Байпас/подмяна на рутера на Виваком

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Байпас/подмяна на рутера на Виваком

Мнение от cod-cdbp » 17 Дек 2015, 13:44

Правиш ли разлика между Mb (мегабита) и MB (мегабайта) ???? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 20 Дек 2015, 19:19

Колега, щях да се наиграя съвсем скоро с тея 20mbit на виваком, но благодарение на този форум в момента съм на 75. От къде си, трябва да има и други варианти?
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 21 Дек 2015, 8:48

Пишеш че знаеш разликите м/у двете, но реших все пак да ти ги припомня:

1.8 MB/sec --> 14.4 Mbps

20 Mbps --> 2.5 MB/sec

1.8 MB/sec е пределния максимум на повечето wifi адаптери в entry level класа. Закачи рутера с мрежови кабел към компютъра и ще постигнеш тези 20 Mbps (2.5 MB/sec )

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 21 Дек 2015, 16:11

Писна ми да го рестартартирам моя по 9 пъти седмично и след час-два пак е забил и десетки обаждания до съпорта и нищо.
А уж имам оптика - Файбър нет 50мбит. Няма толкова често забиващ! Няма толкова умряла оптика както на Вивашит!!!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар

Мнение от ПешоП » 21 Дек 2015, 17:23

Mario Pankov написа:.

Хич не се занимавай, повече от 2МБ/с скорост през адсл е изключителна рядкост и надали ще ги постигнеш повече от 3 пъти в годината. Ако ти трябва повече обхват закачвай бъфало-то, иначе няма смисъл от него- само заема място и гълта ток.

Демирев написа:.

Такива "клиенти" са ми най-забавни- големи претенции, мозък никакъв :mhihi: Да ти обясня положението, дано схванеш:
Виваком и всеки друг оператор ти предоставя НИСЪК клас рутер- обикновено струващ в магазина 25-30лв. с все печалбата и данъците. И целта на този рутер е само да го има и да раздава нет през кабелните портове. Толкова- нищо повече. А и няма оператор който да ти гарантира каквото и да е за безжична мрежа. Като искаш скорости и стабилност през Wi-Fi оставяш 80-100лв. в близкият магазин и си готов. А колко и дали е умряла оптиката на Виваком е друга тема- явно не си се борил с мрежата на Мтел, тея педераси унищожиха две стабилни фирми и сведоха качеството до ниво "смотан квартален доставчик".

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 21 Дек 2015, 17:45

Не виждам никъде да съм писал че ползвам безжично!
Аз ползвам само жично оптиката на Виваком на настолния компютър - но това не пречи на рутера да забива по 9-12 пъти седмично.
И отговорните по проблема във Виваком да не могат да се справят с проблема.
Слава богу догова ми изтича и съм подал предизвестие за отказване от всичките им умрели услуги. Нямам нерви от тоя калпав оператор.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Дек 2015, 22:21

Е какъв рутер ползваш зад медиа конвертора?
Смени го толкова па често да забива :roll:
Има нещо гнило, ч адаптера не е читав, или конфигурацията....
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 22 Дек 2015, 0:18

Ползвам стандартния рутер за оптичен интернет на Виваком - Хайвей или нещо подобно - рутерчето е малко точно цигарена кутийка в черен пиано лак.
Конфигурацията е Intel I3 2.6 - 2.60 гхц. - Уиндоус 7 - 3 gb рам.

Прекалено често забива за оптичен нет.

Може би защото оптиката е до мазата и нагоре по етажите обикновен коаксиал.

Аватар

Мнение от skimu4ka » 22 Дек 2015, 1:06

cod-cdbp написа:Правиш ли разлика между Mb (мегабита) и MB (мегабайта) ???? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Как няма да прави, човека е ИНЖЕНЕРРР! :lol:

Аватар

Мнение от ПешоП » 22 Дек 2015, 13:14

Демирев написа:Може би защото оптиката е до мазата и нагоре по етажите обикновен коаксиал.

Следва аз да питам ти разлика между коаксиален кабел и такъв за интернет правиш ли? И важното е оптиката реално да стига до мазата на входа ти, а как ще стигне от там до теб е без значение за качеството на връзката.
А проблемите ти се решават елементарно, но явно ти е трудно да се сетиш- набиваш кабела директно в компютъра и ако нямаш грижи викаш тъпите говеда да ти сменят рутера който явно е проблемен. Ако и с кабел в компютъра имаш проблем явно проблемът е извън жилището ти- жалба по канален ред и ще се изненадаш колко бързо си размърдват задниците.

Назад към Извън Темата