Избор на лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Избор на лаптоп

Мнение от Сладур1 » 23 Ное 2015, 20:44

Колеги предложете лаптопи в порядъка 500-700 лв. Ей тоя ми изглежда добре нищо , че е с малък хард. http://technomarket.bg/products/0914723 ... -c55-c-14g . Кои процесори са по-добри, аз ги подреждам Intel Pentium, Intel Celeron, AMD.Така ли е, или не. Дайте оферти.

Потребител
Аватар

Re: Избор на лаптоп

Мнение от kwot » 23 Ное 2015, 20:51

Здрасти, лаптопа който си посочил бива, но за тези пари бих търсил нещо с 4 ядра от 2.0ghz нагоре и видеокарта по-мощна от Intel Integrated Graphics. Евентуално R5 Radeon или Geforce 7 или 8ма серия. Също е добре батерията да е 6 клетъчна. Общо взето големината на харддиска ти е последната грижа, лесно може да се замени с по-голям, а и едва ли ще е нужно. Ако се напънеш до горната граница на бюджета, ще си по-доволен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 23 Ное 2015, 21:01

Забравил си една малка подробност ... за какво ще го ползваш и как ще го натоварваш.
Просто да го напишеш преди да са ти предложили емнайсет ядрени с 4 видео карти накуп и ССД дискове :D
Иначе от интелите над пентиум са i3,i5,i7

п.п. и другото важно нещо е дали искаш ти да му махнеш найлоните или може да са го пипали вече .. продавалника е пълен с лаптопи с гаранции .. не пречи да го разгледаш.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 23 Ное 2015, 21:11

bam-bam написа:п.п. и другото важно нещо е дали искаш ти да му махнеш найлоните или може да са го пипали вече .. продавалника е пълен с лаптопи с гаранции .. не пречи да го разгледаш.

Това щях да предложа и аз... :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 23 Ное 2015, 21:14

Сестра ми иска нов лаптоп. Ползва го за интернет и игри у фейса. Умишлено не споменах за какво точно ми е нужен, защото за тези пари има средни лаптопи. Не съм наясно точно с тези видеокарти и т.н. Иначе за процесора ясно. Паметта не е критерий. И така, батерия съм далеч от мисълта, че ще се ползва само на батерия. Просто ние ги ползваме като настолни вкъщи. Рядко го мъкна насам-натам.

п.п.

1. http://www.emag.bg/laptop-acer-aspire-e ... D6KBZMBBM/

2. http://www.emag.bg/laptop-asus-c-proces ... DJ1WGMBBM/

3.http://www.emag.bg/laptop-acer-extensa- ... DY6W1YBBM/

Последният е с 8 гб рам, обаче няма ОС. И забравих, трябва ли да бягам от някоя марка, по принцип съм резервиран към Леново. Ще погледна и в продавалника.

Потребител
Аватар

Мнение от kwot » 23 Ное 2015, 21:36

Хм, добре, но от личен опит знам, че с 4 ядрен процесор на 2.-2.4 ghz, 4 GB ram и Intel Integrated graphics (с Windows 7 64 bit) Youtube клипчета с 1080P качество са на границата на гладко възпроизвеждане. Дори понякога кадрите падат доста. То положението е подобно и с картите, които съм изброил, но една идея по-добро. Все пак живеем в 2015 и повечето сайтове са доста тежички.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Ное 2015, 21:47

Сладур1 написа:трябва ли да бягам от някоя марка, по принцип съм резервиран към Леново.

Точно това щях да ти предложа :mhihi: 3 години нямам проблеми, батерията е желязна. Цените в сайта им са добри, особено с 5% отстъпка за ученици/студенти (все ще намериш някой, ако няма в къщата). Мен лично ме бяха предупредили, че в големите вериги сменяли компоненти с по-евтини (примерно по-евтина марка хард).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 23 Ное 2015, 21:52

TNT написа:
Сладур1 написа:трябва ли да бягам от някоя марка, по принцип съм резервиран към Леново.

Точно това щях да ти предложа :mhihi: 3 години нямам проблеми, батерията е желязна. Цените в сайта им са добри, особено с 5% отстъпка за ученици/студенти (все ще намериш някой, ако няма в къщата). Мен лично ме бяха предупредили, че в големите вериги сменяли компоненти с по-евтини (примерно по-евтина марка хард).

Емаг са доста обсъждани .. хубаво е да прочете в нета .. да не пише после тема и той да се оплаква като хилядите други.
Мисля, че процента на доволни от тях като цени в началото , после е х2/х3 недоволен, ако се наложи да прибегне до техните гаранции.
Отделно е обсъждано що за магазин са, от къде са, кой им поема гаранцията.
Леново имат някаква слава с кофти панти .. справка от мои познати по сервизи, предполагам, че и това е обсъждано в нета доста.

Един добър съвет - каквото и да си харесаш пиши 10 пъти в гугъл за самия модел и тогава решавай.
Едва ли някой тук е имал повечето марки/модели, че да ти даде такова компетентно мнение, както чичо гошо :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 23 Ное 2015, 21:54

Аз си взех миналата седмица този модел на Acer http://www.mrejata.bg/Laptop_Acer_Aspire_ES1-512-C94L_NX.MRWEX.129,нарочно ти давам този сайт,защото във другите е по 580-600 лева,аз го взех на 538,сега малко са го вдигнали.Та спрях се на Acer,защото стария ми е тази марка и е страшно куче,взех го втора ръка и го имам вече 3-4 години и нито един проблем,а не е като да не го ползвам,но вече ми идва бавничък доста.Обаче мнение за сегашния не мога да дам,защото не съм го ползвал и 30 минути :mhihi: ,не ми е останало време да си прехвърля нещата от стария във новия,но ми изглежда доста готин,пък и ще го ползвам главно за нета само и смятам,че ще е пушка,само дано не са развалили качеството.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Ное 2015, 22:06

bam-bam написа: да не пише после тема и той да се оплаква като хилядите други.

За Леново имах предвид от официалния - http://lenovoonline.bg/les/home.nsf?open Проблеми с пантите за 3 години не съм видял, но и реално го отварям/затварям 2-3 пъти в седмицата максимум.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 23 Ное 2015, 23:37

Абе и ЕМАГ са като технотата, и там има доволни и недоволни. Вземал съм дребни уреди от там, засега никакви проблеми. Каква е гаранцията, че няма да има проблеми от Техномаркета и т.н. Спрях се на номер 3 или номер 1 засега. Надявах се да има и черен петък да откачим нещо ама... странна работа нищо не се тръби тази година.. Някой да работи в Технотата да знае дали ще има нещо такова..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring

Мнение от Ivo.Ganchew » 23 Ное 2015, 23:51

Аз бих ти препоръчал Asus-а пред Acer и Toshiba. Занимавам се с ремонт и поддръжка на компютри и принтери. Асус спрямо цена-качество за мен са номер 1. Още повече модела, който си посочил е с водоустойчива клавиатура. Винаги по невнимание се разлива нещо върху лаптопа. Почиствал съм Асуси залети с кафе, бира и вода, работили с месеци след това, носили са ми и други машини от евтин/среден клас опушени като стар комин от малко кафе. В къщи имахме 2 Acer-а на по 3-4г. матриците им заминаха почти по едно и също време. Освен това адски много греят, особено ако е с AMD процесор. Що се отнася до процесорите, Quad-Core e добър вариант, щом няма нужда от i-серията.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 24 Ное 2015, 0:14

Сладур1 написа:Абе и ЕМАГ са като технотата, и там има доволни и недоволни. Вземал съм дребни уреди от там, засега никакви проблеми. Каква е гаранцията, че няма да има проблеми от Техномаркета и т.н. Спрях се на номер 3 или номер 1 засега. Надявах се да има и черен петък да откачим нещо ама... странна работа нищо не се тръби тази година.. Някой да работи в Технотата да знае дали ще има нещо такова..

За да се коментира много от хората и да ти се набие в очи, явно не е баш като технотата.
Но всеки си има глава на раменете.

Ей тъкмо един коментар по темата пресен :)

Автор: sohk
Дата: 24-11-15 00:09

За емаг - Проблемно гаранционно обслужване. Липса на ръководство на български език (в случая дават на румънски). Отделно ... реални държат постоянно високи цени, за да им изглеждат големи отстъпките, а в същото време отстъпките им са 20-30 лева под нормалните цени в български магазин, като често няма подаръци към фотоапаратите (карти, чанти и т.н.) и така реално цените им са всъщност по-високи.

Възможно е и да не съм прав, но аз не бих си купил нищо от тях след многото изчетени отрицателни коментари за тая измамна румънска пирамида.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 24 Ное 2015, 17:42

Ivo.Ganchew написа:Аз бих ти препоръчал Asus-а пред Acer и Toshiba.

С Toshiba съм някъде 5 години...
kwot написа:Хм, добре, но от личен опит знам, че с 4 ядрен процесор на 2.-2.4 ghz, 4 GB ram и Intel Integrated graphics (с Windows 7 64 bit) Youtube клипчета с 1080P качество са на границата на гладко възпроизвеждане. Дори понякога кадрите падат доста. То положението е подобно и с картите, които съм изброил, но една идея по-добро. Все пак живеем в 2015 и повечето сайтове са доста тежички.

Аз съм с Toshiba- Intel core i 3, картата е някаква Intel graphics и при добър интернет си върви прилично, ако го превърташ наляво,надясно се позабавя, но малко 1-2 сек.( просто аз съм нервак)...Ползвам го от около 5 години, имаше малък проблем с охлаждането, но взех му подложка с вентилатори-почистваш праха от него през 1година примерно. Аз не го бях чистил 3г. Два пъти сменях твърд диск, но това мисля беше в следствие на това, че ме изнерви и отнасяше удари по корпуса... :dummy:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 25 Ное 2015, 10:20

c04 написа:
Ivo.Ganchew написа:Аз бих ти препоръчал Asus-а пред Acer и Toshiba.

С Toshiba съм някъде 5 години...
kwot написа:Хм, добре, но от личен опит знам, че с 4 ядрен процесор на 2.-2.4 ghz, 4 GB ram и Intel Integrated graphics (с Windows 7 64 bit) Youtube клипчета с 1080P качество са на границата на гладко възпроизвеждане. Дори понякога кадрите падат доста. То положението е подобно и с картите, които съм изброил, но една идея по-добро. Все пак живеем в 2015 и повечето сайтове са доста тежички.

Аз съм с Toshiba- Intel core i 3, картата е някаква Intel graphics и при добър интернет си върви прилично, ако го превърташ наляво,надясно се позабавя, но малко 1-2 сек.( просто аз съм нервак)...Ползвам го от около 5 години, имаше малък проблем с охлаждането, но взех му подложка с вентилатори-почистваш праха от него през 1година примерно. Аз не го бях чистил 3г. Два пъти сменях твърд диск, но това мисля беше в следствие на това, че ме изнерви и отнасяше удари по корпуса... :dummy:

http://ark.intel.com/compare/82105,52220

Разгледай предлаганите селенори/пентиуми и евентуално твоя и3 и ще видиш, защо ти вървят.
Много хора гледат ядрата, ама те не са всичко.
Всичко под и3 си е слабичко може би дори вече за един фейс и разни сайтове с флашчета, и особено вградените им видеа, дето са яко скопени.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата