Ситуация с еконт и некоректен купувач?
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Ситуация с еконт и некоректен купувач?
Здравейте колеги, нещо тези дни се чудя много как да постъпя...
Ситуацията е малко кофти, като моята вина е, че не гледам, където не съм имал проблеми.
Отивам аз в петък в Еконт офис в София, район Дианабад да изпратя предваритено уговорени неща от форума.
Сядам слагам нещата на масата и му казвам на хубустника в офиса, че и двете са с наложен платеж от еднаква сума, с две различни локации, едното за Ямбол другото за Велинград.
Пусна ми бележките подписах и тръгнах.
(Като тук ми е грешката,че не погледнах за какво иде реч в товарителниците)
Оставих бележките в работата, като знам, че няма да си взема парите по рано от понеделник, и си заминавам.
Идва прекрасен ден понеделник, отивам на работа, получавам СМС от еконт, само за едната пратка, в сайта им пише, че и двете са взети.
Отварям товарителниците, в едната въобще не фигурира наложен платеж...
Звъннах на еконт офиса, едно хмъкане, ще видим какво да направим..
Отидох в офиса, взех си наложения платеж от пратка Ямбол, и ми казаха да се обадя на националния телефон, да пусна жалба.
Обадих се първо, на въпросния човек от Велинград, на който продадох частта, ооо да ще ти дам парите, не съм в града, ама нямах ти кординати едно др 2-3 дни само...
(Тук ми беше ясно, че от него ще пия една студен вода)
От националния телефон на еконт ми казаха, щом съм се подписал, значи съм съгласен.
На камерите имало само запис, без звук нямало как да се докаже..
(Като двете пратки са през 30 секудни)
И си измиха ръцете.
В случаят не са ми проблем парите, ок направил съм му коледен подарък, яд ме е, че ме лъже!
Хора всякакви, аз съм човек "право куме в очи" ако беше казал , еи да си гледал, нямаше да се дразня..
Кажете как ще постъпите на мое място...
Ако модераторите позволят, ще дам имената и телефона, на въпросният хубавец...
Ситуацията е малко кофти, като моята вина е, че не гледам, където не съм имал проблеми.
Отивам аз в петък в Еконт офис в София, район Дианабад да изпратя предваритено уговорени неща от форума.
Сядам слагам нещата на масата и му казвам на хубустника в офиса, че и двете са с наложен платеж от еднаква сума, с две различни локации, едното за Ямбол другото за Велинград.
Пусна ми бележките подписах и тръгнах.
(Като тук ми е грешката,че не погледнах за какво иде реч в товарителниците)
Оставих бележките в работата, като знам, че няма да си взема парите по рано от понеделник, и си заминавам.
Идва прекрасен ден понеделник, отивам на работа, получавам СМС от еконт, само за едната пратка, в сайта им пише, че и двете са взети.
Отварям товарителниците, в едната въобще не фигурира наложен платеж...

Звъннах на еконт офиса, едно хмъкане, ще видим какво да направим..
Отидох в офиса, взех си наложения платеж от пратка Ямбол, и ми казаха да се обадя на националния телефон, да пусна жалба.
Обадих се първо, на въпросния човек от Велинград, на който продадох частта, ооо да ще ти дам парите, не съм в града, ама нямах ти кординати едно др 2-3 дни само...
(Тук ми беше ясно, че от него ще пия една студен вода)
От националния телефон на еконт ми казаха, щом съм се подписал, значи съм съгласен.
На камерите имало само запис, без звук нямало как да се докаже..
(Като двете пратки са през 30 секудни)
И си измиха ръцете.
В случаят не са ми проблем парите, ок направил съм му коледен подарък, яд ме е, че ме лъже!
Хора всякакви, аз съм човек "право куме в очи" ако беше казал , еи да си гледал, нямаше да се дразня..
Кажете как ще постъпите на мое място...

Ако модераторите позволят, ще дам имената и телефона, на въпросният хубавец...

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Re: Ситуация с еконт и некоректен купувач?
Разбирам яда ти и то най-вече те е яд, че си бил разсеян и не си погледнал какво пише на документите. Честно казано не знам какво бих направил или не направил. Интересно ми е какво биха направили хората на мястото на купувача, който е получил подарък 

- Haddess
- младши ентусиаст
-
Ами то е ясно , пратил съм му данни...
Просто се крие като мишка...
Просто се крие като мишка...

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Да,яд ще те е,колега! Грешката е твоя донякъде,защото тези в Еконт малко и не си вършат добре работата,но и на колегата не му прави чест да постъпва така. Кой бяга от подарък,но като е имало друга уговорка е знаел,че нещо е нередно.
Пращал съм много неща чрез Еконт,също така съм и получавал доста неща! 2-3 пъти са се случвали такива недоразумения като тази,но винаги съм оправял нещата на място като съм карал служителите да звъннат на подателя и да видят грешката. Има колеги,които могат да го потвърдят това
. Имало е и обратни случаи. Да пращам нещо за подарък,като само да си поеме човека доставката и пак са ми звъняли от Еконт,че няма наложен платеж и че съм объркал нещо. И съм им обяснявал,че е подарък.
Може ли са да ти звъннат служителите от офиса на получателя,но си требе малко акъл,а в Еконта не всички го имат!
Пращал съм много неща чрез Еконт,също така съм и получавал доста неща! 2-3 пъти са се случвали такива недоразумения като тази,но винаги съм оправял нещата на място като съм карал служителите да звъннат на подателя и да видят грешката. Има колеги,които могат да го потвърдят това

Може ли са да ти звъннат служителите от офиса на получателя,но си требе малко акъл,а в Еконта не всички го имат!

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Така е било писано.
Когато губиш, не знаеш какво печелиш.
Забравяш и продължаваш напред
Когато губиш, не знаеш какво печелиш.
Забравяш и продължаваш напред

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Ако е мъжкар ще ти пусне парите, но като знам там що за стока са,но дано си уцелил някой по българин.ако случайно ти плати му напиши имената, да го поздравим.
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
wladio написа:Ако е мъжкар ще ти пусне парите, но като знам там що за стока са,но дано си уцелил някой по българин.ако случайно ти плати му напиши имената, да го поздравим.
Е какво да го поздравяваш, то си е негово задължение да плати..
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Според мен пичът от Велинград ще ти приведе парите. Не знам за каква сума става въпрос, но трябва да му звъннеш и да се разберете като мъже. Кажи му: "Човече, моя грешка, свалям ти 20% от цената като компенсация за разправиите, имаш ми данните, давай да се оправим преди празниците". Знам, че има всякакви помияри, но пък не можеш да подхождаш към човека с предубеждение, може наистина да е зает нещо... Говорете и се разберете, този въпрос е само между вас двамата и нито Еконтът е виновен, нито форумът може да помогне с нещо... Успех!
Excellent! Steven is my name!
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
BMWdrivers написа:wladio написа:Ако е мъжкар ще ти пусне парите, но като знам там що за стока са,но дано си уцелил някой по българин.ако случайно ти плати му напиши имената, да го поздравим.
Е какво да го поздравяваш, то си е негово задължение да плати..
Така мислим ти и аз и още доста хора тук,но знаеш колко мишкари и путювци има.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Borymeckata написа:Според мен пичът от Велинград ще ти приведе парите. Не знам за каква сума става въпрос, но трябва да му звъннеш и да се разберете като мъже. Кажи му: "Човече, моя грешка, свалям ти 20% от цената като компенсация за разправиите, имаш ми данните, давай да се оправим преди празниците". Знам, че има всякакви помияри, но пък не можеш да подхождаш към човека с предубеждение, може наистина да е зает нещо... Говорете и се разберете, този въпрос е само между вас двамата и нито Еконтът е виновен, нито форумът може да помогне с нещо... Успех!
Доста добро предложение, ето с такава цел пуснах темата.

Искам да подходя умно, не да се потдавам на емоция от яд, че даден човек не постъпва точно.
Човек се учи от грешките си, явно вече и в Еконт, ще гледам какво правя, както примерно в магазина гледам срокове на годност..

Сумата не е голяма, става въпрос за 70лв. за голям борд от е36, нито ще забогатея, нито ще се наям и напия с тях доживот.

Въпроса е в постъпката, можеше още в събота като си го вземе да одари една шайба и да каже, абе колега няма наложен платеж...

- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Кофти случка. Аз наскоро имах случай да си поръчам протектор за телефона от онлайн магазин с адрес във Варна. Пратиха ми по Спиди пратка, вътре без касова бележка. Платих си, наложих го на телефона без да разлепям фолиото и установих, че изобщо не пасва отпред. Обадих се и казах за проблема, отговориха ми да ми върнат парите или да пратя обратно стоката и да ми я заменят с друг продукт. Аз казах да ми я заменят и им върнах всичко в изряден вид по Спиди. Оттам 2 пъти се обаждам и обещават да изпратят другата стока, но така и нищо не ми пратиха, а си прибраха и протектора и парите. За 30 лева говорим, като в Ибей същите са по 3 лева, но не ми се чакаше доставка оттам.
За жалост съм много далече от Варна и няма как да ида на място.
За жалост съм много далече от Варна и няма как да ида на място.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Дано не са много парите,но така се учиМ.
Аз пролетта изпращах кефир безплатно на някакво момиче,само да си поеме доставката (пращах на много хора ,а и тя не е казвала,че й е проблем доставката да си плати..) Та след 10 дена тя не си го взе,върнаха ми вкисналата стока ,платих си доставката 5 кинта-нищо пара,ама ..)Писах й у ФБ,прочете,не отговори нищо..
Здрави да са
А друга непозната пък ми върна някакви лакомства на нейна сметка после,хора всякакви!
Аз пролетта изпращах кефир безплатно на някакво момиче,само да си поеме доставката (пращах на много хора ,а и тя не е казвала,че й е проблем доставката да си плати..) Та след 10 дена тя не си го взе,върнаха ми вкисналата стока ,платих си доставката 5 кинта-нищо пара,ама ..)Писах й у ФБ,прочете,не отговори нищо..
Здрави да са

А друга непозната пък ми върна някакви лакомства на нейна сметка после,хора всякакви!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Самият факт, че "велинградският джентълмен" е взел пратката ясно виждайки, че няма наложен платеж и си е заминал с нея без да се обади на колегата-подател говори доста негативно за него. Не виждам никаква вина в служителите на Еконт в дадения случай.
Все пак и аз се надявам на чудеса, но също като колегата wladio съм с особено мнение за хората от това градче.
Все пак и аз се надявам на чудеса, но също като колегата wladio съм с особено мнение за хората от това градче.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
Фидел Кастро написа:Самият факт, че "велинградският джентълмен" е взел пратката ясно виждайки, че няма наложен платеж и си е заминал с нея без да се обади на колегата-подател говори доста негативно за него. Не виждам никаква вина в служителите на Еконт в дадения случай.
И аз мисля така, едва ли ще ти плати нещо за в бъдеще. Пускаш го във форума и за 70 лв се излага като последния измамник в интернет.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Същия случай и при мен от преди няколко дена.Само,че от продавалника.
Пускам 3 товарителници като предварително на едно листче съм си записал и за трите там имена,офиси,колко пари и тн.
Отивам след 3 дена да пусна друга пратка и м/у другото давам на момчето от еконт/познаваме се понеже през ден съм в офиса/ да ми провери старите товарителници и хоп! ми серивра ами по едната нямам наложен платеж
а е взета преди ден.Вика остави ми товарителницата ще видим кво що,а той ми прие пратките.Каза ми го и на мен този лаф щом си подписал значи съм си носел отговорността и тем подобни,но и аз му показах листчето с адресите и няма как да съм се объркал но няма значение.Отивам след един ден и питам кво става при което той просто си бръкна в джоба и ми даде кинтите/даже не беше взънял на купувача/ не са много 25лв.На мен ми стана тъпо и му върнах към половината.Днес му писах на тарикатчето,че ако е пич ще ми пусне един паричен превод ама надали...
Пускам 3 товарителници като предварително на едно листче съм си записал и за трите там имена,офиси,колко пари и тн.
Отивам след 3 дена да пусна друга пратка и м/у другото давам на момчето от еконт/познаваме се понеже през ден съм в офиса/ да ми провери старите товарителници и хоп! ми серивра ами по едната нямам наложен платеж

62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5