Странен проблем с климатик Haier?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Странен проблем с климатик Haier?

Мнение от mit-kong » 12 Дек 2015, 7:40

Бащата имаше един климатик, който не ползва и решихме да го прехвърлим в нас. (Haier HSM12HEA03/R2(DB) ако за някой има значение). Проблема е, като го пусна на HEAT и на 26 градуса примерно духа топличко, докато не ги стигне, след това вместо да изключи и да седи на stand by (както беше климатика Фуджитсу в предния ми апартамент), той почва да вкарва хладен въздух... На него има дисплей с градусите в помещението и се вижда как за около 40сек от 26 ги сваля до 19-20 и след това веднага почва да се мъчи пак да дига температурата. Какво ли не пробвах, четох книжката два пъти и не виждам в мен ли е проблема, климатика ли не е вързан правилно какво става. За мен това не е нормално, тъй като първо на моменти в стаята става хладно, второ той сам си усложнява живота като сваля градусите много бързо, вместо да ги остави да паднат саби за 30-40мин и тогава да се пусне пак. Ще съм много благодарен ако има някой запознат и ми помогне да реша проблема. :dunno: (За момента сме го надхитрили като го пускаме примерно на 28-30 градуса и му трябва мнооого време да ги вдигне и така седим поне на топло) :banghead:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Re: Странен проблем с климатик Haier?

Мнение от memorex » 12 Дек 2015, 8:40

Здравей,

Имахме подобен проблем и се оказа грешна позиция на термосензора във вътрешното тяло.Дойдоха и го преместиха и се оправи.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 12 Дек 2015, 8:58

Не съм 100% сигурен, но мисля че hаier-a работи по този начин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 12 Дек 2015, 9:53

Интересно . Сега като се замисля и при мен е така . В голямия магазин сме с дайкин и няма нищо подобно , но в склада хайер-а се държи по този начин .
Това е интересна идея с термосензора на вътрешното тяло :roll:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 12 Дек 2015, 10:09

laviatan написа:... В голямия магазин сме с дайкин и няма нищо подобно , но в склада хайер-а се държи по този начин .
..

Причината по-скоро е в това, че Дайкина е инвертор, а Хайера- конвенционален.
Принципа на работа на двата вида климатици е различен.
Инвертора не спира като доближи зададената температура, а сваля оборотите на компресора и духа по-леко топло за да поддържа температурата.
Конвенционалния като си направи зададените градуси спира работата на компресора и от там помещението почва да изстива.
Има диапазон обикновено около 2-3 градуса докато тръгне отново.

При автора на темата отклонението от 6-7 градуса е много. Възможно е да е дефектирал въздушния датчик.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 12 Дек 2015, 11:39

Да колега - прав си . 60-ката дайкин е инверторен , хайер-а не е .
Значи просто си е нормално .
Благодаря :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 12 Дек 2015, 11:51

Е да де ама ги обърнахте нещо, единия казва инвертора не спира, другия че спира :D

Та аз имам на няколко места. Всичките иверторни. Всички спират(Daikin, fujitsu) освен Haier-a- също инверторен.

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 12 Дек 2015, 12:04

Спира ако влезе в Defrost /размразяване/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 12 Дек 2015, 12:19

mit-kong написа:Бащата имаше един климатик, който не ползва и решихме да го прехвърлим в нас. (Haier HSM12HEA03/R2(DB) ако за някой има значение). Проблема е, като го пусна на HEAT и на 26 градуса примерно духа топличко, докато не ги стигне, след това вместо да изключи и да седи на stand by (както беше климатика Фуджитсу в предния ми апартамент), той почва да вкарва хладен въздух... На него има дисплей с градусите в помещението и се вижда как за около 40сек от 26 ги сваля до 19-20 и след това веднага почва да се мъчи пак да дига температурата. Какво ли не пробвах, четох книжката два пъти и не виждам в мен ли е проблема, климатика ли не е вързан правилно какво става. За мен това не е нормално, тъй като първо на моменти в стаята става хладно, второ той сам си усложнява живота като сваля градусите много бързо, вместо да ги остави да паднат саби за 30-40мин и тогава да се пусне пак. Ще съм много благодарен ако има някой запознат и ми помогне да реша проблема. :dunno: (За момента сме го надхитрили като го пускаме примерно на 28-30 градуса и му трябва мнооого време да ги вдигне и така седим поне на топло) :banghead:

Премести датчика за температурата в помещението на този модел конструктивно е сбъркано мястото му и когато работи на топлия режим го загрява.
Дано си ме разбрал не е проблема във свързването и инсталирането на системата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Дек 2015, 12:50

Няма такъв "конструктивен" проблем с датчика на тоя модел климатик .Проблема е във начина на обдухване на питата како комбинация от обороти на вентилатора и продължителност - ако това изобщо е проблем .
Климатика като изключи компресора продължава да обдухва продължително време и това създава илюзия че "вкарва хладен въздух " :mhihi: Това практически е неотстранимо , заложено му е така да работи .При спиране на компресора и при повторно стартиране пак минава известно време в което може да се получат такива аномалии със спиране и тръгване на вентилатора докато загрее топлообменика .Комбинирано с това че тоя климатик при спиране на компресора насочва сам клапата в средно положение , ефекта е неприятен ако ти е близо някъде над главата .Единствения що годе читав начин да не ти духа отгоре и да усилва тоя неприятен ефект е да се откачи клапата от платката и да стои само в едно положение насочена напред .С мястото на датчика може да се пробва но това в почти 99 % от случаите води до други аномалии в работата на климатика - ролята му не е само да показва температура .
Климатика нито вкарва нито изкарва въдух , с изключение на някой модели които са с частична рециркулация на външен въздух .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 12 Дек 2015, 13:51

Същия проблем имам и с моя климатик :paranoid: 2 пъти идваха уж да го ремонтират и никаква промяна :no:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 12 Дек 2015, 17:33

Пилев написа:Не съм 100% сигурен, но мисля че hаier-a работи по този начин.

100% не е така, поне не и инверторните...Имаме Haier от доста време и когато стигне температурата, просто минава само на инвертор да върти въздуха.Когато поизтине малко, но съвсем малко(в границите на нормалното, в никакъв случай до хладно),пак си се включва-стопля и пак отново... :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 12 Дек 2015, 19:51

zazomazo написа:
laviatan написа:... В голямия магазин сме с дайкин и няма нищо подобно , но в склада хайер-а се държи по този начин .
..

Причината по-скоро е в това, че Дайкина е инвертор, а Хайера- конвенционален.
Принципа на работа на двата вида климатици е различен.
Инвертора не спира като доближи зададената температура, а сваля оборотите на компресора и духа по-леко топло за да поддържа температурата.
Конвенционалния като си направи зададените градуси спира работата на компресора и от там помещението почва да изстива.
Има диапазон обикновено около 2-3 градуса докато тръгне отново.

При автора на темата отклонението от 6-7 градуса е много. Възможно е да е дефектирал въздушния датчик.

Забравих да споменя, че моят Haier е инверторен (както и Фуджитсуту в другия ми апартамент) и за това и предоположих, че начина им на работа би трявало да е еднакъв.

ПС. Климатика няма отклонение с 6-7 градуса, не сте ме разбрали. Дисплея показва градусите в помещението точно (поне на усет). Проблема е, че след като стигне до 28 градуса (примерно) вместо да спра да духа изобщо или да вкарва малко топличко по-малко (както правеше стария ми), той започва да духа направо хладно (което е много неприятно) и сам си компроментира трудно постигнатите резултати, като сваля температурата много бързо за да започне да я наваксва наново. И е много неприятно ако седиш до него - 5мин жека, 1мин студ и така отново и отново. Сега го лъжа като оставям вратата на стаята и се налага да топли целият апартамент (100кв.м) и така, той не спира да духа топло, защото неможе да достигне посочените му градуси (26). :banghead:
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 12 Дек 2015, 20:09

mit-kong написа:ПС. Климатика няма отклонение с 6-7 градуса, не сте ме разбрали. Дисплея показва градусите в помещението точно (поне на усет). Проблема е, че след като стигне до 28 градуса (примерно) вместо да спра да духа изобщо или да вкарва малко топличко по-малко (както правеше стария ми), той започва да духа направо хладно (което е много неприятно) и сам си компроментира трудно постигнатите резултати, като сваля температурата много бързо за да започне да я наваксва наново. И е много неприятно ако седиш до него - 5мин жека, 1мин студ и така отново и отново. Сега го лъжа като оставям вратата на стаята и се налага да топли целият апартамент (100кв.м) и така, той не спира да духа топло, защото неможе да достигне посочените му градуси (26). :banghead:

Не би трябвало, поне на основа на моя.А и така постоянно натоварен ти харчи повече ток...противно на целта на инвертора. :conf:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 12 Дек 2015, 20:15

mit-kong написа:...

ПС. Климатика няма отклонение с 6-7 градуса, не сте ме разбрали. Дисплея показва градусите в помещението точно (поне на усет). Проблема е, че след като стигне до 28 градуса (примерно) вместо да спра да духа изобщо или да вкарва малко топличко по-малко (както правеше стария ми), той започва да духа направо хладно (което е много неприятно) и сам си компроментира трудно постигнатите резултати, като сваля температурата много бързо за да започне да я наваксва наново. И е много неприятно ако седиш до него - 5мин жека, 1мин студ и така отново и отново. Сега го лъжа като оставям вратата на стаята и се налага да топли целият апартамент (100кв.м) и така, той не спира да духа топло, защото неможе да достигне посочените му градуси (26). :banghead:

Я сложи степените на вентилатора на "AUTO"
Би трябвало да обдухва съвсем леко /почти недоловимо/ като си направи градусите
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата