Регистриране на пътнически автомобил като товарен?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Регистриране на пътнически автомобил като товарен?

Мнение от Bokrael » 10 Дек 2015, 7:57

Здравейте, с риск да си навлека гнева на масата "коректни" данъкоплатци тук искам да попитам как става така, че хората си регстрират автомобилите в общината като товарни и плащат 10лв данък? Чувал съм за много такива случаи и съм попадал на много обяви в мобилето, където пише регстриран като товарен и някаква Х5-ца, МЛ и др.? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Регистриране на пътнически автомобил като товарен?

Мнение от barty » 10 Дек 2015, 9:22

Колега, имаше една или две теми по този повод, и то скоро. Потърси ги.
Мисля че няма да можеш ако вече е регистрирана.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Дек 2015, 10:12

2 пъти преглед в годината... :lol:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 10 Дек 2015, 10:50

Отиваш в декра, там ще ти кажат :mhihi:

От офроуд форума:

Трябва да свалиш коланите да сложиш преграда м/у шофьора и товарния отсег. След това техно тест щото си направил промени по консртукцията на втомобила и го пишете категория N1 за справка можеш да прочетеш в правилника какво пише, но по памет ще ти кажа, че това е товарен автомобил до 3500кг. общо тегло, Минаваш преглед 2 пъти годишно, до тук добре, но след като си узакониш така направеният автомобил вероятно ще искаш да си сложиш обратно седалки и там друго дето си оскубал, но това може да е проблем пред органите на реда. Щото в талона ще пише 1+1 което значеи, че не можеш да возиш повече пътници от 1 + шофьора. Все пак това не е за подценяване, но риска си го поемаш ти.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 10 Дек 2015, 11:10

N1 вече е възможна и с 3+1 места. Има някакво съотношение между мощност и товароносимост, която трябва да се спази, затова не всички моторизации на даден модел подлежат на N1 сертификация.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 14 Дек 2015, 16:15

Скоро го правихме това упражнение на една МЛ-ка.
Въобще не слушай колегата, който ти обяснява за преграда и т.н.
Основния принцип, за да вземеш Н1 е, че полезния товар, който може да носи колата, трябва да бъде минимум 2 пъти по-голям от сбора на пътниците в нея.
Демек ако един автомобил е регистриран като лек такъв с общ полезен товар от 610кг при разрешени 4+1 пътника, то това прави 5 пътника по 75 кг (375кг) и полезен товар от 235 кг.
Маха се средния колан и колата остава регистрирана като 3+1 (300кг) и 310кг полезен това. => изпълняваш условието за товароподемност на N1, минаваш през Декра или Технотест за издаване на удостоверение за промяна на категорията, след това минаваш през КАТ, за да смениш талоните, след това през данъчното и накрая си в джаза.

п.п. Но основната задача на горното упражнение, което направихме е, не да спестим от данък, защото самия данък само по себе си е малък на годишна база в сравнение с цената на колата и разходите след това по нея, а именно да може да вземем ДДС-то след това от горивото ѝ, а и разходите по нея да минават като разход на фирмата.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от бабъл » 14 Дек 2015, 21:04

Колега , я кажи къде точно направихте МЛ Н1 , защото аз два пъти вече ходя до Технотест и ми обясниха , че няма шанс за 3 + 1 на джип. Става дума за Соренто и Санта Фе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение от fitter » 14 Дек 2015, 21:32

Преди месец останах с недоумение, като видах талона на чисто нова служебна Шкода Октавиа комби регистрирана като N1 и 4+1 места. Как после хората да имат стимул да си плащат данъците....

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 14 Дек 2015, 23:22

fitter написа:Преди месец останах с недоумение, като видах талона на чисто нова служебна Шкода Октавиа комби регистрирана като N1 и 4+1 места. Как после хората да имат стимул да си плащат данъците....

Новите шкоди масово ги предлагат от магазина с категория Н1. Взех служебно Йети тази година, и си дойде чисто ново без прегради, с 4+1 места и категория Н1 от магазина. Само че се ползва от фирмата за служебен автомобил..

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бабъл » 15 Дек 2015, 7:40

В Технотест ми обясниха , че когато производител прави нерегистриран автомобил Н1 критериите са едни , когато е регистриран и се прави промяна , са други. Основния проблем е отвора на товарния отсек , който трябва да е определен размер.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-65 730D

Мнение от POYO » 15 Дек 2015, 12:40

Дару кар също я предлага тази екстра, да ти регистрира колата със N1, и го направиха за две Х6, в случая годишния преглед си е валиден за една година, а данъка смешен, то на физически лица
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 15 Дек 2015, 14:35

бабъл написа:В Технотест ми обясниха , че когато производител прави нерегистриран автомобил Н1 критериите са едни , когато е регистриран и се прави промяна , са други. Основния проблем е отвора на товарния отсек , който трябва да е определен размер.

бб) когато превозното средство е оборудвано с два или повече реда седалки, минималната височина на
отвора за товарене трябва да е най-малко 800 mm, а площта на отвора трябва да е най-малко 12 800 cm2;

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бабъл » 15 Дек 2015, 23:28

Ок , МЛ покрива ли тези критерии. За новите коли ми е ясно , интересува ме за вече регистрани.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 16 Дек 2015, 0:19

smamf написа:
fitter написа:Преди месец останах с недоумение, като видах талона на чисто нова служебна Шкода Октавиа комби регистрирана като N1 и 4+1 места. Как после хората да имат стимул да си плащат данъците....

Новите шкоди масово ги предлагат от магазина с категория Н1. Взех служебно Йети тази година, и си дойде чисто ново без прегради, с 4+1 места и категория Н1 от магазина. Само че се ползва от фирмата за служебен автомобил..

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Аз пък мислех, че всички шкоди са с Н1. Имам познат със Superb и е с Н1, а вие коментирате някакви баничарки и комбита...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 16 Дек 2015, 10:57

бабъл написа:Ок , МЛ покрива ли тези критерии. За новите коли ми е ясно , интересува ме за вече регистрани.

Ами покрива ги. Вся пак нали го направихме.
Най-якото беше в данъчното. Защото регистрирахме колата в данъчното и ѝ платихме данъка.
След това въведохме смут с пререгистрацията, като предложиха да не ни върнат парите от платения данък от стотици левове, а да кажем следващите 10 години да не се плаща данък. :mhihi:

Назад към Извън Темата