Star Wars: Force Awakens - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Хареса ли ви епизод 7?

Невероятен филм.
8
13%
По-добър от старите епизоди.
7
11%
По-лош от старите епизоди.
25
40%
Пълна боза.
22
35%

Общо гласове : 62
кандидат ентусиаст
Аватар

Star Wars: Force Awakens - мнения?

Мнение от mit-kong » 23 Дек 2015, 18:37

Изгледах онзи ден новата част на Star Wars и още не съм преценил дали ми харесва или не, но знам само, че очаквах повече и доста неща ме подразниха. Ще се радвам ако има и други фенове, които да споделят впечатленията си. Това са моите:

Минуси:

До болка познат сюжет с изграждането на нова Звезда на смърта и разрушаването й и скриването на чертежите и в друид, когото лошите да преследват през цялото време.

Лош подбор на актьори. Пилота отначлото хич не ми идва Star Wars, герой представям си го по-скоро в някой adventure с джунгли. Рижавия офицер или генерал от лошите все едно е излезнал от "Сойка Присмехулка", а баш злодея Кайло Рен, като си свали маската помислих, че гледам Хари Потър и това някакъв зъл маг.

Много слабо откъм дуели с светлинни мечове (за разлика от 1,2 и 3 епизод)

Много слабо откъм масовки. Дали имаше дали нямаше 50 труупъра в целия филм.

Кайло Рен е син на Соло и внук на Вейдър... стана много шуробаджанащина...

Част от главните герои се казваха с англииски имена, нещо невиждано до сега. Негъра беше Бен, жената Рей, а пилота дето скри картата в робота Поу? А "преди много години в една далечна галактика" едвали са се казвали Джон и Стивън....

Нещо претупаха нещата и не разбрах как империята стана "Първият ред" и как се появи новия шеф, който прелича на огромен Смийгъл?

Направили са космически кораби черни, което е хубаво, но седи малко странно и не мога да го възприема.

Някак си все пак, не получих усещане, че гледам Star Wars, а все едно гледах нов филм фантастика.

Лош саъндтрак. Не чух нито една нова хубава песен, както в епизод 1,2 и 3 само старите характерни за филма.

Плюсове:

Тук там забавни лафове.

Няколко добри сцени.

Няколко добри декора.

Хубави ефекти.

Добри битки със изтребители (но малко ми липсваха и по-големи кораби)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Star Wars: Force Awakens - мнения?

Мнение от Ivo_Borisov » 23 Дек 2015, 18:43

Е браво че разказа филма колега, сега тия дето не сме го гледали няма смисъл да ходим да го гледаме.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 23 Дек 2015, 19:23

Колега, темата е за мнения за филма и някакси поне на мен ми е естествено да са от хора, които вече са го гледали и не държат коментарите да не им развалят тепърва изживяването :mhihi:

Въобще нямаше нужда да има продължение тази "трилогия", особено толкова време след оригиналния замисъл. Ама нали знаете кое върти света ...
Only dead fish follow the stream...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 23 Дек 2015, 19:41

По-зле от епизоди 1, 4, 5 и 6, и по-добре от епизоди 2 и 3

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 23 Дек 2015, 20:06

Ivo_Borisov написа:Е браво че разказа филма колега, сега тия дето не сме го гледали няма смисъл да ходим да го гледаме.

Съжалявам, но не съм си и помислял, че някой, който не го е гледал ще отвори темата, камо ли да изчете всичко :dunno:

Oтносно коментара на Valentin_Peev. Ако този епизод е по-добър от някой друг то това със сигурност е от епизод 1, където Джар Джар разваля всичко и прави филма да изглежда като за деца от 3 до 6 годинки. Не, че те навивам ама ми е странно, че го намираш за по-интересен от 7-ми.

ПС. За мен най-добрият е 3. Странно, че и него не си му харесал нещо. Явно вкусовете ни се разминават. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 23 Дек 2015, 20:10

Колега, ти да не си гледал друг филм. :mhihi:

В друида беше скрита част от картата към местонахождението на Люк, а не чертежи.
Негъра се казваше Фин, от FN-еди какво си.

Инак филма ми хареса повече от 1,2,3 със старите няма как да го сравнявам, тъй като уау ефекта от гледането на Star Wars през 80те, няма как да се постигне понастоящем.
Кайло според мен е подбран с тази физиономия, точно заради ролята, късен пубер дет не знае какво иска :mhihi:
При положение, че е син на Хан Соло и Лея, е нормално да му е дядо Дарт Вейдър, само дет не беше нужно да го каже /Дядо/. И на мен ми дойде в повече това /Дядо/. :mhihi:
Отлична роля на главната героиня, малко бързо овладя силата, но да го отдадем на таланта й. :mhihi:
Новия шеф и първия ред, тепърва ще ги изясняваме в следващите серии, май 2017.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 23 Дек 2015, 20:21

mit-kong написа:
Ivo_Borisov написа:Е браво че разказа филма колега, сега тия дето не сме го гледали няма смисъл да ходим да го гледаме.

Съжалявам, но не съм си и помислял, че някой, който не го е гледал ще отвори темата, камо ли да изчете всичко :dunno:

Oтносно коментара на Valentin_Peev. Ако този епизод е по-добър от някой друг то това със сигурност е от епизод 1, където Джар Джар разваля всичко и прави филма да изглежда като за деца от 3 до 6 годинки. Не, че те навивам ама ми е странно, че го намираш за по-интересен от 7-ми.

ПС. За мен най-добрият е 3. Странно, че и него не си му харесал нещо. Явно вкусовете ни се разминават. :yes:

Да Джар-джар е в повече, както и еуоките от епизод 6! Боя с Дарт Мол в епизод 1 е може би най-добрия в поредицата! За мене епизоди 2 и 3 са за заснемане на ново, просто тоя CGI не мога да го преглътна :puke: Всичко заснето на зелен екран, нито един декор, че даже и стормтрупърите не бяха хора, а подскачащия Йода направо абсурден!

Между другото, ако питате хора дето не харесват нищо от поредицата Стар Уорс, ще ви кажат че това е детски филм :mhihi:
Последна промяна Valentin_Peev на 23 Дек 2015, 20:24, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 23 Дек 2015, 20:24

На мен също не ми хареса копирането на ,,една нова надежда,,
Главния лош........ми той изобщо не иглежда лош,пък и 100 пъти си сваля маската което я обезмисли.
И въпреки всичко ,очаквах по малко,така ,че общо взето комай бива.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Дек 2015, 0:33

Ясно е, че темата е за хора, които вече са го гледали. Аз лично не съм от най-големите фенове на поредицата, но това не ми попречи да ида да го гледам(реално съм киноман и гледам всичко, което излиза на кино, ако не успея там, тогава у дома)с маската на Вейдър и меч и момчето, което ми бе седнало на мястото дори ми каза "извиниявай Дарт Вейдър", ама едно такова с уважение и полу-уплаха. :mhihi: Местата си ги бях запазил в центъра на центъра още от преди два месеца защото знаех какво ще е като наближи филма. :kuku:
Та до автора на темата, негрото се казваше Фин, а не Бен. Бен е името на Кайло Рен, преди да се прекръсти. :mhihi:
Гласувах, че са по-слаби от предишните, ама от всичките. Най-лошот е, че според мен ще стават все по-лоши защото Дисни плати 4 млрд. :shock: :shock: :shock: на Лукас за поредицата и трябва да ги избива. Цели се в първото място на Аватар(това преди Камерън да пусне 2 и 3 защото там ще ги отвее здраво пак), който има 2.87 млрд. приходи. Та хората бързат да правят пари. Това води до лоши филми по принцип. Не е тайна, че и колкото и лош да го бяха направили, пак хората щяха да го гледат масово с тоя трейлър и това очакване.
Какво ме подразни, още с началните надписи. Как така Джедаите спечелиха и се завърнаха в последния филм, а изведнъж ги дават пак пречукани и Люк по подобие на Йода се скрил в дън земя? Не можаха ли малко да го покажат това как е станало? Или сега пак ще гледаме три епизода и после нови три в това как се е случило и как един пъпчасал педерунгел ги е предал и надвил всички с помощта на някакъв урод, който се пръкна от нищото? Същият тоя пъпчасалия, излизащ вярно от Хари Потър все едно, какъв мега-злодей го раздава след като с мацката му сви сърмите без да е обучена НА НИЩО??? Помните ли Вейдър едно време колко пъти ступа Люк преди да се стигне до последния им бой? Тая мацка колкото и да владее силата, без да се е научила на контрол над нея как така го ступа? Същият Кайло Рен преди това с поглед ги сваляше на земята и т.н.
Ами тоя позор, който щеше да изтърпи да бъде пречукан от един негър, който пък абсолютно нищо не знаеше освен да бяга и да стреля с пистолетче? Аз се чудех защо му бе този смешен светлинен меч на Кайло с тая дръжка, а то било за да може да опари негъра по рамото, че така да го победи!!! :kuku: :shock: :shock: :shock: :shock: :kuku: Моля ви, ебахти злодея, честно. И защото 35 пъти си свали маската? И как така съумя да убие баща си след като малко преди това се молеше пред маската на Вейдър да му покаже пак тъмната страна защото виждал светлината и т.н? Значи Вейдър, който бе лишен от всякакви емоции, загуби любимата си и живя с мисълта, че той я е убил(а то не беше така)загуби всичко и нямаше никакви колебания дали е лош или добър, все пак не успя да убие сина си, като дори ПОЖЕРТВА себе си за да го спаси от Императора и се върна към доброто, а тоя неосъзнат говньо уби баща си? Еми това беше мега-издънка според мен. Харисън Форд е искал отдавна да бъде убит, но не трябваше по този начин. И как така Хилядолетния сокол, който в първите части нищо не успяваше да го спре, сега го бяха свили 3-4 пъти, сульо и пульо? :shock:
На мен лично нещото, което много ми хареса от тази част беше дроида биби ейт. :mhihi: Много се смях с него, уникално направен наистина, само където в някои случаи имитираше и той нещо - АрТу ДиТу.
Според мен пак казвам, очаквам още по-слаби следващи серии, дано в Дисни нещо се опитат да проумеят, иначе съвсем ще развалят поредицата и всеки ще предпочита да гледа анимацията, вместо поредния касов хит. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Аватар

Мнение от Хаос » 24 Дек 2015, 1:03

слаба актьорска игра, ужас просто, гледат се в очите като в лош латино сериал, без емоция на лицето, тип здрач, и това от актьори врели и кипели в киното... как е възможно?...

слаб сценарий, много слаб, кой откъде и защо отива, къде се шляят там в тоя големия кораб натискат някакви ръчки да влязат в някакви врати, после пак се озовава на стената това момиче, тъпа работа, несвързана, ами този слабак за главен злодей, дори не може да притисне някакъв си там русокос генерал, а владеел Силата

слаби диалози - тип сапунка, с две-три думи, без замисъл, без интрига, без загадка да/не и дотам, никакво вдъхновение

слаби декори - два Х файтъра и пилоти тичащи към НИЩОТО са им главното летище на съпротивата, тъпа работааа, та дрънка, ами там реактора който обстрелваха - супер безидейна сцена, всичко висеше като прани гащи на простор - загубихме си флотата, за да чакаме нашия елитен отряд да обезвреди щитовете...

слаба хореография на битките - с мечовете такава скука отдавна не съм виждал, замахваха без хъс, без хореография, само накрая като мацката почна да надделява се усети баланса на силите, дотогава някакви дечица си играят на рицарчета

на 4д си струва, малко дъвка за мозъка да разпусне преди празниците, да се накефи човек на гонките Тфайтър срещу Хфайтър в големия кораб, както и един-два момента в космоса, филм, който в никаквъ случай не бих гледал повторно - пълна боза
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 24 Дек 2015, 12:39

Никаква креативност. Почти целият сценарий е копиран от предишните епизоди и доукрасен. Семейните връзки са като в латиносериал. За мен актьорската игра е на ниво и са запазили духа на поредицата. След края на филма оставаш с усещането че си гледал ремейк на епизод IV: Нова надежда. Въпреки, че епизод I, II и III не блестяха, в тях имаше много кретивност, интересна история, сюжет и огромна доза непредвидимост, за разлика от епизод 7. :no:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 24 Дек 2015, 13:43

+1

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 24 Дек 2015, 18:48

mit-kong написа:...и се появи новия шеф, който прелича на огромен Смийгъл?

Неслучайно си приличат. Играе ги един и същи актьор :mhihi:

Аватар

Мнение от ПешоП » 24 Дек 2015, 20:03

Като гледам добре сте се справили и нямам какво да добавя към забележките за сценарий, игра и т.н. Досега май не се беше случвало да отида на кино без особени очаквания (понеже се надявах да е само що-годе прилична серията- нищо повече) и още на 20-та минута да съм бесен, че съм похарчил толкова пари за да гледам гнусна боза. Според мои приятели когато те са гледали филма е имало хора напуснали залата псувайки :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 25 Дек 2015, 9:26

Vanqu1sh написа:
mit-kong написа:...и се появи новия шеф, който прелича на огромен Смийгъл?

Неслучайно си приличат. Играе ги един и същи актьор :mhihi:

:banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата