Ще подкрепите ли подписката за референдум на Слави Трифонов

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ще подкрепите ли подписката за референдум организиран от Слави Трифонов?

Да
141
70%
Не
61
30%

Общо гласове : 202
Слави
Аватар

Ще подкрепите ли подписката за референдум на Слави Трифонов

Мнение от © » 11 Ное 2015, 9:56

Ще подкрепите ли подписката за референдум организиран от Слави Трифонов?

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
Тези 6 въпроса ще бъдат внесени по надлежния ред в НС на 9 ноември 2015 г. На 10 ноември ще стартира събирането на подписи за иницииране на Реферундум.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Ще подкрепите ли подписката за референдум на Слави Трифо

Мнение от Don_Diego » 11 Ное 2015, 10:07

Не, не смятам да позволявам на шоумен да контролира развитието на страната. Доста умно реши чрез коннцертите да провери общественото настроение към него, видя че хората са луди по него и сега ще използва това за да се намъкне и той в политиката използвайки заучената хватка с големите обещания за промени (театрото изиграно от ББ, но този път подкрепено от още по-голяма популярност и сляпо доверие)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 11 Ное 2015, 10:14

Подкрепям с две ръце всичко което може да доведе до промяна на статуквото. Изобщо не ме интересува кой го е иницирал...

Elesar74 като няма за кой да гласуваш пускаш недействителна бюлетина и това е, няма кой да ти свети в стайчката... Референдума не е само за задължително гласуване както виждаш...
Последна промяна bioz на 11 Ное 2015, 10:18, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 11 Ное 2015, 10:16

Това са исканията на РЗС отпреди години. Не твърдя, че са преписани 1 към 1, но 80% са техни. А това задължително гласуване вече стана банално. Каква демокрация и за какъв избор можем да говорим, когато това е задължително? Вместо да се направо нещо, да бъдат убедени не гласуващите да гласуват, ще ги задължаваме със закон. Що за демагогия и насилие над свободата? Изборът да не гласуваш също е избор, толкова, колкото и да си дадеш гласа за поредния измамник, който иска да лапа от държавните/общинските баници и така да легитимираш законното му пребиваване във властта за следващите 4 години. И кой е Слави Трифонов, извън шоубизнеса? Как ще ме убеди да гласувам за него, като ме задължи със закон ли? Не става така.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Ное 2015, 10:28

Е тогава да не се сърдите като някой купи 1000 гласа и стане на неговото. Като не е задължително, разни етноси решават нещата в своя полза.
Колкото дали това е шоумен или не - въобще не ми пука. Я кажете един честен политик, на който вярвате 100%? Те променят статуквото вече половин век, а като гледам не сме успели кой знае колко.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 11 Ное 2015, 10:29

Чакайте малко, не че защитавам. Но аз никъде не видях Славиту да иска гласуване за него, негова и въобще някоя партия.

Той иска референдум за да се изкаже народа по тези въпроси.

А това на кой са били исканията преди, не мисля че е важно. Защото ако е имало резултат то нямаше сега да се поставят на дневен ред, пак.

Пак казвам, това е подписка за референдум по тези въпроси. Никой не те кара да гласуваш задължително и т.н. Никой нищо не ти обещава или не те задължава.

Даже ако не си съгласен с някой от въпросите, то трябва да подкрепиш референдума и съответно да дадеш мнението си по тях.

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Ное 2015, 10:39

Прав си, никой не е казал "Ще подкрепите ли партията на Слави Трифонов" :mhihi: Всички останали точки са наред, не виждам нищо което не трябва да се направи в тази държава. Иначе тази шайка политици ще ни държат още 100 години в това положение т.е. ако успеят да ни задържат в БГ. Честно казано съм разочарован от коментарите, аз не вярвам на нито един политик в БГ, правят си абсолютно каквото поискат, тази подписка и 1 000 000 гласа да събере няма да мине, обаче поне нещо се прави срещу статуквото.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 11 Ное 2015, 10:58

Отдавна се отказах и от политическата тема. Та малко офф топик (за пръв и последен път в тази тема).

Според мен единственото, което трябва да се направи, и единственото което никога няма да се направи (или поне в следващите 50г.) е да има ограничение на мандатите на депутатите.

Не на партиите, а на депутатите. Примерно два-три мандата са напълно достатъчни.

По този начин винаги ще има нови идеи и няма да има това закостеняло мислене. Ще има нови хора и съответно промяна. А не някой да ми прави закони и да ми казва как да живея и да работя, като той цял цивот е работил само "дИпотат" и хабер си няма как се случват нещата в действителност. И ако някой ми каже, че тогава съвсем ще започнат да гушат, защото "после няма" - еми той ако решил ще гуши и за 1г. и за 20г., но има шанса следващите да му търсят сметка.

Както и да е пак се извинявам за офтопика.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 11 Ное 2015, 11:02

и каква е идеята на тези референдуми?
не трябва ли първо първо да се започне с това че, за да са валидни, условията са пълен ташак.
като точки идеите са хубави спор няма, и на марешки звучат добре, обаче не ми казвайте, че ще излязат повече от 3 милиона човека да гласуват за тези референдуми
1 883 411 са хората гласували за последният референдум, който също имаше много правилен въпрос.

Така че няма да подкрепя подписката, докато не се съберем пред народното събрание и ги накараме тия дебели свине да променят закона за референдумите, така че да започнат да работят.
Ама тва с нашата овча нация няма да стане :(
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 11 Ное 2015, 11:04

Няма да стане батко...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 11 Ное 2015, 11:16

Аз ще подкрепя подписката, защото смятам че това, макар и да е попупизъм, все пак е стъпка в правилната посока.
Но подкрепата за подписката, не значи че ще гласувам с "ДА" на всички въпроси! Ето как бих гласувал аз и защо:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
- НЕ. колкото и да ми се ще, няма как да ги познавам всичките (евентуално 120) депутати, че да гласувам за всеки от тях. Така или иначе в парламента се гласува партийно а не индивидуално, което е жалко но е факт. Така че дали са избрани мажуритално или не, те гласуват така както им каже партията майка. Затова смятам че изцяло мажуритарния вот е неприложим. По-скоро бих предложил да има мажуритарен елемент, подобен на сегашния.

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
- ДА. Отчасти го обясних в горната точка. Така или иначе те гласуват партийно. Дали са 100 или 500, гласовете винаги са еквивалентни на процнтното съотношение на партиите. Не че ще спестим много пари от 120 депутатски заплати, просто няма смисъл да са повече. Дори си мисля че и 120 са много, но пък ако ги намалим още, ще се изкриви прекалено много народното представителство от реалните изборни резултати.

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
- ДА. Верно не е особено демократично, ама българина само знае да мрънка, но да гласува не иска. Без да си дал глас нямаш право да мърмориш! И аз не изгарам от любов към тези дето гласувам за тях, но го правя. За да не решава друг в место мен, за да намаля влиянието на купения/корпоративния/манипулирани и т.н. вот. Остава да се изясни въпроса какво точно ще стане ако съм задължен но все пак не гласувам?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
- НЕ. От една страта какво по едстествено в 21 век?! Но от друга, ми е ясно че електронен вот се манипулира много по-лесно. Вместо да се подправят протоколи, бюлетини и кво ли не, просто един хакер ще взема едни пари и ще пипне 2 реда сорс код. Този хакер, освен това, ще може и да наруши тайната на вота и да докладва на заинтересованите лица кой как е гласувал, което пък е много добра проверка за корпоративния вот, да не би някой избирател да е кривнал от правия път.

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
- НЕ. И на мен ми свиди да даваме по 12лв на глас, но ако даваме по 1, то тогава партиите ще станат още по зависими от кръговете от фирми който ги хранят. А нали уж от това се стремим да избягаме. Ще го сравня с едно дете и неговите джобни. Ако му отрежете джобните, то ще започне да краде, но няма да спря да си купува закуски нали ?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
- НЕ, прекалено ми е плоско това предложение. МВР няма да се оправи по този начин. Като има избор между три тивки, и господ да избере една, тя пак ще си остане тиква.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 11 Ное 2015, 11:26

Аз пък предлагам България да стане президентска република, така един човек ще бъде силно отговорен, вместо минимално отговорни 240.
С тази политическа система, който и да влезе в този парламент, нищо добро няма да произлезе за обикновените хора, тъй като системата се възпроизвежда и се стреми да запази статуквото. Историята е показала, това се променя само с проливането на кръв, понякога доста.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 11 Ное 2015, 11:34

Doberman_vas написа:и каква е идеята на тези референдуми?
не трябва ли първо първо да се започне с това че, за да са валидни, условията са пълен ташак.
като точки идеите са хубави спор няма, и на марешки звучат добре, обаче не ми казвайте, че ще излязат повече от 3 милиона човека да гласуват за тези референдуми
1 883 411 са хората гласували за последният референдум, който също имаше много правилен въпрос.

Така че няма да подкрепя подписката, докато не се съберем пред народното събрание и ги накараме тия дебели свине да променят закона за референдумите, така че да започнат да работят.
Ама тва с нашата овча нация няма да стане :(

И как ще стане това, че не ми е ясно? Колко години протести, хора? Резултат? Прах в очите само и те така...
Политиците нямат интерес от този референдум и съм сигурен, че ще направят всичко възможно да го затруднят максимално, защото единствения шанс народа да си върне властта е този, защото ние сме властта, а не някви там 240 паразити... Толкова много теми сме разисквали за живота в България, че мисля, че няма човек на който да не му е ясно за какво става въпрос. Аз ще подкрепя референдума, заедно с всичките ми приятели, въпреки, че моите възгледи са доста по-различни от тези шест точки. Това поне е някакво начало...

Elesar74 написа:Аз пък предлагам България да стане президентска република, така един човек ще бъде силно отговорен, вместо минимално отговорни 240.
С тази политическа система, който и да влезе в този парламент, нищо добро няма да произлезе за обикновените хора, тъй като системата се възпроизвежда и се стреми да запази статуквото. Историята е показала, това се променя само с проливането на кръв, понякога доста.

А!!!! Ето ги моите възгледи! Аз също искам президентска република! За какво са ни тия плазмодии да смучат само държавни пари? И искам сградата на парламента да я взривят и да го заснемат на ултра ейч ди и да ни го пускат на Нова Година в 12 часа вместо зарята! :bchug:
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Ное 2015, 12:29

Бих гласувал на всичко с да. Хем да се намали държавата, хем малко шок в системата да има.

Против съм президентска република. Не, че диктатурата на мнозинството е перфектен вариант (още известна като демокрация), но по-добре от колкото диктатурата на 1 човек. Прекалено лесен за корумпиране.

За сметка на това въпросите на референдума, който Марешки предлага увеличават държавата и не бих гласувал за тях. За аптеките просто трябва да отпаднат всякакви регулации колко на брой и такива тъпотии.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 11 Ное 2015, 12:42

Не защитавам хората в парламента, но ако сме президентска република, пак трябва да има парламент, защото едното е законодателна, а другото изпълнителна власт. И не знам каква е разликата между мажоритарния и партийния вот, то на кметските избори като се гласува мажоритарно все едно "гласоподвателите" (ако мога така да ги нарека) не гласуват за кандидата на еди си коя партия ами гласуват за личности :mhihi: . А това с шефовете на РПУ и обл. дирекции е някаква страшна шега - иначе казано пълен абсурд: даже и да изберете Свети Петър или баба си за шеф на вашето РПУ, той ще е подчинен на останалите началници по веригата нагоре та чак до министъра на МВР - тоест той ще прави каквото му наредят, а не каквото иска. Да избираш кмет, президент, прокурор или съдия иди дойди, не че има значение, но да избираш подчинения служител на някой друг ...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Следваща

Назад към Извън Темата