок?Това също ми напомни да питам дали още отпадат актовете по давност, или има промяна в закона.Имам акт от преди 5-6 месеца, но талона си е в мен, не съм ходил за постановлението и така, все не ми оставаше време за това, а сега взех да се замислям дали изобщо да го плащам,ще се радвам да чуя вашето мнение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Ситуацията с актовете и глобите в момента

Мнение от mangini » 31 Окт 2015, 11:41

Моето мнение по върпоса - всички камери са едни законни хранилки и нищо повече! На никой не му пука за предотвратяването на инциденти, основната цел е събирането на колкото се може повече пари, по какъвто и да е начин. Твоят случай със задната дата в постановлението е пример за това. Скоро спечелих дело срещу КАТ-Монтана, заради акт, в който свидетелите от Монтана (полицаи) бяха описани в гр. София, с печатни букви, без тяхното знание. После са се явили в съда в Монтана и са потвърдили, че са свидетели, без изобщо да знаят за какво става дума. Така че, в събирането на глобите е впрегната цялата машина и служителите на КАТ се подкрепят, с единствената цел да съберат глобите. Това е моето впечатление и според мен има смисъл при всяка една неточност в документите, човек да си търси правата. Струва си, въпреки загубеното време и проточването на евентуално дело. Относно давността - мисля, че ако до 6 месеца не се издаде постановление, актът отпада. Ако има издадено постановление, давността за събиране на глобата е 3г. Най-добре се консултирай с адвокат, защото той ще ти каже точните срокове, но със сигурност имаше разлика в давността на акт и на постановление. :yes:

Назад към Извън Темата