Бензинова кола с газ за жената със здрава ходова част.
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- hotride
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d sedan '04
- Мечтае да кара: e46 CSL
Бензинова кола с газ за жената със здрава ходова част.
Здравейте, ще купувам бензинова кола, около 100ина коня 1,8 или 2,0 с газов инжекцион или ще монтирам нов. Идеята е да е с максимално здрава ходова част и по възможност евтина поддръжка. Бюджета е 3000 лв. + 1500 лв. за първоначално обслужване, прехвърляне и газов инжекцион, ако няма. А ако вече има инжекцион около 4000 лв. + 500 лв. за прехвърляне и обслужване. Като гледам в мобилето, най - добре ми изглеждат опел астра около 2000 година, голф 4 или пежо 206. Аз клоня към астрата, но реших да пусна една тема, който има пряко наблюдение да сподели мнение, защото аз освен БМВ друга кола не съм имал и не съм поддържал, та не съм обективен. Приятелите и колегите ми карат разни голфове, сеати и ситроени и т.н., обаче не са от хората, които си поддърат колите, така че и тяхното мнение не е обективно. БЛагодаря предварително! Ако темата не е за тук я триййте. 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Бензинова кола с газ за жената със здрава ходова част.
Форд Фокус или Голф 4.
Si non confectus, non reficiat.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Golf 4 са доста здрави, набюдения имам над 206 не са много читави... Страдат си от тампони на носачите не са милиони просто френска работа. Астра от тези на МФР-то не са лоши. 

Голф 4 / ауди а3/ сеат леон Много здрава и евтина за поддръжка ходова част, но двигателите 1.6 на тези автомобили са с проблемна скоростна кутия
206 имат проблемен заден мост
Успех с избора
206 имат проблемен заден мост
Успех с избора

- Missing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is '97 M44B19
- Мечтае да кара: Е30
Астра (полицейска) ама не с тия мотори дето си написал.
От 6 години търкаляме астра 1.6 моно (75 коня). Разход в София с много натискане - 10 бензин. Извън пада много. С 50 лева съм правил София - Пловдив - София.
Ходовата част е здрава. Окачването беше по 50 лева на амортесьор като го сменихме преди 4-5 години и все още не е мръднало, а беше някакво адски китайско от евро07.
Няма кво да му се счупи на тоя мотор.
Скъп е само съединителя, щото е с тъпа лагер помпа. Кара точно 100к км. (2 пъти е сменян нашия последния път излезна 700 лева части...).
Тва животно от Гърция до София без съединител го прибрахме и не счупи скорости, а си беше зор.
3 дена без какпка антифриз (спукан радиатор) като един от дните почти в червеното влезна и нищо и няма
1.8 и 2.0 не съм чувал много позитивни мнения. Зафира с 1.8 на 70к км хвърли мотор (смениха всичко гаранционно та не знам какво точно му беше).
На мен лично не ми е чак толкова неприятна за каране. Извънградско също се ядва. За 4к ще намериш доста прилична астра.
От 6 години търкаляме астра 1.6 моно (75 коня). Разход в София с много натискане - 10 бензин. Извън пада много. С 50 лева съм правил София - Пловдив - София.
Ходовата част е здрава. Окачването беше по 50 лева на амортесьор като го сменихме преди 4-5 години и все още не е мръднало, а беше някакво адски китайско от евро07.
Няма кво да му се счупи на тоя мотор.
Скъп е само съединителя, щото е с тъпа лагер помпа. Кара точно 100к км. (2 пъти е сменян нашия последния път излезна 700 лева части...).
Тва животно от Гърция до София без съединител го прибрахме и не счупи скорости, а си беше зор.

1.8 и 2.0 не съм чувал много позитивни мнения. Зафира с 1.8 на 70к км хвърли мотор (смениха всичко гаранционно та не знам какво точно му беше).
На мен лично не ми е чак толкова неприятна за каране. Извънградско също се ядва. За 4к ще намериш доста прилична астра.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11437687385757366&slink=b593gv
действай
жената ще е много доволна
Ти сериозно ли даде 147 като кола със здрава ходова част

- Haddess
- младши ентусиаст
-
Ооо да alfa romeo
Италанския мерцедес
Съесинител с маховик 1500лв.
Ангренаж комплект 600 лв.
Носач 300 лв.
Свещи 300 лв.
4 цилиндъра 8 свещи 

Носач 300 лв.
Свещи 300 лв.

- vicho
- старши ентусиаст
-
Haddess написа:Ооо да alfa romeoИталанския мерцедес
![]()
Носач 300 лв.
Свещи 300 лв.4 цилиндъра 8 свещи
почти , ама не баш
alX3m написа:Ти сериозно ли даде 147 като кола със здрава ходова част
сериозно... що, ти колко време кара такава

- Haddess
- младши ентусиаст
-
Имам достатъчно набюдение върху хора с Алфа, като повечето с JTD .
Карал съм алфа, съотношение цена качество... Искаш ли да ти изкарам цените от TecDoc?
Карал съм алфа, съотношение цена качество... Искаш ли да ти изкарам цените от TecDoc?

- vicho
- старши ентусиаст
-
Haddess написа:Имам достатъчно набюдение върху хора с Алфа, като повечето с JTD .
давай

vicho написа:alX3m написа:Ти сериозно ли даде 147 като кола със здрава ходова част
Човек... нещо, което дори алфистите признават като минус, а именно слаба ходова част, да го изтъкнеш като плюс...

по темата: аз съм за Тойота Корола - доста женоустойчива кола! ЗДРАВА ходова част и двигател! Обаче за тези пари трудно е12, а е11 е мега грозна

- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Колега незнам дали си обмислял вариант за корса б на една приятелка взехме такава само че 800-900 кубика харчи 5 бензин в София. За ходова част е доста здрава ние я платихме 2000лв перфектна. Ходовата част за 4-5 месеца не е мръднала 6-7000км София градско и извънградско. При разход 5 няма нужда от Г.И. Но и с тия 3 цилиндъра не стават за изпреварване на дълго. Относно голф 4 за мен това е колата с най-калпава ходова част един приятел на 1.4 за 3 години 3 пъти цялата предница.
Sent from my E2105 using Tapatalk
Sent from my E2105 using Tapatalk
- Haddess
- младши ентусиаст
-
alX3m написа:vicho написа:alX3m написа:Ти сериозно ли даде 147 като кола със здрава ходова част
Човек... нещо, което дори алфистите признават като минус, а именно слаба ходова част, да го изтъкнеш като плюс...Ама викаш вземи си да покараш
![]()
![]()
по темата: аз съм за Тойота Корола - доста женоустойчива кола! ЗДРАВА ходова част и двигател! Обаче за тези пари трудно е12, а е11 е мега грозна
+1 за toyota аз съм аут от темата, писна ми да си губя времето за се разправям с дървени философи

- vicho
- старши ентусиаст
-
Haddess написа:+1 за toyota аз съм аут от темата, писна ми да си губя времето за се разправям с дървени философи
иди плати някой фиш, че после ще те търсят ЧСИ

Alfa 147 - жените ги обичат просто

47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4