Въпрос за Париж?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Въпрос за Париж?

Мнение от boksioraE39 » 12 Ное 2015, 22:08

Добър вечер,имам мач в Шотландия в събота през нощта но полета ми е през Париж и утре ще имам 6-часа престои там,въпроса ми е с какво да стигна от шарл де гол до центъра или по-точно айфелова кула,бил съм там последно 2010та и спомени за транспорт почти нямам.Наясно съм че пътя от летището до там е около час,благодаря.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Re: Въпрос за Париж?

Мнение от AGD » 13 Ное 2015, 0:33

paris-cdg.worldairportguides.com/shuttles-taxis-trains.php
Пробвай с тези указания.
Аз бях там 2005а и също почти нямям спомен за транспорта. Помня, че с метро се озовахме до Сена в района на Нотр Дам, но от там до кулата пеша ще се изгуби доста време. От летището до метрото ми се струва, че се добрахме с автобус/шатъл някакъв.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Потребител
Аватар

Мнение от Samoten » 13 Ное 2015, 9:14

Да ти кажа честно, за 6 часа не бих рискувал! Има голям шанс да не успееш и да изпуснеш полета. Ако все пак решиш, най-бързо е с метро.

От терминал 1 или 2 хващаш синята линия (RER B) посока Antony, Robinson, St-Remy-les-Chevreuse, център го водят. Като стигнеш спирка Нотр Дам ( St-Michel Notre Dame) слизаш и се прехвърляш на жълтата линия (RER C ) в същата посока. Возиш се около 5-6 спирка мисля някъде беше и слизаш на Champ de Mars - Tour Eiffel. Това ти се пада точно до кулата. Пътят е около час и половина-два в двете посоки, ако не объркаш нищо. Имай предвид, че метрото е огромно и има не малък шанс да се запилееш. Като си купуваш билети (към 18 евро е някъде двупосочен), машината ще ти даде 4 билета. На всяка цена продупчи (таксувай) първите два като влизаш и пак същите два на излизане!

Друг вариант е да вземеш Roissy Bus, точно пред терминалите спира и отива до операта, което е близко до кулата. Но обикаля майка си и баща си и под 3 часа в едната посока няма да паднеш ;) Между 30 и 40 евро е билета двупосочен, зависи по кое време ще пътуваш.

С такси ще ти е около час и половина в едната посока и то ако НЯМА задръствания. Не знам по кое време ще пътуваш. Ще ти струва около 100 евро в едната посока!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 13 Ное 2015, 9:40

boksioraE39 написа:Добър вечер,имам мач в Шотландия в събота през нощта но полета ми е през Париж и утре ще имам 6-часа престои там,въпроса ми е с какво да стигна от шарл де гол до центъра или по-точно айфелова кула,бил съм там последно 2010та и спомени за транспорт почти нямам.Наясно съм че пътя от летището до там е около час,благодаря.

Метро - имаш спирка от центъра до Шарл де гол
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 19 Ное 2015, 0:28

Благодаря,отидох до кулата точно с метрото 20е в двете посоки и наистина се върнах на кантар за другия самолет,за щастие отлетяхме 2-часа преди да почнат атентатите.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Назад към Извън Темата