Благодаря! И на Чез, и на темата за тоалетната хартия...
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Благодаря! И на Чез, и на темата за тоалетната хартия...
Благодаря на всички писали в темата за тоалетната хартия!
viewtopic.php?f=4&t=400687
Оправихте ми вечерта, след като Чез ми обявиха цена 5800 лв за присъединяване...
Смял съм се от сърце!
viewtopic.php?f=4&t=400687
Оправихте ми вечерта, след като Чез ми обявиха цена 5800 лв за присъединяване...
Смял съм се от сърце!
Последна промяна drago_pavlov на 19 Ное 2015, 7:47, променена общо 2 пъти
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Благодаря!
Не го преживявай много. Историята с ЧЕЗ и бившето "Енергоснабдяване" познава какви ли не случаи. Аз съм купувал стълбове, които после им ги подарих. Строил съм канализация и водоснабдяване, които после подарих пък на ВиК. Сега пък ми обясняват как за Х квадрата не ми стигали Х киловати, които са определени от проектантите та искат да строя трафопост и т.н.
Не, че другите фирми и институции са цвете де. Мога да напиша малка книжка на ужасите ако си разкажа преживяванията.
Само малък пример от съществуващата уредба. За да ти дадат разрешение за строеж трябва да имаш вода или договор с ВИК. Ако нямаш вода в имота и искаш да ползваш кладенец трябва да подадеш уведомление в басейновата дирекция, че си изградил кладенеца. Съответно те да дойдат да го проверят и издадат. Но за да копаш за водата обикновено ти трябва ток. За да ти пуснат ток обаче искат разрешение за строеж. А кажи кое по-напред
Не, че другите фирми и институции са цвете де. Мога да напиша малка книжка на ужасите ако си разкажа преживяванията.

Само малък пример от съществуващата уредба. За да ти дадат разрешение за строеж трябва да имаш вода или договор с ВИК. Ако нямаш вода в имота и искаш да ползваш кладенец трябва да подадеш уведомление в басейновата дирекция, че си изградил кладенеца. Съответно те да дойдат да го проверят и издадат. Но за да копаш за водата обикновено ти трябва ток. За да ти пуснат ток обаче искат разрешение за строеж. А кажи кое по-напред

Re: Благодаря!
Трафопост ми звучи много познато, особено при ЧЕЗ ... честно да ви кажа ЕВН е в пъти по-добре от ЧЕЗ, тия са страшна работа, ако някой не помогне от вътре ще има да си блъскаш главата
За щастие (или нещастие) корупцията е на ниво
Доста чудно ми стана как при одобрен проект от общината, наличие на предварителен договор с тях в един момент ЧЕЗ може да откаже да сключи окончателен договор без да ти постави нови и нови изисквания

Доста чудно ми стана как при одобрен проект от общината, наличие на предварителен договор с тях в един момент ЧЕЗ може да откаже да сключи окончателен договор без да ти постави нови и нови изисквания

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Re: Благодаря! И на Чез, и на темата за тоалетната хартия...
В най-скоро време ще има сериозни промени в пазара на "волтовете".
ПП: Не разбрах защо модераторите решиха, че косата на потребителите е по-важна от техните задници, още повече, че едното е преходно. Наистина има двоен стандарт, толерират се определени хора в този раздел, в потвърждение, на което беше пусната и темата де.
ПП: Не разбрах защо модераторите решиха, че косата на потребителите е по-важна от техните задници, още повече, че едното е преходно. Наистина има двоен стандарт, толерират се определени хора в този раздел, в потвърждение, на което беше пусната и темата де.

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Таксата за присъединяване е функция на количеството енергия което заявяваш, което пък е провокирано директно от архитектите или проектантите на ел. проекта. Ако искаш 6-8 киловата, колкото е за нормален апартамент, вероятно няма да е толкова много. Можеш и да си промениш проекта или дори само схемата на таблото и с него обратно в ЧЕЗ.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Ако паднеш под 50квт може таксата да е наполовина
До 50 kW
2316 лв.
До 100 kW
5880 лв.
До 200 кW
9600 лв.
До 500 кW
21360 лв.
До 1000 kW
42270 лв.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Сега се сещам и за друг един момент в който ЧЕЗ ми го наденаха. Две къщи се строят в едно УПИ. Двете са на различни собственици, но парцела е един и неделим заради лицето. Всеки от съсобствениците иска по 15кв мощност. Но ЧЕЗ го таксуват като едно по 30 и цената става драстично по-висока.
Както и да им го обяснявахме, че това са два отделни имота с два отделни проекта, двама отделни собственика и два отделни електромера си събраха парите за 30кв и това е.

Както и да им го обяснявахме, че това са два отделни имота с два отделни проекта, двама отделни собственика и два отделни електромера си събраха парите за 30кв и това е.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
а мангалите плащат ли 5880 лв такса ? 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако плащаха, за останалите нямаше да е толкова скъпо 

Never mistake motion for action...
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
За това след присъединяване им показваме един конкретен пръст и хоп на свободния пазар.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Хоп само ако си юридическо лице. 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Май като гледам, цените и за юридическите лица на свободния пазар се изравниха с тези, които не са . И пак няма отърваване от тях, отиваш при друг, но продължаваш да плащаш и на тях такси
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
© написа:Ако паднеш под 50квт може таксата да е наполовинаДо 50 kW
2316 лв.
До 100 kW
5880 лв.
До 200 кW
9600 лв.
До 500 кW
21360 лв.
До 1000 kW
42270 лв.
Егати цените, не предполагах...По-добре си купи някой електроцентрала...

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
KPETEH написа:Хоп само ако си юридическо лице.
Да се надяваме че от средата на 2016та - ще бъде достъпно и за битови потребители.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4