Tesla

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Tesla

Мнение от acer » 23 Ное 2015, 16:35

Имаше някъде отделна тема за електрически коли, но Тесла като най-големите пионери в сектора заслужават нова :)
Може тука да се пускат ъпдейти и т.н, въпроса ми е бихте ли си купили такава кола? до 2г мислят да пуснат и конкурент на 3-та серия с базова цена 35,000 usd!

За мен Тесла са истински пионери и малко като ейпъл, доста натискат на иновациите и колата има редица предимства:
- S 85d по каталог може да мине 434 км, по-малко са, но пак е впечатляващо, 0-100 4.2 сек
- S P85d от 0 до 100 3.1 сек , за маниаците има и ludicrous моуд 2.8 сек, тва е в категорията на Koenigsegg Trevita, 2015 Lamborghini Huracan LP 610 и 2016 McLaren 675LT :shock: :lol:
- цена на пробег на 100 км 3.68 лв при 23 кВтч/100 км срещу bmw 650i- 16.7 лв при 8.6 л/100 км http://www.capital.bg/biznes/moiat_kapi ... romobilut/
- поради разположението на батериите по целият под, шасито превръща колата им в танк :lol: особено на side pole crash test имат 50% по-добри резултати от най-безопасните коли...!!! https://www.youtube.com/watch?v=_Al3IUHt9Wc При фронтален сблъсък отново мн добри резултати, поради липсата на двигател който да влезе в купето.
- колата периодично се "ъпдейтва", точно като айфон или андроид, когато имат нов софтуер без нужда от ходене в сервиз, има възможност за отдалечена диагностика.
- последният им ъпдейт е "автопилот" https://www.youtube.com/watch?v=3yCAZWdqX_Y все още не можеш да легнеш да спиш на задната седалка :mhihi: но когато маркировката е ясна и времето добро, колата може сама да се престроява, изпреварва и да прави умерени завои :mhihi: от време на време изписква "хванете волана", но датчиците в колата изпращат информация към сървърите на тесла и тепърва се изграждат прецизни карти и тази технология. По дефаулт колата е пълна с датчици и камери при които автопилота и да е изключен, колата ще реагира ако види опасност отпред и отстрани.

Новият им модел оффроуд прилича по-скоро на луноход, но е още по-костелив и дори ви отваря/затваря вратата сам :mhihi: https://www.youtube.com/watch?v=RUz_EXSmp9w
Най-вероятно имат и доста слаби страни, примерно поддръжката не знам кой у нас би оправял тия коли, най-близкият сервиз е към Виена.
А и докато по бензиностанциите и мотели няма вариант за "зареждане", за дълги пътувания няма как да се ползва, а и скоро няма да имаме безплатна мрежа дето тесла си гради в сащ, 30 мин зареждане 160км. И все пак се мяркат дори и у нас, не 1 тесла съм видял :) в сащ в някои региони доста скорост са набрали. А забравих, не се дължи годишен данък щото е електрическа, синята зона май е безплатна, за винетките не знам как стои въпроса :mhihi:
Последна промяна acer на 23 Ное 2015, 16:58, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Tesla

Мнение от Kroki » 23 Ное 2015, 16:45

Определено, ако имам възможност някога бих си взел. Много ме дразни, тоя телевизор вътре, но предполагам, всичко друго ще е уникално. Преди няколко дена няколко колеги от форума, бяха снимали клип, докато караха една Тесла. Те могат да кажат повече инфо. Пролетта една се беше блъснала в трамвай в София. В София има 2 или 3 и една в Пловдив съм виждал. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 23 Ное 2015, 16:52

В Пловдив съм виждал поне 10 :)
Телевизора предполагам е с цел да се намалят кабели и копчета с лампички, сигурно за пестене на батерията.

Ето още един клип от полседният им ъпдейт :mhihi: толкова е странно... https://www.youtube.com/watch?v=4CZe5DXeYzw
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Ное 2015, 17:00

acer написа:- цена на пробег на 100 км 3.68 лв при 23 кВтч/100 км срещу bmw 650i- 16.7 лв при 8.6 л/100 км

Да, ама с 6-тицата можеш да отидеш от София до морето :mhihi: :mhihi:

Вероятно някой ден ще подкарам електрическа кола, но мисля да го отложа максимално дълго в бъдещето.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 23 Ное 2015, 17:14

При повече възможност сигурно бих взел и една такава, но само за дни в които ми е отпуснато и не ми се кара много... За другите V8-12 най-добре! :driving:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Ное 2015, 17:22

acer написа:Имаше някъде отделна тема за електрически коли, но Тесла като най-големите пионери в сектора заслужават нова :)
Може тука да се пускат ъпдейти и т.н, въпроса ми е бихте ли си купили такава кола? до 2г мислят да пуснат и конкурент на 3-та серия с базова цена 35,000 usd!

За мен Тесла са истински пионери и малко като ейпъл, доста натискат на иновациите и колата има редица предимства:
- S 85d по каталог може да мине 434 км, по-малко са, но пак е впечатляващо, 0-100 4.2 сек

Имам един познат, който има такава... общо взето каза, че с включени фарове, климатик и аудиото на колата може да мине 360-370км градско, но не и извънградско... човека директно си каза, че не може да отиде до от София до Бургас и на море ходи с друга кола... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 23 Ное 2015, 17:26

The car gets smarter over time... Това не ми е любимото свойство на една кола. Нашето поколение няма да донесе големия бум на електромобилите. Тези, които ще го направят ще са виждали V8 и V12 само в стари коли и по телевизията.
Never mistake motion for action...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Ное 2015, 17:33

Много ми харесва теслАта,но по разбираеми причини не обмислям покупка :lol:
И аз не й харесвам телевизора ,ама щом трябва.. Плюс ,че е минавало на метри от мен такова чудо и ако не го виждаш,може да го усетиш да ти подпира задника преди да го чуеш :lol: ,ебахти и призрака,много безшумно :paranoid:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 23 Ное 2015, 18:08

А за бум си трябва още доста прогрес при батериите и соларните панели :) Цената обаче започна да пада, тесла си правят фабрика за батерии (gigafactory) и ако успеят да произведат кола в категорията на 3-та серия, на цена от 35,000$, която да минава 300 км в града и да е освободена от данъци.. може да стане доста предпочитана градска кола, особено в европа че данъците за емисии на места са инфарктни :lol: за тва толкоз малолитражки карат

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 23 Ное 2015, 18:10

Съгласен съм, че са абсолютни пионери. :bowdown:

Колата е сравнително достъпна като цена за другите страни сега няма да давам конкретни примери в същия ценови клас, но да кажем, че едно добре живеещо европейско семейство би могло да си я позволи.

Силно впечатлен съм от това, че в колата присъства лукса, но от друга страна всичко е направено с цел да се пести енергия, но не оставаш с такова впечатление. Има огромен екран, който със сигурност е LED, за да пести енергия. Самата кола е доста аеродинамична и други трикове за пестене на енергия. Според мен ще има скоро нов модел, защото бяха обещали от компанията, че в най-скоро време ще изкарат автомобил с гарантиран пробег от 500км.

Малко съм със смесени чувства към липсата на звук от двигателя, но пък със сигурност е адски комфортна при продължително каране без шум :shock:

Също така наскоро четох, че е изобретена нова революционна батерия, която в много по малък обем съхранява много повече енергия, което също ще допринесе за развитието на електро автомобилите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 23 Ное 2015, 18:18

Bogat-Beden написа:..ако не го виждаш,може да го усетиш да ти подпира задника преди да го чуеш :lol: ...

Т.е. нещо като тва у подписа ти :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Ное 2015, 18:58

acer написа:тва е в категорията на Koenigsegg Trevita, 2015 Lamborghini Huracan LP 610 и 2016 McLaren 675LT :shock: :lol:

я пак... в коя категория :lol:

тва с автопилота, също не е някаква драма... ето на много по-евтина кола.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 23 Ное 2015, 19:28

На един приятел леля му си купи такава от САЩ. Возих се.
За малко да се надрискам. Няколко дни карах Х6М и Теслата не отстъпва по абсолютно нищо. Въртящият момент идва на момента и те залепя буквално.
Но пък има и многи недостатъци, примерно няма представителство на Тесла наблизо и недай си боже да се скапе нещо.. Освен това, може би знаете, че блъснете ли колата, се пише тоталка. Без значение от размера на щетите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Ное 2015, 19:47

datchko написа:Освен това, може би знаете, че блъснете ли колата, се пише тоталка. Без значение от размера на щетите.

Ремонтират се, но само при места одобрени от Тесла. Резервни части не се продават никъде.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 23 Ное 2015, 19:58

Както всички отбелязаха - телевизора вътре е много тъпо решение на контрола за кола.
С каталожните данни си се пообъркал горе ... специално за 3.1 сек.
Лятото карах зад едно S 85d 30 мин на планински път . Ускорява впечетляващо и звука от ел мотора е :) футурустичен .
Отпред ми грознее доста теслата и няма достаточно ел станции да се ползва в повечето държави , но го виждам ... следващата може и да ми е хибридна 8)

Следваща

Назад към Извън Темата