Избор на спортни зимни обувки, препоръчайте марки?
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Избор на спортни зимни обувки, препоръчайте марки?
Колеги гледам някви зимни обувки в сайта на с***тдепо на Helly Hansen, някой има ли впечатление от обувките на тази марка, на външен вид са доста прилични? И на найк гледам има прилични модели но зимни до сега на адидас найк и пума никога не съм носил и нямам идея стават ли за нещо, искам нещо малко по елегантно, не груби като за планина, бюджета е 150-200лв.
www.bmwпрофесори-bg.net
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Избор на спортни зимни обувки, препоръчайте марки?
pepy_81 написа:THE NORTH FACE - изпробвани !!!!!!
Scarpa,Adidas,най-бюджетни и смея да твърдя доста добри 1 година ползвам и не мърдат,Quechua,иначе марки да искаш...отиваш в магазините,специализирани за есктремни спортове и е въпрос на финанси после..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Спортни или елегантни?
Geox не стават, протичат
Аз ползвам ECCO но са над бюджета.
Geox не стават, протичат

pepy_81 написа:THE NORTH FACE - изпробвани !!!!!!
Ако не са на голяма промоция са му два пъти над бюджета, иначе са много добри, аз съм с такива и гласувам че са изключителни!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
barty написа:Спортни или елегантни?
Geox не стават, протичат![]()
В тоя бюджет май и NorthFace не става,освен ултра намаленията на urban моделите,които май за сняг и вода не стават..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
В Дайхман има промоция на кожен зимен Найк - полуботуш или там както се казва на високите мъжки. 117 лв. ако не съм забравил.
Много добър е модела. Майде ин Малайзия! Моделът е максимално изчистен. Само стоят двете запетайки на Найк от двете страни и нищо друго.
На мен ми допадна това.
Идеални са направо перфектни за носене януари и февруари на минус 15 градуса. Краката са много топли дори и с къси чорапи в тях! Достатъчно дълбоки са за газене на 15 см. сняг.
Много добър е модела. Майде ин Малайзия! Моделът е максимално изчистен. Само стоят двете запетайки на Найк от двете страни и нищо друго.
На мен ми допадна това.
Идеални са направо перфектни за носене януари и февруари на минус 15 градуса. Краката са много топли дори и с къси чорапи в тях! Достатъчно дълбоки са за газене на 15 см. сняг.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Gqbriel написа:barty написа:Спортни или елегантни?
Geox не стават, протичат![]()
В тоя бюджет май и NorthFace не става,освен ултра намаленията на urban моделите,които май за сняг и вода не стават..
Намират се трисезонни модели с гортекс на цени под 200, аз така намазах едни за 160, най добрите обувки, които съм имал.
На Адидас има голям избор от такива обувки.
Ето един произволен сайт.
Примерно тези. Има ги в различни цветове.
Ако са ти много цветни, то може и нещо такова.
Но първия линк са много добри обувки.
От този модел има ниски средни и високи.
Лично аз ти препоръчвам да си вземеш от средните, като на видеото, защото с високите не е удобно да се ходи всекидневно. Ако ще е за планина, и зимни разходи по пресечен терен, то най-високите, ама не се насилвай. Особено неудобни са за каране на кола, защото педалите се натискат трудно, заради малкото движение на глезена. Ако не си го помислил това, просто за сведение ти го казвам, за да не усетиш този голям (за мен) недостатък.
Ето един произволен сайт.
Примерно тези. Има ги в различни цветове.
Ако са ти много цветни, то може и нещо такова.
Но първия линк са много добри обувки.
От този модел има ниски средни и високи.
Лично аз ти препоръчвам да си вземеш от средните, като на видеото, защото с високите не е удобно да се ходи всекидневно. Ако ще е за планина, и зимни разходи по пресечен терен, то най-високите, ама не се насилвай. Особено неудобни са за каране на кола, защото педалите се натискат трудно, заради малкото движение на глезена. Ако не си го помислил това, просто за сведение ти го казвам, за да не усетиш този голям (за мен) недостатък.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Мерси много за предложенията колеги, ще ги видя тия Адидаски в дайхман, а обувки North Face къде се продават?
www.bmwпрофесори-bg.net
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
има хубав аутлет на соломон на семинарията,ако си късметлия да уцелиш номера на някой намален модел може да намажеш нещо истинско и не задължително от 200лв нагоре.
иначе норд феис има в почти всеки мол. хубава марка е спор няма но леко преиграват с цените си заради марката,за това и не пазарувам от бг но това е друга тема,аз съм фен на колумбия.мерел или тимбърлед не са по лоши в никакъв случай.но каквото и да вземеш за зимата гледай да е с вибрам подметка.
за дайхман и тем подобни магазини като им гледам моделите имам чувството че са бесни дървета моделите там.
от там и джапанки не бих си купил
иначе норд феис има в почти всеки мол. хубава марка е спор няма но леко преиграват с цените си заради марката,за това и не пазарувам от бг но това е друга тема,аз съм фен на колумбия.мерел или тимбърлед не са по лоши в никакъв случай.но каквото и да вземеш за зимата гледай да е с вибрам подметка.
за дайхман и тем подобни магазини като им гледам моделите имам чувството че са бесни дървета моделите там.
от там и джапанки не бих си купил
Подкрепям колегата за обувки с подметка - Вибрам
и аз съм и голям фен
а и не е задължително да са толкова скъпи. За бюджета на колегата си взех 3 чифта - ниски, че с тях по лесно се шофира
Karrimor Colorado- водоустойчиви- 45 лв -наистина са водоустойчиви - преминах през наводнен подлез
Grisport Dakar - водоустойчиви с гритекс - 77 лв - с дебела подметка вибрам и висок грайфер
Gola Conger- водоустойчиви с дритекс- 35 лв - с вибрам и 1см висок грайфер
Дайхман - откакто един път се излъгах да си взема зимни обувки и се разшиха след една седмица - повече там не стъпвам

Karrimor Colorado- водоустойчиви- 45 лв -наистина са водоустойчиви - преминах през наводнен подлез

Grisport Dakar - водоустойчиви с гритекс - 77 лв - с дебела подметка вибрам и висок грайфер

Gola Conger- водоустойчиви с дритекс- 35 лв - с вибрам и 1см висок грайфер

Дайхман - откакто един път се излъгах да си взема зимни обувки и се разшиха след една седмица - повече там не стъпвам

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Преди 4 години си ги взех и не са мръднали ГРАМ ! Адски здрави, катерил съм планини през зимата в много голям сняг и нито пропускат, топло държат постоянно и като цяло са най-добрите обувки, които съм купувал някога. Не са спортни, но за мокро време /зимата сняг, дъжд, киша/ са перфектни!
Към 200 лева бяха и моите са черни.
Към 200 лева бяха и моите са черни.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

недостатъка на обувка, която не пропуска вода, е че запарва крака
ако искате да не се мокрят краката Ви и да не са запарени имате два способа
- външния слой на абувката е хидрофобен и водата просто не мокри обувката, а отскача от нея, постига се със спрейове
- най-вътрешния слой от обувката е мембрана, която държи крака сух, обаче дори гортекса пропуска влага и на крака му става хладно ако сте стъпили в нещо дълбоко
говорим за инцидентни намокряния тип дъжд/снеговалеж
за професионално газене по мочурливи терени си трябва и добра обувка
като цяло колкото пъти съм спестил от обувки, толкова пъти съм патил
заради едни кецове за малко д ами падне нокътя на единия голям пръст на крака
заради тънка подметка на кец едни пирони минаха през нея като през масло и ми пострада крака
итн
ако искате да не се мокрят краката Ви и да не са запарени имате два способа
- външния слой на абувката е хидрофобен и водата просто не мокри обувката, а отскача от нея, постига се със спрейове
- най-вътрешния слой от обувката е мембрана, която държи крака сух, обаче дори гортекса пропуска влага и на крака му става хладно ако сте стъпили в нещо дълбоко
говорим за инцидентни намокряния тип дъжд/снеговалеж
за професионално газене по мочурливи терени си трябва и добра обувка
като цяло колкото пъти съм спестил от обувки, толкова пъти съм патил
заради едни кецове за малко д ами падне нокътя на единия голям пръст на крака
заради тънка подметка на кец едни пирони минаха през нея като през масло и ми пострада крака
итн
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
С важното уточнение,че аз не съм имал обувки от тази марка,но съм забелязал,че в Скандинавя се ползват с огромна популярност (Helly Hansen).
А от лични впечатления-взех си преди близо 2 години за около 30 кинта някакви измислени от ЛидАла и не са мръднали,нося ги по всякакви терени и условия.Планината и с маратонки (летни даже
) съм я обикалял,та зависи за какво ще ги ползваш-това само ти си знаеш.
P.S. Сега видях,че не ти трябват тракторски модели -според мен не хвърляй луди пари само заради марка тогава,освен ако не си си заделил сума,която не ти е проблем и си я прежалил
А от лични впечатления-взех си преди близо 2 години за около 30 кинта някакви измислени от ЛидАла и не са мръднали,нося ги по всякакви терени и условия.Планината и с маратонки (летни даже

P.S. Сега видях,че не ти трябват тракторски модели -според мен не хвърляй луди пари само заради марка тогава,освен ако не си си заделил сума,която не ти е проблем и си я прежалил

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2